از آغاز فعالیت شورای چهارم اسلامي شهر در ساوه بیش از يک ماه بيشتر نمي گذرد اما با بروز و حضور آن از موضع قدرت و نيز تمرکز در اتفاقات اخير و اثر گذاري اين گروه سيزده نفره در سيستم مديريت شهري، اين شوراي تازه تشکيل شده تا کنون بحث هايي را برانگيخته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، در پی حرف و حدیث هایی که درخصوص به اجماع نرسیدن و انحلال شورای چهارم شهر ساوه مطرح شده بود گفت و گويی با محمود نجفي رئيس و سخنگوي شوراي اسلامي ساوه انجام شد که مشروح آن به شرح ذیل است:
در اهميت شورا هيچ شبهه اي وجود ندارد اما به واسطه وجود افرادي با نظرات متفاوت در شوراي اسلامي دوره چهارم برخي بر اين عقيده بودند که اين شورا به اجماع نمي رسد و انحلال آن محتمل است، نظر شما در اين ارتباط چيست؟
هيچ ديني به اندازه دين مبين اسلام به جايگاه «مشورت» بها نداده و بدان توصيه نکرده، چنانکه يک سوره از قرآن کريم به «شورا» اختصاص يافته و 7 اصل از قانون اساسي نيز که از تعاليم شريعت اسلام سرچشمه گرفته، به جايگاه شوراها اختصاص يافته است و هرچند اين نهاد مردمي در سال هاي نخستين انقلاب و به دليل تحميل جنگ نابرابر فراگير تشکيل نشد و ایجاد آن به تاخير افتاد ولي در اولين فرصت پس از فراغت از جنگ، شوراها با راي مستقيم مردم انتخاب و فعاليت خود را آغاز کردند و طي سه دوره گذشته اين نهاد نو پا فراز و نشيب هاي زيادي را پشت سر گذاشته و البته در حال حاضر شوراها به عنوان پارلمان محلي در اکثر موارد تنها به شهرداري ها محدود شده اند که اميدوارم در آينده نزديک و با بازنگري قوانين شوراها در مجلس شوراي اسلامي و تحقق مديريت شهري واحد، شوراها در جايگاه اصلي خود قرار گيرند و بتوانند خواسته ها و علائق مردم را پيگيري کرده و به انجام برسانند.
چهارمين دوره شوراي ساوه در حالي فعاليت خود را در12 شهریور سال جاری رسماً آغاز کرد که تعداد اعضاي اصلي آن از 7 نفر به 13 نفر ارتقاء پيدا کرده بود و بحث عدم هماهنگي سيزده عضو شوراي اسلامي از سوي برخي افراد مغرض و فرصت طلب و ناآگاه دقيقاً پس از انتخابات 24 خرداد در محافل مختلف مطرح شد و با استدلالات غلط به ديگران القاء مي کردند که امکان تشکيل هيات رئيسه شورا با ترکيب فعلي ميسر نخواهد بود و اطمينان داشتند شورا در ماه هاي نخست از ادامه کار باز خواهد ماند و انحلال آن محتمل است اما خوشبختانه با درايت و ژرف نگري نمايندگان مردم ساوه در چهارمين دوره شوراي اسلامي شهر و حس مسئوليت و عشق وافر آنان به خدمت مطلوب به شهروندان و اعتقاد به همگرايي و اتحاد، بر تفکر اين قبيل افراد خط بطلان کشيده شد و مراسم تحليف و انتخاب هيات رئيسه شورا به بهترين شکل ممکن و در فضايي آرام با حضور معاون استاندار و فرماندار شهرستان ساوه در محل فرمانداري برگزار شد و اعضاي شورا پس از اداي سوگند ،هيات رئيسه شورا را انتخاب کردند .
