مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سرانه مصرف آبزیان در این استان پایینتر از میانگین کشوری است.
حسن اکبری چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ در جشنواره طبخ آبزیان شهرستان زرندیه با اشاره به برگزاری جشنواره های متعدد تولیدات کشاورزی در استان گفت: شیلات از موضوعات مهم در بخش کشاورزی است و این جشنواره به دنبال آشتی مردم با آبزیان است. برگزاری دوره های آموزشی برای تشویق مردم به مصرف آبزیان از برنامههای جهاد کشاورزی است تا بتوان با افزایش میزان سرمایهگذاری در این بخش، تولید آبزیان را افزایش داد و بخش شیلات رونق بگیرد.
وی در ادامه به پایین بودن سرانه مصرف آبزیان در استان مرکزی به نسبت میانگین کشوری گفت: میانگین مصرف آبزیان در کشور ۱۴.۱ کیلوگرم است و این در حالی است که این میزان در استان مرکزی ۹.۸ کیلوگرم و شهرستان زرندیه ۸.۱ کیلوگرم است.
اکبری با اشاره به استعداد و ظرفیت شهرستان زرندیه در تولید ماهی تیلاپیا گفت: نیاز آبی کم، تراکم پذیری بالا، هزینه کم تولید، نیاز به تعویض کم آب، مدیریت منابع آبی مورد استفاده در بخش آبزی پروری و مقاوم بودن در برابر بیماریها از جمله مزایای پرورش ماهی تیلاپیا است و جهادکشاورزی برای تولید این نوع ماهی در شهرستان زرندیه و برخی نقاط دیگر استان برنامه دارد.
فرماندار زرندیه نیز گفت: برپایی این جشنوارهها نقش موثری در سلامت غذایی مردم و معرفی ظرفیتهای منطقهای دارد.
ابوالقاسم مهری افزود: پیشگیری از مصرف غذاهایی که برای سلامت انسان مضر است باید مورد توجه قرار گیرد و باید از همه ظرفیتها جهت معرفی سبک زندگی سالم با تغذیه صحیح استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه تامین سلامت مردم امید به زندگی را افزایش خواهد داد، تصریح کرد: پیشگیری مقدم بر درمان است و اگر سبک زندگی سالم با تغذیه صحیح ترویج یابد قطعا مراجعات مردم به بیمارستان و مراکز درمانی کاهش خواهد یافت چرا که مصرف غذای سالم نظیر ماهی در حفظ سلامت جامعه موثر است.
فرماندار زرندیه همچنین با تاکید بر افزایش سطح تولید در جامعه گفت: افزایش میزان تولید موجب توازن بین عرصه و تقاضا خواهد شد و مردم میتوانند تولیدات متنوع غذایی را با قیمت مناسب تهیه کنند.
وی با تاکید بر استقلال اقتصادی کشور گفت: برپایی نمایشگاههای عرضه محصولات، جشنواره های صنعت غذایی و بهرهگیری از ظرفیتهای منطقهای برای تولیدات متنوع غذایی علاوه بر امیدآفرینی در جامعه منجر به استقلال اقتصادی خواهد شد.
امام جمعه پرندک هم گفت: اقتدار در عرصه کشاورزی از ابعاد استقلال کشاورزی است و هیچ کشوری به استقلال نمیرسد مگر اینکه در این عرصه به توانمندی لازم برسد.
حجتالاسلام عبدالمجید مجدی زاده اظهار کرد: تولید محصولات کشاورزی و تغذیه، در عرصه امنیت غذایی مهم است و بیتوجهی به عرصه محصولات کشاورزی، مقاومت و اقتصاد هر کشوری را دچار چالش میکند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان زرندیه نیز با اشاره به نقش آبزیان در رژیم غذایی سالم و ضرورت آگاهیبخشی به جامعه در خصوص فواید مصرف ماهی، گفت: آبزیان منبعی غنی از پروتئینهای با کیفیت، اسیدهای چرب امگا-۳ و ویتامینهای حیاتی هستند که میتوانند به طور مؤثری در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی، بهبود عملکرد مغز و افزایش سطح سلامت عمومی جامعه تأثیرگذار باشند.
علی احسان شهبازی افزود: مصرف آبزیان موجب خواهد شد تا سطح کلسترول در آزمایشات انجام شده مردم در حد نرمال باشد و استاندارد شدن سطح کلسترول سلامت انسان را تضمین خواهد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه نیز گفت: جشنواره طبخ آبزیان برای نخستین بار در این شهرستان برگزار شده و نشان از توانمندی و ظرفیت بالای منطقه در آبزی پروری و شیلات دارد.
رحیم محمودی اظهار کرد: زرندیه ظرفیت بالایی در حوزه کشاورزی دارد و این جشنواره بستری را برای برپایی جشنواره های دیگری نظیر جشنواره پسته و سایر تولیدات فراهم خواهد کرد.
وی بیان کرد: زرندیه قطب تولیدات محصولات کشاورزی و دامداری بوده و سهم بالایی در تامین محصولات غذایی مختلف دارد و حتی روستاها و شهرهای کوچک شهرستان نیز قابلیت برگزاری جشنواره تولیدات کشاورزی را دارند.
در این جشنواره از نفرات برتر شرکت کننده، تجلیل بعمل آمد.
انتهای پیام