فرماندار زرندیه گفت:مدیرت صحیح و صیانت از منابع آبی حق مسلم آیندگان است و همه دستگاه های اجرایی باید در فرهنگ سازی مصرف بهینه آب تلاش کنند.
محمد کردی روز سه شنبه در نشست حفاظت از منابع آب شهرستان زرندیه افزود: به دلیل محدودیت ها، باید منابع آب های سطحی وزیر زمینی موجود را به خوبی شناسایی و برای بهره بردای بهینه از آن برنامه ریزی کرد.
فرماندار زرندیه بیان کرد: نشست شورای حفاظت از منابع آب به منظور ایجاد وحدت رویه اجرایی ونظامند کردن بهره برداری از منابع آب و تعادل بخشی به منابع ومصارف آب در شهرستان ایجاد شده است.
کردی اضافه کرد: در شهرستان زرندیه باید مصرف آب در بخش های کشاورزی، خانگی و صنعتی به خوبی مدیریت شود چرا که نیم در صد مصرف آب در صنایع و نیم درصد در مصارف خانگی و 90 درصد در بخش کشاورزی مصرف می شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی نیز در این نشست گفت: بحث تقدس آب و نحوه بهره برداری آن باید مورد توجه قرار گیرد و اگر تعادل مصرف و بهره برداری حفظ شود، نعمت آب برای آیندگان محفوظ است.
سید جلال شاهرخ بیان کرد: طرح احیا ء وتعادل بخشی در دشت های پایلوت در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد و باید در این راستا بخش حاکمیت و بهره بردار تعامل مناسب داشته باشند.
وی بیان کرد: میزان بارندگی در استان مرکزی سالیانه 267 میلی متر است که 85 درصد مصرف آب از منابع زیر زمینی و15درصد از آب های سطحی است.
شاهرخ اضافه کرد: یکی از برنامه های آب منطقه ای، آمار برداری از منابع آب است که هر پنج سال اجرایی می شود که امسال نیز این برنامه در دستور کار قرار دارد.
معاون آب منطقه ای استان مرکزی گفت: بیشترین افت های آب در شهرهای ساوه، زرندیه وکمیجان با کسری مخازن 7/43میلیون متر مکعب سالیانه است و در این راستا پروژه های احیاء در استان مرکزی در شهرستان های خمین، زرندیه و بخش نوبران ساوه به عنوان پایلوت اجرایی می شود.
وی افزود: زرندیه با توجه به افت معنی دار سالانه 90سانتی متر، به عنوان پایلوت اجرای طرح قرار گرفته است.
در شهرستان زرندیه 27 چاه غیر مجاز وجود دارد که سالانه یک و نیم میلیون متر مکعب آب برداشت می کنند.
شهرستان زرندیه به مرکزیت شهر مامونیه با جمیعت 57 هزار و 153 نفر قطب صنعتی و کشاورزی استان مرکزی است.