مسئول برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری ساوه گفت: متأسفانه ایران دچار خشکسالی شده و استان مرکزی بویژه ساوه از این موضوع بیشتر رنج میبرد لذا، با شرایط موجود تا پنج سال آینده شاهد خشک و از رده خارج شدن سد الغدیر خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، مصطفی تسلیمیپور در جلسه بررسي وضعيت بحران و کمآبی شهرستان ساوه با بیان اینکه جنگ آینده، جنگ برای آب است، افزود: اگر در گذشته آب را از رودخانهها و با زدن سد و موتور آب برداشت میکردند، امروزه آن را از هوا استحصال میکنند.
وی با اشاره به اینکه به منظور استحصال آب از هوا و جلوگیری از گسترش باران در مدیترانه سدهای هوایی بر روی ترافهای هوایی زده میشود، اضافه کرد: با این روشها از همرفت دامنهای جلوگیری میشود و رفتهرفته بارشها هم کاهش مییابد.
تسلیمیپور ادامه داد: معضل اصلی شهرستان ساوه آب است نه حاشیهنشینی، پس بررسی راههای تأمین آب ضروری است.
به گزارش ایسنا، معاون شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان ساوه نیز در این جلسه گفت: در سال آبی گذشته منابع آبی 250 روستا خشک شده است.
مجید چگینی با اشاره به وجود 85 روستای بالای 20 خانوار در ساوه، افزود: از مجموع روستاهای تحت پوشش، 36 روستا با کمبود آب مواجه است.
وی ادامه داد: 9 روستا را با تانکر آبرسانی میکنیم و از 10 دستگاه آب شیرینکن جهت تأمین آب شرب روستاها استفاده میشود.
چگینی وضعیت آب ساوه را نگرانکننده عنوان کرد و گفت: اغلب در کشاورزی از آب سطحی استفاده میشود اما، آب جایگزین نیز وجود ندارد.
وی اظهار کرد: برخی باغات ساوه داخل روستا و کنار منازل مسکونی روستاییان است و متأسفانه با آب شرب از آنها نگهداری میشود.