دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه گفت: شوراهای اسلامی کار و تشکلهای کارگری نسبت به مشکلات کارگری مانند افزایش ناعادلانه حقوق و دستمزد تعیین شده در سال جاری هوشیارتر باشند.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، داود میرزائی ظهر امروز در نشست شوراهای اسلامی کار واحدهای تولیدی شهر صنعتی کاوه با دبیر و اعضای هیئت اجرائی خانه کارگر ساوه اظهار کرد: وظیفه شوراهای اسلامی کار پیگیری مسائل تغذیهای و معمولی کارگران نیست، بلکه شوراهای اسلامی کار و تشکلهای کارگری باید نسبت به مشکلات کارگری مانند افزایش ناعادلانه حقوق و دستمزد تعیین شده در سال جاری هوشیارتر باشند.
وی تصریح کرد: اتحاد شوراهای اسلامی در احقاق حق جامعه کارگری به ویژه در خصوص افزایش مطلوب حقوق و دستمزد این وظیفه را بیش از پیش نمایان میسازد.
افزایش دستمزد کارگران بدون در نظر گرفتن نرخ واقعی تورم
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه با اشاره به اینکه افزایش دستمزد کارگران در سال جاری بدون در نظر گرفتن نرخ واقعی تورم و معیشت جامعه هدف انجام شده است، بیان کرد: برای این افزایش با قشر کارگر توافقی صورت نگرفته است.
میرزائی با اشاره به این که اجرای مصوبه دستمزد مذکور بدون امضای نمایندگان کارگری بوده است، گفت: متاسفانه جامعه کارگری برخلاف گروه کارفرمایی از قدرت خوبی برای احقاق حق خود برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه ترکیب شورای عالی کار متشکل از کارفرما و دولت برای گروه کارگری وزنه سنگینی است از این رو اتخاذ این گونه تصمیمات برای قشر کارگر عادلانه نیست، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و درک متقابل نمایندگان جامعه کارگری از کارفرماها یک عدد 28 میلیون ریال را بدون مزایا که کمتر از حقوق واقعی بود را پیشنهاد دادند اما با این میزان نیز موافقت نشد.
جامعه کارگری مصمم به شکایت به دیوان عدالت اداری است
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه با اشاره به این که جامعه کارگری مصمم به شکایت به دیوان عدالت اداری برای دستیابی به حق خود است، اظهار کرد: ماده 41 قانون کار در این افزایش حقوق رعایت نشده است و شوراهای اسلامی کار و تک تک کارگران میتوانند نسبت به این مهم اقدام کنند.
میرزایی بیان کرد: کارگران تا 25 تیرماه سال جاری سالروز تاسیس تامین اجتماعی است منتظر اصلاحیه افزایش دستمزد خواهند بود.
دغدغه معیشت مهمترین نگرانی کارگران
وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به این که منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی حمایت از جامعه کارگری را با نگاهی فراجناحی مورد توجه قرار دهند، گفت: امروزه دغدغه معیشت و عدم افزایش مناسب حقوق و دستمزد از مهمترین نگرانیهای کارگران به شمار میرود.
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه با اشاره به شیوع کرونا ویروس در ابتدای اسفندماه سال گذشته نیز اظهار کرد: درگیری بیمارستان تامین اجتماعی موجب شد تا کارگران و خانوادههایشان خدمات درمانی خود را از بیماران متخصص در مطب با پرداخت هزینههای گزاف دریافت کنند.
میرزایی با اشاره به شیوع کرونا گفت: این امر باعث شد تا برخی صنوف و کارگاههای تولید تعطیل و کارگران آنها بیکار در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کنند.
بیکاری 2 هزار کارگر بر اثر کرونا
وی افزود: هم اکنون دو هزار نفر در ساوه و زرندیه بر اثر عواقب ناشی از کرونا بیکار شدهاند و این امر هزینه سنگینی به سازمان تامین اجتماعی تحمیل خواهد کرد.
