جمعه 11 آبان 1403 | Friday 1 November 2024

مسئول فرهنگی رزمندگان غرب و شمال غرب کشور با اشاره به اینکه سردار شهید مصطفی چمران پایه محور مقاومت را در جهان بنا کرد، گفت: امروز خیزش‌ها و جنبش‌های آزادیخواهانه در جهان برگرفته از روحیه مقاومتی است که آن فرمانده جنگ‌های نامنظم ترویج کرد.

سردار سرتیپ دوم پاسدار داود غیاثی‌راد امروز سه شنبه ۲۷ خردادماه در آئین گرامیداشت سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اظهار کرد: سردار شهید چمران بنیانگذار محور مقاومت و شهید سردار سلیمانی، سیدالشهدای جبهه مقاومت بود.

وی سردار شهید چمران را از افتخارات شهرستان ساوه دانست و افزود: دکتر مصطفی چمران قلبی پاک و ایمانی استوار داشت و با جان و دل در مکتب اسلام پرورش یافت و در زمره اندیشمندان، دانشمندان، مبارزان، مجاهدان و تلاشگران منطقه قرار گرفت.

وی شهید چمران را راوی مقاومت در منطقه و برگزیده چریک‌های مصر و  لبنان توصیف کرد و افزود: دکتر چمران بیداری اسلامی، نهضت و مبارزه را با پیروی از ولایت و مکتب اهل بیت (ع) فرا گرفت و شهادت را از نهضت سیدالشهداء(ع) آموخت و به تکلیف عمل کرد. وی در ادامه سربازی خود برای دفاع از اسلام و انقلاب به تربیت رزمندگان و مجاهدان اهتمام ورزید.

این فرمانده دوران دفاع مقدس در ادامه گفت: شهید دکتر چمران از سوی امام راحل به عضویت در شورای عالی دفاع درآمد و در کنار رهبر معظم انقلاب که در آن زمان در شورای عالی دفاع عضویت داشتند جنگ را مدیریت کرد و در دو ماهه نخست آغاز دوران دفاع مقدس نقطه عطف و سرنوشت جنگ توسط دکتر چمران و رهبر انقلاب رقم خورد.

وی اظهار کرد: بنیانگذار محور مقاومت در کنار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به  الگویی شایسته برای مجاهدان و پیشتازان مبارزه با نظام سلطه و استکبار در منطقه تبدیل شد و با روحیه جهادی پایه‌گذار ستاد جنگ‌های نامنظم و چریکی شد.

امام جمعه ساوه نیز از شهید دکتر چمران به عنوان یک عارف و رزمنده مجاهد یاد کرد و افزود: معرفی دقیق و صحیح شهید دکتر چمران صدها سال زمان می‌برد.

حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی افزود: شهید چمران چه در بعد نظامی و جهاد در راه خدا و چه در حوزه علمی جزو نخبگان فکری و علمی محسوب می شود الگوی ارزشمندی برای آحاد مختلف جامعه بویژه جامعه دانشگاهی و اساتید دانشگاه به شمار می رود.

وی نامگذاری 31 خرداد سالروز شهادت شهید چمران به عنوان روز بسیج اساتید را بجا و ارزشمند دانست و افزود: شهید چمران استادی توانا در تراز انقلاب اسلامی بود و اساتید دانشگاه باید جایگاه علمی و فکری خود را با الگوی گیری از این شهید والامقام ارتقاء دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه نیز گفت: زنده نگهداشتن فرهنگ شهادت از وظایف اصلی نهادهای فرهنگی است.

دکتر احسان ساده با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اظهار کرد: امروز جوان دانشجو محور اصلی فعالیت‌های دانشگاه بویژه در حوزه فرهنگی محسوب می شود.

 وی اظهار کرد: شهید دکتر مصطفی چمران امروز نه یک چهره ساوجی یا ایرانی است بلکه یک شخصیت جهانی به شمار می رود و الگویی برای تمامی آزادیخواهان جهان است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه تصریح کرد: این دانشمند فیزیک پلاسما که از آمریکا گرفته تا لبنان و ایران همه را متاثر از فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی خود کرده است در دوران عمر خویش به شهرت و پست و مقام پشت پا زد و سبکبال و رها از تعلقات دنیوی به دیدار حضرت حق شتافت.

مرثیه سرایی همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق(ع)، پخش کلیپ با موضوع دفاع مقدس، از دیگر برنامه‌های این آئین معنوی بود.

شهید دکتر چمران در دوران جنگ تحمیلی چندین بار مجروح شد و نهایتا در 31 خرداد 1360 در منطقه دهلاویه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به درجه رفیع شهادت رسید. روستای چمران واقع در بخش نوبران از توابع شهرستان ساوه زادگاه پدری سردار شهید دکتر چمران است. همه ساله همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت این شهید والامقام آئین های بزرگداشت متعددی در شهرستان ساوه و بخش نوبران برگزار می شود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group