یک مدرس حقوق بینالملل گفت: در مباحث مربوط به مهارت های ارتباطی و فنون مذاکره در حوزه های مختلف خصوصا در دیپلماسی سیاسی شیوه های مختلفی برای ارتباط متصور است از جمله ارتباط ازنوع تسلیم، ارتباط از نوع توافق و سازش و نوع دیگر آن که مطلوبترین حالت مذاکره برای ایجاد ارتباط جهت وصول به هدف نهایی است، نوع ارتباط موثر است .
مصطفی سرخیل در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، افزود: در این نوع ارتباط طرفین مذاکره هر دو احساس رضایت می کنند. با برقراری چنین ارتباطی خواسته های هر دو طرف مذاکره کننده نسبتا اجابت می شود و هر دو طرف مذاکره منتفع می شوند .
وی اظهار کرد: تطابق نسبی نتایج حاصله از مذاکره و این نوع مهارت ارتباطی با منویات و سطح مطالبات عقبه مذاکره کنندگان از جمله منتفعین از این نوع ارتباط موثر نیز از عواید و منافع این نوع مذاکرات سازنده و پیش رونده است .
سرخیل گفت: نتایج حاصل از مذاکرات 1+5 که مهمترین خروجی آن به رسمیت شناخته شدن غنی سازی اورانیوم برای ایران است ، نتیجه ارتباط موثری است که مذاکره کنندگان هسته ای در این دوره از مذاکرات برقرار کردند و توانستند با توسل به این شیوه توفیقات قابل قبولی بدست بیاورند .
وی افزود: این روند مذاکره که تابع نظام والگوی تسلیم وسازش نیست که در آن یک طرف صد در صد تابع طرف مقابل باشد، باید در آینده و در گامهای بعدی مذاکره ملاک عمل باشد .
وی تصریح کرد: در این فاصله هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران فرصت پردازش و بررسی جزییات را با جلب نظر تصمیم سازان و در نظر گرفتن تدابیر و منویات رهبری و دغدغه های مجلس شورای اسلامی خواهد داشت تا بتواند در مراحل بعدی مذاکره با برداشتن گامهای محکم تر به دنبال تحقق اهداف نهایی و استراتژی ترسیم یافته نظام در بحث هسته ای باشد .
وی خاطرنشان کرد: حمایت همه جانبه مردم و مسوولین از تیم مذاکره کننده در گامهای قبلی در پیشرفت مهارت های ارتباطی این هیئت موثرتر خواهد بود ، چرا که مذاکره کنندگان با اعتماد به نفس بیشتر و تقویت مهارت های ارتباطی می توانند به دنبال تحقق استراتژی هدفدار خود در رسیدن به موفقیت های هسته ای آتی باشند .