رئیس هیات مدیره تعاونی پستهکاران استان مرکزی گفت: باغات پسته زرندیه با برداشت دو تن در هکتار بیشترین برداشت را در کل کشور به خود اختصاص داده است و عملکرد مطلوبی نسبت به سایر باغات در سطح کشور دارد.
"محمود بارانی" در آستانه برداشت پسته در منطقه زرندیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: پسته ارگانیک در زرندیه به سبب کیفیت مطلوب علاوه بر اینکه تقاضای بسیاری در داخل کشور دارد توانسته است نگاه ویژه اتحادیه اروپا را نیز به خود جلب کند، به طوری که اروپاییها تمایل بسیاری برای پیشخرید آن دارند.
وی با بیان اینکه از مجموع 10 هزار و 500 هکتار باغ پسته موجود در استان مرکزی بالغ بر پنج هزار و 500 هکتار آن در منطقه سلطان احمدلو قرار دارد، اظهار کرد: بیش از نیمی از باغات پسته استان مرکزی در زرندیه قرار دارد و این منطقه به عنوان قطب پسته استان شناخته میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون پستهکاری در زرندیه بیکاری را به حداقل رسانده است، اظهار کرد: پستهکاری در زرندیه توانسته است برای بیش از سه هزار نفر اشتغال ایجاد کند.
بارانی با اشاره به افزایش 20 درصدی برداشت پسته سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: باغات پسته این شهرستان با برداشت دو تن در هکتار بیشترین برداشت را در کل کشور به خود اختصاص داده است و عملکرد مطلوبی نسبت به سایر باغات در سطح کشور دارد.
به گفته وی علاوه بر دستاوردهای اقتصادی که پستهکاری در شهرستان زرندیه به همراه داشته است، کاشت بیش از پنج میلیون نهال پسته در مجاورت پایتخت توانسته عاملی برای جلوگیری از پدیده ریزگردها و گردوغبار در منطقه بوده و هواکشی برای مرکز کشور باشد تا پایتخت کشورمان بتواند بهتر تنفس کند.
وی با اشاره به مسافت 20 کیلومتری باغات پسته این شهرستان تا فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) تهران، اظهار کرد: نزدیکی به این فرودگاه، فرصت مناسبی برای توسعه پستهکاری و واحدهای فرآوری و بستهبندی است تا از این فرصت برای ایجاد فرصتهای شغلی استفاده شود.
بارانی در ادامه با اشاره به انجام مراحل فرآوری پسته نیز گفت: با آغاز برداشت پسته مراحل فرآوری شامل بالابر، پوست کن، شستشو، سورتینگ، نمگیر، بوگیر(جداسازی پستههای پوست دار از بی پوست)، نوار تست (بازبینی چشمی در میز کنترل) در یک کارگاه انجام میشود.
وی با اشاره به درجهبندی پسته پس از خروج از مراحل مختلف فرآوری اظهار کرد: حتی پستههای دهانبسته نیز ضبط میشوند و در زمستان به منظور استفاده در کارخانههای تولید کالباس، سوهان و شیرینیپزی با دستگاههای مربوطه مغز میشوند.