مدیر امور مالیاتی شهرستان ساوه از برابری درآمد حاصل از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده این شهرستان با بودجه عمرانی استان مرکزی خبر داد.
مرتضی رضایی در گفتوگو با ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: اداره امور مالیاتی شهرستان ساوه بالغ بر 110 میلیارد تومان از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده در سال 1394 برای شهرداریهای ساوه، آوه، غرق آباد، نوبران و دهیاریهای شهرستان ساوه پرداخت کرد که این رقم تقریبا با بودجه عمرانی استان مرکزی برابری داشت.
وی با اشاره به اینکه درآمد حاصله از این محل صرف اجرای پروژههای بزرگ عمرانی شهری و روستایی میشود، اظهار کرد: از جمله این پروژهها میتوان به هزینه ساخت پل شهید چمران اشاره کرد که از محل وصول مالیات بر ارزش افزوده تأمین شده است.
وی ادامه داد: اداره کل امور مالیاتی استان مرکزی از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده در سال 1394 بالغ بر 339 میلیارد تومان از پرداختیهای مردم استان را بابت عوارض ارزش افزوده به شهرداریها و دهیاریهای استان پرداخت کرد تا صرف امور عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای استان مرکزی شود و این در حالی بوده است که کل بودجه عمرانی استان مرکزی در سال 1394 تنها 112 میلیارد تومان بوده است.
رضایی به دو پروژه مهم اقتصاد مقاومتی در سالی که با همین عنوان نامگذاری شده است، اشاره کرد و گفت: طرح جامع مالیاتی و طرح مالیات بر ارزش افزوده به عنوان دو پروژه مهم در اصلاح نظام درآمدی کشور در دست اجراست.
وی تصریح کرد: در عملیاتی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی اتکا به درآمدهای مالیاتی به جای درآمدهای نفتی در اولویت قرار دارد.
وی به جرم تلقی شدن فرار مالیاتی تاکید کرد و با اشاره به تلاش در راستای اصلاح نظام درآمدی کشور طبق بند 17 سیاستهای ابلاغی جهت اتکا به درآمدهای غیر نفتی، تصریح کرد: هزینه شدن مالیات بر ارزش افزوده در پروژههای مدیریت شهری گامی جهت توسعه عمران و آبادانی شهرهاست.
مدیر امور مالیاتی شهرستان ساوه با اشاره به اینکه نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران 9 درصد است،افزود: مالیاتهای وصولی تماما به خزانه کشور واریز میشود و مطابق با قانون برنامه بودجه، صرف امور جاری و عمرانی کشور مثل ساخت سد، بیمارستان، پارک، جاده، راه آهن و غیره میشود. همچنین حقوق کارمندان دولت، نیروهای نظامی و انتظامی و کارکنان آموزش و پرورش که وظیفه تعلیم و تربیت را در کشور دارند و سایر دستگاههای دولتی از همین مالیات پرداختی تامین میشود.
وی گفت: علاوه بر حقوق کارکنان دولت، قسمتی از هزینههای امور دفاعی و امنیتی، حفظ نظم و امنیت عمومی و دفاع از مرزهای کشور، امور قضایی، حملونقل، صنعت و معدن، ارتباطات و فناوری، کشاورزی و منابع طبیعی، حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، امور مسکن و عمران شهری و روستایی، سلامت، بهداشت و درمان، فرهنگ و هنر، گردشگری، صنایع دستی، ممیراث فرهنگی، ورزش، آموزش عالی، امور رفاه اجتماعی، بیمههای اجتماعی، توانبخشی معلولان و تحقیق و توسعه کشور از همین مالیاتها پرداخت می شود.
وی با اشاره به اختصاص یک درصد از این مالیات به حوزه سلامت گفت: با پرداخت این پول به وزارت بهداشت، توانایی این وزارتخانه برای ارتقاء سلامت در کشور چند برابر شد و بیمه سلامت یکی از کارهایی است که با همین یک درصد سهم سلامت انجام شده است.
رضایی اضافه کرد: هماکنون در کشور کسی نیست که تحت پوشش بیمه سلامت قرار نگرفته و بیمه نداشته باشد. با توجه به هزینههای بالای درمانی، این بیمه خصوصا برای اقشار کم درآمد بسیار مفید بوده به صورتیکه در مناطق شهری 10 درصد و در مناطق روستایی تنها پنج درصد هزینههای درمانی به عهده بیماران است و همین یک درصد تخصیص به بیمه سلامت توانسته است نقش بسیار زیادی در توسعه نظام سلامت کشور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سه درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده عوارض است، گفت: این سه درصد عوارض طبق ماده 21 قانون برنامه پنجم توسعه کشور در شهرستانهایی که این عوارض وصول شده است براساس جمعیت بین شهرداریها و دهیاریهای آن شهرستان تقسیم میشود. یعنی از پولی که مردم هر شهر و روستا بابت مالیات بر ارزش افزوده در هر خرید کالا و خدمات در شهر خودشان پرداخت می کنند، سه درصد در قالب عوارض به شهرداری و دهیاری همان شهر و روستا پرداخت میشود تا صرف امور عمرانی و آبادانی شهر و روستای خودشان شود.