پنجشنبه 24 آبان 1403 | Thursday 14 November 2024

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نباید به بهانه توسعه در بخش‌های مختلف، محیط زیست را نابود کرد.

هادی کیادلیری چهارشنبه، ۱۶ آبان‌ در آیین تجلیل از فعالان و همیاران محیط زیستی زرندیه که در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزاری شد، اظهار کرد: توجه به مسائل محیط زیست شاخص تعالی و رشد جامعه است و هر جامعه‌ای که به این موضوعات توجه کند متعالی‌تر است.

وی با تاکید بر اینکه انسان دیندار به طبیعت و محیط زیست احترام می‌گذارد، افزود: توجه جدی به محیط زیست توسط عموم مردم و مسئولان آنچنان که باید و شاید اتفاق نمی‌افتد و ۸۰ درصد مشکلات کشور به محیط زیست و منابع طبیعی ربط پیدا می کند چرا که ۹۳ درصد ایران در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های دیگری که مردم در حوزه‌های مختلف دارند موجب شده است که مشکلات محیط زیست در اولویت آن‌ها قرار نگیرد، اظهار کرد: آمارهای تکان دهنده‌ای در حوزه‌های زیست محیطی، آب، خشکسالی، نابودی جنگل‌ها، فرونشست زمین، آلودگی، خشکسالی، فرسایش خاک، گردوغبار و ... وجود دارد. در شمال کشور طی چهار سال بالغ بر ۴۰ میلیون درخت ۳۰۰ ساله خشک شده است و همین معضلات موجب شده است که در شرایط خاصی قرار بگیریم و اولویت بندی مسائل را مشکل کرده است در حالیکه تمامی این موارد در اولویت قرار دارند و تقدم و تاخری نسبت به آن‌ها وجود ندارد.

معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه مردم باید در حوزه حفاظت از محیط زیست مشارکت کنند، تصریح کرد: مردم ابزار و هدف توسعه هستند و در سایه برنامه ریزی از سوی حاکمیت است که می توان مشکلات در این خصوص را برطرف کرد. توسعه براساس آگاهی و فرهنگ هر جامعه‌ای شکل می‌گیرد و آموزش کلید اصلی تغییرات در جامعه است.

وی با بیان اینکه وقتی انسان آموزش می‌بیند مراقب رفتارهای خود است، اظهار کرد: سازمان محیط زیست در کنار مردم است تا آگاهی جامعه در سایه آموزش ها افزایش یابد و این موضوع مرتبط با مسئولیت فردی و اجتماعی همگان است.

وی به صنعتی بودن استان مرکزی اشاره کرد و گفت: برای بهبود شرایط باید از همه ظرفیت ها و مزیت ها استفاده و آنها را تبدیل به فرصت کرد. وجود سه هزار واحد صنعتی در این استان به شرطی مزیت محسوب می شود و رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت که مدیران صنایع به مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل کنند.

کیادلیری بیان کرد: مشارکت مردمی یک روش درمانی در بهبود شرایط زیست محیطی است و سازمان محیط زیست به دنبال مشارکت انفعالی نیست. مشارکت باید تحول ایجاد کند و معنای مشارکت یعنی سهیم شدن مردم در قدرت و تصمیم گیری، تا اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وی با بیان اینکه مردم باید مسئولیت به عهده بگیرند و کمک کنند گفت: در شرایط کنونی اگر آگاهی‌ها افزایش یابد تصمیمات خوبی در برون رفت از معضلات زیست محیطی اتخاذ خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مدیر کل محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: همیاران و همراهان زیست محیطی یاریگر مجموعه‌ محیط زیست در ساوه و زرندیه هستند و خدمات آنها موجب صیانت از محیط زیست و طبیعت شده است.

یوسف یوسفی با اشاره به اینکه هر کدام از شهرهای استان مرکزی در مباحث زیست محیطی موضوعات خاص خود را دارد، گفت: اوضاع محیط زیست استان مرکزی تعریف چندانی ندارد و  با معضلاتی نظیر برداشت آب های زیرزمینی، آلودگی محیط زیستی و ... مواجه کرد که نباید در این خصوص سکوت کرد و با همراهی تشکل‌ها و همیاران اقداماتی در جهت حفاظت از محیط زیست انجام داد و تقویت کرد.