چند نفر از اعضای شورا در انتخاب هیات رئیسه به جمع بندی واحد رسیدند و آیا این امکان وجود دارد که هر 13 نفر اعضای شورا با یکدیگر متحد شده و از هر گونه مسایل حاشیه ای پرهیز و تمام توان خود را در راستای خدمت به مردم مصروف دارند؟
تحقق این امر خواسته قلبی ماست زیرا معتقدم صرفاً در سایه اتحاد و همدلی است که می توان به اهداف ترسیم شده دست یافت. در این راستا از همان ابتدا 13 عضو شورای ساوه با هم متحد شویم اما، طبیعی بود این خواسته در روزهای آغازین فعالیت شورا محقق نشود. البته در اکثر شوراهای اسلامی شهرهای کشور نیز وضع به همین منوال است و اما جای خرسندی است که چهارمین دوره شورای اسلامی در اولین جلسه و پس از ادای سوگند با 9 نفر از مجموع 13 نفر عضو شورا به اجماع رسید و هیات رئیسه با پشتوانه قوی تشکیل شد که این اتفاق در شورای اسلامی مرکز استان با اجماع 8 نفر از 15 نفر عضو شورا صورت پذیرفت. البته این امکان وجود دارد که همه اعضاء شورا در راستای خدمتگزاری به مردم متحد شوند که بطور یقین ثمره این اتفاق توسعه شهر کهن ساوه و تسهیل در خدمت رسانی به شهروندان خواهد بود.
به نظر شما آيا تغيير مديريت شهرداري خواسته مردم بود؟
پاسخ به اين سوال مستلزم تحليل و بررسي برنامه هاي اکثر اعضاي شوراي اسلامي در زمان انتخابات و استماع نقطه نظرات آنان است. اعضای شورا صراحتاً و بارها در جلسات و محافل و همچنين مصاحبه با سايت ها و نشريات اعلام داشتند که ارائه خدمات در این شهر متناسب با رشد و توسعه فزاينده شهر و درصد بالاي مهاجر پذيري نيست و انجام پروژه ها از پشتوانه کارشناسي برخوردار نیست و انگيزه پرسنل شهرداري نیز به دليل تبعيض هاي حاکم سير نزولي داشته واز تکريم ارباب رجوع خبري نيست و مراجعين در واحدهاي تابعه شهرداري سرگردان هستند؛ در نتيجه مردم ساوه پس از لحاظ کردن برنامه هاي کانديداها، 13 نفر را با راي قاطع خود انتخاب و روانه خدمت کردند حالا نوبت اعضاي شورا بود تا به وعده های خود جهت تغيير وضعيت موجود عمل کنند، لذا در اولين جلسه اي که در صحن شوراي اسلامي برگزار شد بدون درنگ خاتمه کار شهردار سابق اعلام و با 12 راي سرپرست شهرداري انتخاب و منصوب شد.
اصلی ترین وظیفه شورا چیست؟
شوراها با قوانین موجود که به اعتقاد من بسیار ناقص است وظایف متعددی بر عهده دارند ولی براساس آنچه که قانونگذار مشخص کرده اصلی ترین وظیفه شوراها انتخاب «شهردار» است.
اگر انتخاب «شهردار» مطابق نص صريح قانون از وظايف شوراست پس اينهمه جار و جنجال براي چيست؟
اين را بايد از برخي افراد که فکر مي کنند قيم شورا و مردم هستند پرسيد، قانون گذار اين حق را به مردم داده و مردم نيز با راي مستقيم خود نمايندگانشان را برگزيده اند پس همه بايد به قانون تمکين کنند و بگذارند شورا در فضايي آرام به وظيفه خود عمل کند. شورای کنونی کوچکترين توجهي به جوسازي ها و غوغا سالاري ها ندارد و با قدرت به تکليف خود عمل خواهد کرد.
اعضای شورا چه ساز و کاري براي معرفي کانديداهاي تصدي سمت شهردار و مهمتر از آن انتخاب شهردار داشتند؟
همه همکاران عزم خود را جزم کرده بودند که با دقت و بررسي همه جانبه در کوتاهترين زمان ممکنه شهردار ساوه را انتخاب کنند و به همين دليل جلسات متعددي در اين زمينه تشکيل شد و ابتدا قوانين مربوط به انتخاب شهردار و شرايط احراز اين سمت و همچنين بخشنامه هاي وزارت کشور در صحن شورا قرائت و يک فرجه زماني تعيين و به اعضاي شورا فرصت داده شد تا نامزدهاي مورد نظر خود را که داراي شرايط احراز تصدي پست خطير سمت شهردار هستند را معرفي کنند و همکاران در نهايت تعداد 5 نفر را بعنوان کانديدا معرفي کردند و از همه نامزدها دعوت شد تا در صحن شورا برنامه هاي خود را ارائه دهند که دو نفر از کانديداها انصراف دادند و در نهايت بصورت کاملاً دموکراتيک و بصورت مخفي راي گيري بعمل آمد و دکتر جوادي با 8 راي بعنوان شهردار ساوه انتخاب شد و بلافاصله و براي صدور حکم مراتب به وزارت کشور منعکس شد.
