پنجمین سوگواره تعزیه شهرستان زرندیه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش ایسنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زرندیه در مراسم اختتامیه این سوگواره گفت: پنجمین سوگواره با هدف اعتلای معنوی هنر فاخر تعزیه در شهرستان زرندیه از تاریخ سوم مهرماه لغایت هشتم مهرماه سال جاری در محل حسینیه شهدای شهر پرندک برگزار شد.
احمد جوانمرد در ادامه افزود: در این سوگواره 10 گروه تعزیه خوان از نقاط مختلف شهرستان از جمله مامونیه، زاویه، پرندک، پیک، خورشیدآباد، امیرآباد، چلسبان و آسیابک حضور داشتند که طی پنج شب به اجرای مجالس مختلف و متنوع تعزیه پرداختند.
جوانمرد ادامه داد: هیئت داوران این دوره از سوگواره متشکل از "استاد حاج مرتضی صفاریان، استاد اسماعیل مجللی و سیدحسن شهیدیان" بودند که با بررسی اجراهای انجام شده نفرات برتر این دوره از سوگواره را به شرح ذیل اعلام کردند.
بخش بچه خوانی:
رتبه اول: ابوالفضل پاکدامن شبیه خوان حضرت قاسم(ع)
رتبه دوم: سبحان منکشف شبیه خوان حضرت سکینه(س)
رتبه سوم: مشترکا محمد تیموری شبیه خوان حضرت قاسم(ع) و مهدی کرمی شبیه خوان حضرت رقیه
بخش زنانه خوانی:
رتبه اول: ابوالفضل معصومی شبیه خوان مادر حضرت قاسم(ع)
رتبه دوم: امین ساعدی شبیه خوان حضرت زینب(س)
رتبه سوم: محمد وظیفه دار شبیه خوان مادر حضرت قاسم(ع)
بخش امام خوانی:
رتبه اول: ندارد
رتبه دوم: رضا وکیلی شبیه خوان امام(ع) در مجلس حضرت علی اکبر(ع)
رتبه سوم: عباسعلی منصوری شبیه خوان امام در مجلس شهادت حضرت قاسم(ع)
بخش مخالف خوانی:
رتبه اول: به طور مشترک جعفر میریان و زهیر فرهمند
رتبه دوم: به طور مشترک محمدرضا حسینخانی و بهمن حسینخانی
رتبه سوم: به طور مشترک ابوالفضل سعادت و حسین هشاک
شایسته تقدیر: حسین آتشکار شبیه ازرق در رمجلس حضرت قاسم(ع)
بخش نوازندگی:
رتبه اول: ندارد
رتبه دوم: علی تنها
رتبه سوم: محسن صدرالدینی
بخش جوان خوانی:
در این بخش احسان صدر الدینی شبیه خوان حضرت علی اکبر(ع) و مجید مسرور شبیه خوان حضرت علی اکبر(ع) به عنوان برگزیده معرفی شدند.
بخش شهادت خوانی:
در این بخش محمد تنها شبیه خوان غلام ترک بعنوان برگزیده اعلام شد.
گروه برتر:
هیئت داوران بدلیل هماهنگی و نظم در اجرا، گروه علی ابن ابیطالب(ع) را شایسته تقدیر میداند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: هنر تعزیه یکی از مزیت های هنری استان مرکزی و شهرستان زرندیه است.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام عباس دانشی در آئین اختتامیه پنجمین سوگواره تعزیه شهرستان زرندیه افزود: در جای جای این استان پهناور نمونه های بسیار خوبی از هنر تعزیه را بعنوان یک هنر آئینی و دینی همواره شاهد بوده ایم.
وی اظهار کرد: پنجمین سوگواره تعزیه در شهرستان زرندیه امسال در این روزها در شهر پرندک برگزار شد و 10 گروه تعزیه در این سوگواره با هم رقابت کردند. عموم مردم ضمن اینکه در این آئین ها حضور پیدا میکردند و مجلس عزای سید الشهدا برپا بود، شاهد هنرنمایی تعزیه خوانان شهرستان بودند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در پاسخ به این سوال که چه برنامه هایی برای برپایی چنین سوگواره هایی در سطح استان دارید، گفت: باید برای تعالی این هنر و منزه بودن آن تلاش بیشتری انجام دهیم که اصالت ها و ارزش های تعزیه رو به رشد، ترقی، تعالی و توسعه باشد.
دانشی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم در طول سال برنامه های ویژه ای را برای این موضوع خواهد داشت و ما در کنار هنرمندان تعزیه استان خواهیم بود و امیدواریم بتوانیم گام های مثبتی را در راستای افزایش کمیت و کیفیت و ارتقاء و بالندگی تعزیه استان مرکزی برداریم و همچنین زمینه تبادل آثار تعزیه را بین هنرمندان استان و سایر استان ها فراهم کنیم.