معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بالا بردن جایگاه دانشگاه آزاد را از اصلیترین اهداف دانشگاه دانست و افزود: نباید به دانشگاه آزاد نگاه درجه دو داشت بلکه باید در سطح علوم تحقیقات به آن نگریست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، ابراهیم واشقانی فراهانی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: فعالیتهای پژوهشی یکی از ارکان اصلی بالا بردن کیفیت دانش است.
وی با اشاره به لزوم تبدیل ایده به ثروت، ادامه داد: دانشگاه آزاد اقدام به تشکیل شورای اقتصاد دانشگاه و سرمایهگذاری در قالب شرکتهای دانشبنیان کرده است.
واشقانی فراهانی با اشاره به راهاندازی دفتر « تجاری کردن امور پژوهشی » برای اولین بار در ساوه، اضافه کرد: همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در راستای تشکیل مراکز رشد شرکتهای دانش بنیان، حرکتهای مفیدی کرده است.
وی با تأکید بر پیشرفت زودتر از موعد دانشگاه آزاد در زمینه تولید مقاله، گفت: ارائه مقالات برتر باعث بالا بردن کیفیت پژوهشهای علمی میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ثبت پتنتها و ایجاد دانش فنی و انتقال آن به بازار، اظهار کرد: مقالات دانشگاه آزاد به سه دسته معمولی، برتر و ویژه تقسیم میشود که در ارائه مقالات برتر و ویژه در دنیا رتبه خوبی داریم.
وی برخی از واحدهای دانشگاهی را ضررده عنوان کرد و گفت: سازمان مرکزی باید به 130 واحد دانشگاهی ضررده، حقوق و دستمزد پرداخت کند.
واشقانی فراهانی یکسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد با دانشگاه دولتی را از اساسیترین برنامههای مدیریت عالی دانشگاه آزاد دانست و گفت: گام اول این مهم در حوزه حقالزحمه اعضای هیئت علمی و مباحث مشاوره پایاننامههاست که به زودی اجرا میشود.
وی چارچوب قبلی بودجه را لازمالاجرا دانست و افزود: اگر هر واحدی نتوانست بودجه پژوهش را تأمین کند، با ارائه طرح توجیهی، مجاز به هزینه کردن آن در سایر موارد هماهنگ شده و مورد تأیید است.
وی بزرگترین برنامه دانشگاه آزاد را تدوین طرح جامع و یکپارچه پژوهشی عنوان کرد و گفت: مأموریت واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در توسعه علم و فناوری تعریف و مشخص میشود و هر واحد با توجه به نیازهای بومی، استانی، ملی، موقعیت، پتانسیلها و... باید برنامه پژوهشی خود را ارائه دهد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لازمالاجرا بودن برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت دانشگاهها، اظهار کرد: تاکنون پژوهشهای دانشگاهها متمرکز و هدفدار نبوده و غالبا به صورت پراکنده بوده است.
ه گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته پژوهش، روز وحدت حوزه و دانشگاه و شهادت آیتالله مفتح، گفت: عرصه پژوهشگری بسیار مقدس است چرا که پیشرفتهای بشر مدیون پژوهش است.
دکتر مهدی پرویز با بیان اینکه ترویج فرهنگ تحقیق و پژوهش آیندهنگری را به دنبال دارد، افزود: پژوهش گامی مؤثر برای به حرکت درآوردن چرخ زندگی است.
وی با اشاره به لزوم اهتمام ویژه برای پژوهش، اضافه کرد: پژوهش موجب خودباوری و اقتدار میهن اسلامی میشود.
پرویز با اشاره به معطوف شدن توجه تنها 20 درصد دانشجویان و اساتید به امر پژوهش، ادامه داد: کشور به پژوهش نیاز دارد لذا، این امر سرلوحه تمام فعالیت های دانشگاه آزاد قرار گرفته است که اولین قدم، ارتباط با صنایع است.
وی شهرک صنعتی کاوه را یکی از بزرگترین و متنوعترین شهرکهای صنعتی در کشور دانست و گفت: با توجه به پتانسیلها و امکانات موجود در شهرک صنعتی و وجود شمار زیادی از باغات گسترده انار، پسته، زیتون و... کلینیک صنعت جهت مرتفع کردن مشکلات ایجاد شده تا پلی برای ارتباط دانشجویان و پژوهشگران با صنعتگران باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه تولید سوخت زیستی از خزه و احداث نیروگاه بادی و خورشیدی با توان 500 وات را از جمله مصادیق رشد و شکوفایی این دانشگاه عنوان کرد. وی اظهار کرد: کسب مقام دوم کشوری تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در مسابقات دماوند در زمینه ربات پرنده از دیگر افتخارات اخیر این دانشگاه است.
پرویز ابراز امیدواری کرد: با رشد و شکوفایی هر جه بیشتر پژوهش در دانشگاهها، ضمن رفع وابستگی به بیگانگان، موجب سربلندی میهن اسلامی و کشور عزیزمان شویم.
در پایان این مراسم از 54 نخبه و پژوهشگر در زمینههای مختلف اختراع، مقاله برتر، تألیف کتاب، استعدادهای درخشان، پایاننامه برتر، مجله برتر و همچنین از اساتید و دانشجویان برتر تقدیر به عمل آمد.
امام جمعه ساوه گفت: اقدامات تحقیقاتی فعالیتهای منظمی با هدف گسترش دانش است که این فعالیتهای فکری منجر به کشف واقعیتها میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی حجتالاسلام سیدحسین تقوی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، با بیان اهمیت بالای تحقیق و پژوهش، افزود: هدف تحقیق، پژوهش و پژوهشگری رشد و بقای زندگی ظاهری و باطنی انسانهاست و ابداعات، اختراعات و نوآوریها نتیجه این تحقیقات و پژوهش است.
وی با بیان جملاتی از امیرالمومنین(ع)، ادامه داد: علم و عمل باید همراه با هم باشد و حرف اول را کسی در دنیا میزند که علم بیشتری داشته باشد.
امام جمعه شهرستان ساوه با اشاره به ملزومات و کاستیهای پژوهش، اضافه کرد: کمبود امکانات، منابع، مآخذ علمی، نیروی انسانی و وجود موانع سیاسی، اجتماعی، آداب و رسوم غلط و ... از جمله مشکلات در مسیر تحقیق و پژوهش در کشور است.
تقوی صبوری، تحمل، بردباری، جدیت، خستگیناپذیری، تلاش و کوشش و ... را از الزومات تحقیق و پژوهش عنوان کرد.