یوسفی با اشاره به وجود ۱۸ تشکل زیست محیطی در استان مرکزی گفت: حافظان محیط زیست ساوه و زرندیه یکی از تشکل‌های استان است که با اقدامات و خدمات  تخصصی اهتمام جدی در حفاظت از محیط زیست دارد و با وجود کمبود نیرو و کمبود امکانات گشت و پایش، عملکرد خوبی برای فرهنگ سازی مردم و اقداماتی نظیر دیوارنویسی، حضور در مراکز آموزشی و مساجد و بیان روش‌های اجرایی و علمی مدیریت پسماند انجام داده اند.

این مقام مسئول در محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اقداماتی که در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی استان انجام شده گفت: صنایع در چارچوب قانون و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی به مجموعه محیط زیست کمک می‌کنند و در قالب پویش مسیر سبز، ایران پاک از محل مسئولیت‌های اجتماعی مبالغی را واریز می‌کنند تا با این پویش محورهای استان از پلاستیک و زباله پاک سازی شود و ظرف دو سال گذشته  ۴۰ هزار بسته ۱۰ کیلویی زباله جمع آوری شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه کارهای حفاظتی و حفاظت مشارکتی، اقدامات خوبی در سطح استان انجام شده است، گفت: آلودگی هوا چالش جدی و اساسی استان مرکزی استو با پیگیری‌های صورت گرفته دومین جلسه ملی کارگروه کاهش آلودگی هوا با دستور کاهش آلودگی هوای کلان شهر اراک تشکیل شده است و در خصوص معضلات زیست محیطی به ویژه آلودگی ناشی از مازوت سوزی تصمیم‌گیری خواهد شد. با تمام ظرفیت و توان برنامه محور به دنبال کاهش آلودگی و تخریب محیط زیست هستیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زرندیه نیز گفت: شهرستان زرندیه به دلیل وسعت بالای ۴۲۰۰ کیلومتری و پراکندگی از لحاظ پوشش زیست محیطی با چالش‌های جدی در حوزه موضوعات زیست محیطی مواجه است اما در عین حال اقدامات خوبی صورت گرفته و متخلفین در حوزه‌های مختلف به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

مهرداد پیراسبقی گفت: استفاده از هوای سالم و پاک حق مردم است گرچه برای تامین این نیاز حیاتی مردم نیازمند تقویت نیروی انسانی و تامین اعتبارات در حوزه محیط زیست هستیم تا بتوان با مشارکت مردم و برخورد برابر قانون با تخریب کنندگان محیط زیست هوای سالم و پاک را به مردم هدیه کنیم.

وی بیان کرد: تعدد شهرک‌های صنعتی علاوه بر اینکه فرصت‌های اشتغال در شهرستان ایجاد می‌کند اما برای پیشگیری از تبعاتی نظیر آلایندگی و رهاسازی پساب در این شهرستان نیازمند مشارکت سرمایه گذاران و همراهی مردم هستیم.

مدیرعامل سازمان مردم نهاد حافظان محیط زیست ساوه و زرندیه نیز با اشاره به اینکه  فقر آموزش و فرهنگ در کل کشور وجود دارد؛ گفت: فرهنگ راه اصلاح یک کشور است.

مهدی فرقانی‌پور افزود: پیکره محیط زیست باید آموزش ببیند و با کمک سازمان‌های مردم نهاد و توزیع اقلام آموزشی و تبلیغی فرایند آموزش در جامعه فراگیر تا فقر آموزش برطرف شود.

وی با بیان اینکه بخش خرقان زرندیه به سطل زباله تبدیل شده، گفت: رهاسازی زباله و آتش زدن آن در این بخش که دارای طبیعت بکر و شرایط مناسب آب و هوایی است به جدی ترین معضل زیست محیطی در این منطقه و سایر نقاط مختلف زرندیه تبدیل شده است.

وی به آموزش جوامع روستایی توزیع اقلام آموزشی به عنوان بخشی از اقدام این سازمان مردم نهاد اشاره کرد و گفت: طبیعت بکر و اقلیم خاص و برخورداری از تنوع گیاهی و جانوری در شهرستان زرندیه به ویژه بخش خرقان می طلبد تا این بخش به یک منطقه حفاظت شده تبدیل شود.

در این مراسم از فعالان و همیاران محیط زیستی شهرستان زرندیه و نیز از علی فرقانی خبرنگار ایسنا و سیدمجتبی تقوی تکیه خبرنگار صداوسیما در این شهرستان با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به‌عمل آمد.

انتهای پیام

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group