جلسه کارگروه تخصصی امور اقتصادی و تولیدی استان به منظور بررسی طرح احداث پالایشگاه بنزین و سایر مشتقات از گاز طبیعی در شهرستان زرندیه توسط بخش خصوصی به ریاست مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمود نعمتی در این جلسه اظهار کرد: در کشور ما بنزین از نفت خام تهیه میشود، اما با احداث پالایشگاه بنزین از گاز طبیعی توسط سرمایهگذار بخش خصوصی در استان، برای اولین بار است که این تکنولوژی به کشور انتقال پیدا میکند.
وی گفت: دکتر "ساسانی" ایرانی مقیم انگلستان قصد سرمایهگذاری احداث پالایشگاه بنزین از گاز طبیعی در زرندیه را دارد.
نعمتی افزود: این سرمایهگذار در سال 89 موافقت انتقال این تکنولوژی را به ایران اخذ کرده است، اما به دلیل تحریمها امکان انتقال تکنولوژی به ایران فراهم نشد و پس از تحریم امکان انتقال این تکنولوژی به ایران فراهم شده است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: این سرمایهگذار اراکی مقیم انگلستان قصد دارد این پروژه را با سرمایهگذاری به ارزش 300 میلیون یورو در استان مرکزی پیاده کند. با اجرای این پروژه روزانه هشت میلیون لیتر بنزین از گاز طبیعی تولید میشود.
وی عنوان کرد: به دلیل اینکه تکنولوژی این پروژه خارجی است، میبایست به فرودگاه بینالمللی، خطوط ریلی و خطوط انتقال گاز نزدیک باشد، بر این اساس، شهرستان زرندیه مورد نظر متقاضی امر سرمایهگذاری این پروژه است.
به گزارش ایسنا، جواد ساسانی متقاضی امر سرمایهگذاری در شهرستان زرندیه در خصوص طرح احداث پالایشگاه بنزین از گاز طبیعی اظهار کرد: این پروژه با سرمایهگذاری بالغ بر 300 میلیون دلار از طریق سرمایهگذار خارجی تامین میشود و بخش ریالی آن حدود 200 میلیارد تومان است.
وی گفت: ظرفیت این پروژه تولید روزانه 40 هزار بشکه معادل 8.8 دهم میلیون لیتر بنزین از گاز طبیعی است.
ساسانی با بیان اینکه این پروژه اشتغالی بالغ بر هزار نفر را به صورت مستقیم ایجاد خواهد کرد، توضیح داد: برای احداث این پروژه فضایی به میزان 240 هزار هکتار مورد نیاز است که بخش عمدهای از آن را فضای سبز تشکیل میدهد و حدود 143 هکتار آن به تاسیسات پالایشگاهی اختصاص دارد.
وی یادآور شد: علاقهمندیم این پروژه در استان مرکزی و نزدیک به فرودگاه امام خمینی(ره) و حتيالامکان نزدیک به خطوط ریلی و کنار خط لوله گاز احداث شود، اگر چنین امکاناتی در اختیار قرار گیرد این پروژه در مدت زمان کمتر از 24 ماه عملیاتی خواهد شد.
این متقاضی امر سرمایهگذاری گفت: خوراک این پالایشگاه روزانه دو میلیون متر مکعب گاز است و میزان مصرف برق آن حدود پنج مگاوات و آب مورد نیاز این پالایشگاه حدود 6 لیتر بر ثانیه است.
به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه درخواست متقاضی این است که این سرمایهگذاری به فرودگاه، خطوط ریلی و خطوط انتقال گاز نزدیک باشد، بر اساس این جلسه تصمیم بر این شد مدير منابع طبیعی شهرستان زرندیه فردا به همراه متقاضی به محل مورد نظر مراجعه کند و چند نقطه را شناسایی کنند و کارسازی لازم برای واگذاری مکانی که مورد قبول سرمایهگذار قرار میگیرد، انجام شود.