جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه نبود صنایع فرآوری تکمیلی را حلقه مفقوده عرضه و ایجاد ارزش افزوده مرغوبترین روغن زیتون کشور در این شهرستان دانست. 

محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به کمبود صنایع تکمیلی و فرآوری در شهرستان گفت: در سایه این معضل است که تولیدکنندگان زیتون از قدرت مانور لازم برای تولید برخوردار نیستند و پس از برداشت محصول اصلی‌ترین مشکل آنان فرآوری است. 

وی گفت: روغن زیتون ساوه مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین روغن زیتون کشور است و از لحاظ درصد روغن و کیفیت جزو رتبه‌های اول کشور محسوب می‌شود. 

وی با بیان اینکه 60 درصد زیتون ساوه به صورت کنسروالی و مابقی جهت روغن‌گیری تولید می‌شود، افزود: روغنی، زرد، مانزالنیا و کنسروالی ارقام روغن زیتون ساوه را تشکیل می‌دهد که عمده‌ترین آن رقم زرد و روغنی است، رقم غالب رقم زرد است که به دو منظور کنسروالی و روغن‌گیری برداشت می‌شود. 

خلیلی ادامه داد: رقم زرد بسته به شرایط بازار به صورت کنسروالی یا روغن‌گیری برداشت می‌شود و براساس سیاست‌های دولت در رسیدن به خودکفایی در تولید روغن زیتون، اولویت برداشت با استحصال روغن است. 

وی روغن زیتون را یکی از منابع تامین‌کننده روغن در سبد کالای خانوار دانست و تصریح کرد: علاوه بر اینکه روغن زیتون در تضمین سلامت خانواده و امنیت سفره غذایی موثر است، از مولفه‌های دیگری نظیر اقتصادی بودن و جلوگیری از واردات روغن برخوردار است. 

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه اقلیم و شرایط خاص آب و هوایی را عاملی برای ارتقای کیفیت زیتون ساوه دانست و نگهداری و تغذیه مناسب را از دیگر عوامل تولید با کیفیت زیتون این منطقه بیان کرد. 

وی با اشاره به بالاتر بودن املاح، اسید چرب و ویتامین‌های موجود در زیتون ساوه نسبت به زیتون تولیدی سایر شهرهای کشور اظهار کرد: نیاز آبی کمتر و ابتلای کمتر به آفات نسبت به سایر درختان و نیز کمتر بودن هزینه تولید آن عاملی برای تقویت انگیزه زیتون‌کاران به منظور تولید این محصول است

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group