يکي از کانديداها با درج بيانيه در يکي از نشريات جنجالی برپا کرد و درخواست کرد علت راي ندادن اعضاي شورا به وي، به مردم گفته شود؟
واقعاً اگر قصد فقط خدمت به مردم است پس اين همه جارو جنجال چه معنا و مفهومي دارد زيرا کانديدای مورد نظر براي کسب راي متوسل به ابزارهاي مختلف شد و با چاپ مطلبی در نشريه محلي در صدد القاء اين مطلب بود که انتخاب وي خواسته همه مردم ساوه است و شورا چاره اي جز تمکين ندارد؛ علاوه بر آن با تماس تلفني و ارسال پيامک هاي تهديد آميز سعي داشت بر راي اعضاي شورا تاثير بگذارد که خوشبختانه با هوشياري نمايندگان مردم در شورا تمامي اين ترفندها نقش برآب شد و وی در زمان راي گيري حتي حد نصاب لازم را کسب نکرد و در همان مراحل ابتدايي حذف شد و از آنجاکه شورا دانستن را حق مردم مي داند و ازطرفي نمي خواهد مسائل محرمانه را بازگو و پرده دري کند فقط به ذکر اين نکته بسنده مي کنم که اين فرد شرايط لازم را مطابق قانون براي احراز سمت شهردار نداشت و گذشته از اينکه سالهاست به درجه بازنشستگي نائل آمده و برابر مصوبه هيات دولت انتخاب نامبرده منع قانوني دارد.
در اوايل دوره سوم شورا وي با 7 راي به عنوان شهردار انتخاب و جهت صدور حکم به استانداري مرکزي معرفي شد که بعد از ماهها اتلاف وقت، رد صلاحيت وی اعلام شد که کليه مدارک و مستندات آن موجود است.
پس از انتخاب شهردار شاهد بوديم که باز هم بيانيه هایي صادر شد در اين رابطه توضيح بفرمائيد؟
برخی با اين بداخلاقي ها و مظلوم نمايي سعي کردند اولاً بين اعضاي شورا تفرقه بيندازند ثانياً شيريني اين انتخاب را به کام مردم و نمايندگانشان تلخ کنند ثالثاً از هم اکنون فضا را براي مقاصد سياسي آتي خود مهيا کنند؛ لذا صراحتاً اعلام مي کنم شورا مطابق سوگندي که ياد کرده آني از خدمت به مردم غافل نشده و مرعوب دسيسه فرصت طلبان نخواهد شد و ذکر اين نکته را لازم مي دانم که صدور هر گونه مصوبه فقط در صحن شورا امکان پذير است و هر گونه تصميم و اظهار نظر اعضاي شورا در خارج از صحن شورا فاقد وجاهت قانوني بوده و الزام آور نیست و از آنجاکه همه مذاکرات جلسات شورا و کميسيون ها ثبت مي شود پس اين قسمت از صحبت هاي کانديدای مورد بحث مبني بر قول مساعد اعضاي شورا به راي دادن به وي مردود است؛ کمااینکه راي گيري بصورت مخفي و با ورقه انجام شد و مشخص نيست که راي دهندگان به کانديداها چه کساني هستند. بنظر مي رسد ايشان بازيچه برخي از افراد شده .
