دبیر جامعه روحانیت مبارز ساوه خواستار ضرورت بازنگری در فعالیت های فرهنگی شهرداری این شهر شد.
احمدآخوندی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی افزود: یکی از متولیان مهم اداره شهر در حوزه زندگی شهری ، شهرداری است و در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اداره شهرداری ها توسط خود مردم با انتخاب نمایندگانی بعنوان شورای شهر صورت می گیرد و این امر یکی از مظاهر دموکراسی و مدیریت مدرن شهری است.
وی ادامه داد: به لحاظ این مهم، قانون برای شهرداری ها وظایفی را تعریف کرده است که عمران و آبادانی شهرها از مهمترین وظایف شورای شهر در عرصه سیاستگذاری کلان شهری و اجرای آن توسط شهرداری است.
وی اضافه کرد: در کنار این وظیفه مهم قانون وظایف دیگری را برای شورای شهر و شهرداری تعریف کرده است که از جمله آنها ساماندهی و مدیریت فرهنگی ، اجتماعی ، بهداشتی و ورزشی شهر جزء آنهاست، و با توجه به اهمیت مسائل فرهنگی و اجتماعی در حوزه زندگی شهری قطعا کم توجهی به مسائل فرهنگی و اجتماعی خسارات جبران ناپذیری را در عرصه فرهنگ شهری بوجود خواهد آورد و باعث بروز ناهنجاریهای فراوانی در زندگی شهری خواهد شد .
وی گفت: لذا یکی از وظایف مهم شورای شهر و شهرداری توسعه فرهنگی و تعمیق معرفت دینی و تقویت زیبایی طلبی و حقیقت جویی است.
وی بیان کرد: ایجاد زمینه هایی برای شاد زیستی توأم با روحیه پویا و با نشاط برای کسب و کار و فعالیتهای اجتماعی برای پیشرفت شهر و در سطح کلان جامعه اسلامی را نباید فراموش کرد در نتیجه مهیا کردن بستر و زیرساختهای لازم در شهر برای رسیدن به این اهداف نیازمند داشتن یک نگرش فرهنگی در حوزه مدیریت شهری است و این امر محقق نمی شود مگر توسط شورایی که دارای نگرش فرهنگی و دغدغه های لازم برای حل معضلات فرهنگی باشد.
دبیر جامعه روحانیت مبارز ساوه اظهار کرد: قطعا شورایی که دارای چنین بینش و ایدئولوژی باشد می تواند در انتخاب شهرداری فرهیخته و عالم و آشنا به مسائل فرهنگی و عمرانی موفق باشد و می توانند در کنار هم در مسائل فرهنگی ، اجتماعی ، عمرانی و.. در شهر تحولی ایجاد کند.
وی گفت: در این راستا بهره گیری از چهره های شاخص علمی و فرهنگی با توجه به اصل شایسته سالاری و تشخیص اولویتها و نیازهای فرهنگی ، اجتماعی و عمرانی در حوزه شهری ضروری به نظر می رسد و از آنجا که کمیسیون فرهنگی شورای شهر مهمترین رکن برای سیاستگذاری کلان در عرصه مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر است بدون شک این کمیسیون به عنوان اتاق فکر و سیاستگذاری شورا مطرح بوده و نیازمند اعضایی توانمند و متخصص در حوزه های مختلف فرهنگی ، اجتماعی ، بهداشتی و ورزشی است.
وی اضافه کرد: چنین اتاق فکری می تواند با ارائه برنامه های علمی ، دقیق ، کارشناسی شده و زیر بنایی تحول و تغییر اساسی در مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر بدهد و شهرداری می تواند این برنامه ها را عملیاتی و اجرائی کند که دارای انگیزه و دغدغه های لازم در این امور باشد و خود به عنوان یک چهره فرهنگی و علمی در شهر مطرح باشد.
وی گفت: از آنجا که در قانون برای کلان شهرها و شهرهای خاص معاونت فرهنگی و اجتماعی تعریف شده است لازمه اجرا و انجام این برنامه ها و طرحها تخصیص اعتبارات لازم است و هر گونه تنگ نظری در این مسئله عملا معاونت اجتماعی و فرهنگی را در اجرای این برنامه ها و طرحها دچار مشکل خواهد کرد و دغدغه اعتبارات مالی و بودجه، ابتکار و توان را از این معاونت در اجرای برنامه ها سلب خواهد کرد .
وی توجه و عنایت لازم در تخصیص اعتبارات مالی سالانه به معاونت فرهنگی و اجتماعی توسط شورای شهر را خواستار شد و افزود: استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب نظران در تدوین برنامه ها و طرحهای فرهنگی ، اجتماعی ، بهداشتی و ورزشی توسط کمسیون فرهنگی شورای شهر ، تدوین برنامه ها و طرحهای فرهنگی به صورت کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت و توجه به خروجیهای آنها به صورت علمی و میدانی و پرهیز از برنامه های سطحی و بدون خروجی علمی ، جدیت لازم در اجرای طرحها و برنامه های کمسیون فرهنگی شورای شهر توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری بخشی از این راهکارهاست.
وی ادامه داد: برای اجرای برنامه ها و طرح ها در ساوه که دارای دو منطقه شهرداری است تاسیس فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی در مرکز شهر و حداقل دو خانه فرهنگ در مناطق این شهرستان ضروری به نظر می رسد که این امر باعث تمرکز بخشی و مدیریت منسجم در فعالیتهای فرهنگی در سطح شهر خواهد شد.
وی استفاده از مساجد که مهمترین کانونهای مذهبی و فرهنگی شهر هستند و تعامل لازم با ائمه جماعات مساجد در اجرای طرح ها و برنامه های فرهنگی و مذهبی در سطح کلان شهری ، تعامل لازم با ادارات مرتبط با امور فرهنگی همچون سازمان تبلیغات اسلامی ، آموزش و پرورش ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دانشگاهها ، حوزه های علمیه ، پایگاههای بسیج ، نهادهای مردمی و غیره و توجه ویژه به مسایل فرهنگی، اجتماعی و عمرانی حاشیه شهر از دیگر مواردی است که باید بدان توجه کافی کرد.
آخوندی خاطر نشان کرد: از تحقیق در حوزه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر و آموزش و مشاوره گروههای هدف ( اقشار مختلف جامعه بخصوص جوانان ) به عنوان دو اصل مهم نباید غافل بمانیم تا بتوانیم شاهد فعالیتهای عمیق و دقیق در ساماندهی مسائل فرهنگی و اجتماعی درسطح شهر باشیم .