تعدیل نیرو به بهانه لپ تاپ گمشده در محوطه کارخانه
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه در خصوص تعدیل نیروی دسته جمعی کارگران در سال جدید در شهر صنعتی کاوه اظهار کرد: 25 نفر از کارگران شرکت پارلو که بدلیل یک اتهام واهی و پوچ ( به بهانه لپ تاپ گمشده در محوطه کارخانه) در ابتدای سال جدید از کار بیکار شدند و علی رغم پیگیری مسئولان مربوطه و تشکیل کمیسیون کارگری این شهرستان، تاکنون نتیجهای مبنی بر بازگشت آنان به خانه کارگر ساوه و زرندیه واصل نشده است.
وی بیان کرد: کارخانه روناک دارو متاسفانه بدلیل عدم تامین مواد اولیه و مشکل ارز اقدام به تعدیل 50 کارگر کرده بود که مشکلات را به مسئولان استانی و محلی انتقال دادیم.
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه خاطر نشان ساخت: از مسئولان عاجزانه میخواهم در شرایط سخت کرونائی، که کارگران نگران معیشت و شغل هستند بیکاری به آن اضافه و خانوادهها بیش از این دچار استرس نشوند.
میرزایی بیان کرد: برخی از کارفرماها با حادتر شدن مسئله کرونا اقدام به تعطیلی واحد صنعتی خود از 15 اسفند ماه تا 15 فروردین ماه جاری (مدت یک ماه) کردند تا به نوعی از سلامت جان کارگران صیانت کنند که این امر جای بسی قدردانی دارد.
وی با اشاره به این که کرونا به بدنه جامعه کارگری رسید و از کارگران شهرستان ساوه قربانی گرفت، اظهار امیدواری کرد؛ با هوشیاری کارگران و درایت کارفرماها از این مقطع به خوبی عبور کنیم.
دارائی و اموال تامین اجتماعی متعلق به جامعه کارگری است
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه اظهار کرد: دارائی و اموال تامین اجتماعی متعلق به جامعه کارگری است و دولت هیچ حق تصرفی در آن ندارد اما متاسفانه دولت یک طرفه و بدون لحاظ نظر شرکای اجتماعی، بخشی از سهام سازمان تامین اجتماعی را در بورس عرضه میکند که این مورد گلایه و مورد انتقاد جامعه کارگری و بازنشستگان است.
میرزایی بیان کرد: اگر قرار است سهامی از شستا واگذار شود باید به بازنشستگان و کارگران پرداخت شود نه اینکه در بورس تقدیم دلالان شود.
وی گفت: از دولت به دلیل نداشتن نیم نگاهی حمایت به جامعه کارگری گلایهمند هستیم که نمونهای از آن انباشت بدهی از دولت قبلی و فعلی به میزان 250 هزار میلیارد تومان است این امر منجر به تهی شدن سفره کارگران میشود.
نادیده گرفتن جامعه کارگری منجر به افزایش آسیبهای اجتماعی میشود
دبیر اجرائی خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه افزود: امروزه حقوق دریافتی کارگران پاسخگوی معیشت و گذران زندگی در 10 روز است و فرزندان آنها برغم برخورداری شایستگی و استعداد بدلیل مشکلات اقتصادی از ادامه تحصیل و ازدواج انصراف داده و ترجیح میدهند نان آور خانواده باشند.
میرزایی اظهار کرد: نادیده گرفتن جامعه کارگری منجر به افزایش مشکلات و آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
وی ضمن گرامیداشت هفته کار و کارگر بیان کرد: برنامههای متعددی در این هفته بصورت مجازی برگزار شد.
توزیع ماسک بین 2500 کارگر
معاون اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه نیز گفت: در سال گذشته عضوگیری برای بهرهمندی از خدمات و امکانات خانه کارگر بسیار بالا بود.
محمدرضا خیراندیش افزود: به نحوی که مشارکت گسترده خانوادههای کارگران در عضو گیری و بهرهمندی از کلاسهای آموزشی منجر به کسب رتبه نخست خانه کارگر ساوه و زرندیه در کشور شد.
وی با اشاره به گرامیداشت هفته کار و کارگر اظهار کرد: افراد برای عضویت در خانه کارگر ساوه و زرندیه میتوانند با تخفیف 40 درصدی از مزایا و خدمات آن بهره مند شوند.
معاون اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه بیان کرد: بستههای بهداشتی شامل مواد ضدعفونی و ماسک به دو هزار و 500 کارگر ساختمانی و کارگاههای کوچک این شهرستان از سوی خانه کارگر اهدا خواهد شد.