تصور نمي شد در اين فضاي بوجود آمده شورا بتواند اصلي ترين وظيفه خود را انجام دهد نظر شما در اين رابطه چيست؟
حقيقتاً اعضاي شورا روزهاي سختي را پشت سر گذاشتند و در مقابل هجمه ها ، جو سازي ها و بداخلاقي ها صبر پيشه کردند که قابل تقدير است و آنچه که در اين زمينه مهم است اينکه اعضاي شورا نشان دادند مسايل حاشيه اي تاثير در تصميم گيري آنها ندارد و کاملاً مستقل بوده و صرفاً رضاي حضرت باريتعالي و صرفه و صلاح مردم برايشان حجت است و هيچ مصلحتي را مقدم بر صلاح شهروندان نمي پذيرند.
برخي افراد بخاطر پزشک بودن منتخب شورا خرده گرفتند و جو سازي کردند. معيار شورا در انتخاب دکتر جوادي چه بود؟"
استقلال شورا از يک طرف و برآورده نشدن نيت سودجويان و فرصت طلبان از سوي ديگر موجب بروز اين بد اخلاقي ها شد و خيلي زود با بيان حقايق، اين ترفند فرصت طلبان نيز نقش برآب شد . شورا معيارهايي را براي انتخاب شهردار با تأسي به قانون مطرح کرده بود که دکتر جوادي آن شرايط را دارا بود.وی فردي خودساخته، جوان و پر انرژي با تحصيلات عاليه و دارای مدارک پزشک و مهندسي عمران بوده و هم اکنون دانشجوي ترم پاياني کارشناسي ارشد برنامه ريزي شهري است و بيش از 12 سال است در مجموعه شهرداري انجام وظيفه مي کند و به سيستم شهرداري و نيروهاي انساني و وضعيت حاکم بر آن شناخت کافي دارد . مهمتر اينکه مديري توانمند و اجرايي است و از سياسي کاري شديداً پرهيز می کند و معتقد به مشورت است، مغرضين تعمدا به تحصيلات مرتبط وي که مهندسي عمران و کارشناسي ارشد برنامه ريزي شهري اشاره نمي کنند و در محافل عنوان مي کنند که شورا يک پزشک را انتخاب کرده، در صورتيکه پزشک بودن شهردار که نمونه آن تا کنون وجود نداشته يک امتياز محسوب مي شود و قطعاً شهردار علاوه بر توجه به امورات عمراني و خدماتي و به مسايل فرهنگي و اجتماعي و بهداشتي و درماني شهر نيز نگاه ويژه اي خواهد داشت.
چرا با وجود تمام کارشکني ها از ذکر نام وی خود داري مي کنيد؟
در شريعت ما هتک حرمت افراد ولو مخالفين مطابق موازين اخلاقي نيست و اميدوارم خداوند متعال همه ما را به راه راست هدايت فرمايد.
سياست جداي از مديريت نيست اما سياسي کاري برخي براي رسيدن به مقاصدي که شايد به صلاح شهر نباشد را در شورا چگونه ارزيابي مي کنيد؟
يکي از آفت هاي نهادهاي مردمي مثل شورا سياسي کاري است و هر شورايي که دچار اين معضل شود يقيناً از خدمت کردن باز خواهد ماند. خوشبختانه همه همکاران در پيشگاه خداوند و مردم متعهد شدند از هر گونه سياسي کاري پرهيز کنند و به هيچ وجه وارد مسائل حاشيه اي نشوند که بارزترين نمونه آن استقلال شورا در انتخاب شهردار بود که به هيچ وجه به جوسازي ها و اعمال نفوذ افراد خارج از شورا توجه نشد و امیدواریم اين روند ادامه یابد اما اين امر به این معنی نیست که منتخبين مردم در شوراها نبايد آشنا به مسايل سياسي کشور باشند.
خدمت به مردم در سايه اتحاد و همدلي مسئولين امکان پذير است در اين رابطه چه تدبيري اتخاذ شده است؟
در حدود يک ماهي که از فعاليت چهارمين دوره شوراي اسلامي شهر سپري شده جلسات پر باري با حجت الاسلام تقوي امام جمعه و دکتر ميرگلوبيات نماينده ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي و فرماندار و بسياري از مديران اجرايي شهرستان برگزار شده و با توجه به مباحث مطروحه و قول مساعد طرفين اميد دارم که اين اتحاد و همدلي مستدام بوده و برکت و نتيجه آن عزم و اراده همگان نسبت به خدمت مطلوب به شهروندان باشد.