شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان زرندیه کمبود اعتبارات را چالش پیش روی اجرای طرح‌های آبخیزداری در این شهرستان اعلام کرد.

سیدمحمد میرهاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: گستردگی مساحت بیابانی شهرستان زرندیه در سطح استان مرکزی و اختصاص رتبه اول استانی، فعالیت‌های گسترده‌ای را در حوزه آبخیزداری می‌طلبد که تحقق آنها نیازمند افزایش میزان اعتبارات تخصیصی در این راستاست.

وی بیان کرد: با وجود کمبود اعتبارات سعی می‌کنیم به طرق مختلف روستاییان را در فعالیت‌های مختلف آبخیزداری از جمله کاشت نهال، بذرکاری، بذرپاشی و احداث بندهای رسوب‌گیر در مراتع مشارکت داده و از این طریق کمبود بودجه را جبران کنیم.

به گفته میرهاشمی، کاهش نزولات آسمانی و به تبع آن کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری را دو چندان کرده است به طوری که در سال گذشته عملیات آبخیزداری در حوزه آبخیز امیرآباد از توابع بخش خرقان این شهرستان اجرا شد و با احداث بند خاکی با صرف هزینه‌ای بالغ بر 770 میلیون ریال در این راستا اقدام شده است.

وی حفاظت از خاك و كنترل سيل و رسوب، جلوگيري از فرسايش خاک و پر شدن مخازن سدها، بهره‌برداري بهينه از منابع آب و خاک، احيا و اصلاح مراتع و توليد علوفه و گوشت، حفظ جنگل‌ها به منظور ذخيره آب و تلطيف هوا، جلوگيري از بيابان‌زايي و كنترل فرسايش بادي و بهره‌برداري از گياهان دارويي و محصولات فرعي مرتعي را از اهداف اجرای طرح‌های منابع طبیعی و آبخیزداری دانست.

رئیس منابع طبیعی زرندیه اجرای طرح‌های آبخیزداری را از جمله  اولویت‌های کاری این مجموعه بیان کرد که هدف از اجرایی کردن این طرح حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی بهبود سفره‌های آب زیرزمینی و کنترل سیلاب و رسوب در شهرستان را از دیگر اهداف برشمرد و با اشاره به اجرای طرح ذخیره نزولات آسمانی گفت: با این روش‌ می‌توان در زمانی که بارش فراوان است این نزولات را ذخیره و در زمان کاهش بارندگی برای اراضی استفاده کرد.

به گفته وی، اجرای یک بند خاکی در قالب عملیات سنگ و سیمان و احداث خشکه‌چین با صرف اعتباری بالغ بر 370 میلیون ریال در بخش خرقان از دیگر اقداماتی بوده که از سال گذشته آغاز شده و در ماه‌های ابتدایی سال 95 به سرانجام رسید.

وی جلوگیری از فرسایش خاک و تغذیه سفره‌های زیرزمینی را اصلی‌ترین هدف اجرای طرح آبخیزداری در منطقه خرقان دانست و تصریح کرد: با توجه به فقر پوشش گیاهی اراضی این شهرستان این اقدامات در راستای‌ غنی‌سازی و توسعه منابع جنگلی و بالا رفتن ضریب نفوذ آب در خاک و کنترل رسوبات، احیاء مراتع، عملیات بذرکاری و بوته‌‌کاری انجام می‌شود.

میرهاشمی با اشاره به اجرای بیش از 110 بندخاکی در بخش خرقان به منظور اجرای طرح‌های آبخیزداری طی سال‌های اخیر گفت: این بخش دارای 37 روستاست و در حال حاضر کار مطالعات عملیاتی کردن طرح‌های آبخیزداری در این روستاها انجام شده و منتظر تامین اعتبار جهت اجرا هستیم.

به گفته وی، از آنجاکه بخش مرکزی و منطقه خشکرود این شهرستان در دشت واقع شده‌اند عملا اجرای طرح آبخیزداری در این نقاط از شهرستان امکانپذیر نبوده و به لحاظ ویژگی جغرافیایی بخش خرقان، عمده فعالیت‌های آبخیزداری در این نقطه از شهرستان صورت می‌گیرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group