شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی به تشریح نحوه آبیاری باغات پسته در فصل پائیز برای جلوگیری از خسارات احتمالی پرداخت.

محمود بارانی در گفت وگو با ایسنا، به کیفیت آب موجود در باغاتی به منظور آبیاری درختان اشاره کرد و گفت: اگر شوری آب به حدی باشد که EC آن از ۶ الی هفت هزار عبور کند، پس از آبیاری تابستانی بواسطه ماندگاری املاح بر روی خاک، لایه هایی از نمک یا همان شوره در فصل پائیز بر روی خاک ایجاد می شود.

وی بیان کرد: در صورت شوره بستن خاک باید حتما یک نوبت آبیاری سنگین در باغات انجام شود تا عملیات شستشوی خاک در نتیجه آبیاری انجام شود و نمک های ایجاد شده بر روی سطح خاک به عمق نفوذ کنند.

بارانی افزود: در صورتی که EC آب مورد استفاده برای آبیاری درختان پسته کمتر از سه هزار بوده و اصطلاحا شیرین باشد نیازی به آبیاری در فصل پائیز نیست چرا که در این فصل درخت در حال رشد نبوده و در خواب و استراحت است.

وی با اشاره به اینکه بهترین فصل نمونه برداری و آزمایش جهت شوری خاک (EC) فصل پاییز و اواخر آبان یا اوایل آذر است، گفت: چنانچه متوجه شوری خاک شدیم، یک نوبت آبیاری در فصل پائیز اقدام مناسبی برای آبشویی نمک های تجمع یافته است.

رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی در ادامه گفت: همچنین باغاتی که مجهز به آبیاری قطره ای هستند و EC آب آنها بالاتر از سه هزار است حتما باید در فصل پائیز پس از برداشت محصول یک نوبت آبیاری غرقابی انجام دهند تا نمک تجمع یافته شستشو داده شود.

وی تصریح کرد: چنانچه باغات برخوردار از آب دارای EC بالا در فصل پائیز نتوانند آبیاری غرقابی انجام دهند به محض بارش یک نوبت باران یا برف تعداد زیادی از درختان آنها خشک خواهد شد چرا که باران یا برف خیلی شیرین هستند و مانند اسفنج عمل می کنند و تا عمق ۳۰ سانتی تمامی نمک موجود در خاک را به خود جذب کرده و به سمت بالا می آورند و این مسئله موجب خشک شدن درخت خواهد شد.

او گفت: سال های گذشته در باغات پسته استان قزوین افزون بر ۱.۵ هکتار از درختان پسته دارای عمر ۳۰ الی ۳۵ ساله به دلیل عدم آبیاری قبل از وقوع بارش باران و برف، خشک شدند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی زرندیه در ادامه با بیان اینکه آبیاری زیاد در پاییز برای پسته مفید نبوده و حتی می تواند مضر هم باشد، اظهار کرد: توصیه می شود بعد از برداشت محصول یک آبیاری سبک انجام شود که اصطلاحا به آبیاری زخم معروف است. این نوع آبیاری موجب ریکاوری درخت می شود و پس از آن آبیاری دیگری انجام نشود و مزاحمتی برای درخت صورت نگیرد، زیرا درخت در خواب بسر برده و نیازی به آبیاری ندارد.

وی گفت: اگر در این زمان آبیاری سنگین انجام شود علاوه بر اینکه آب هدر می شود، با خفه کردن درخت و کمبود اکسیژن سبب کاهش ریشه زایی درخت پسته خواهد شد. حفظ رطوبت خاک پسته در پاییز و زمستان حائز اهمیت است اما نه با آبیاری سنگین، بلکه آبیاری ها در صورت رخ ندادن بارندگی و برف، به صورت سبک انجام گیرد تا خاک خشک نشود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group