میرگلوبیات با اشاره به اینکه در آموزش دانشجویان پزشکی به بعد انسانی این حرفه توجه نمی شود گفت: آموزش در دانشگاه های پزشکی جنبه تجاری پیدا کرده است.
شهلا میرگلوبیات عضو کمیسیون بهداشت و نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی، با اشاره به اینکه "اظهار نظر درخصوص عملکرد دولت در حوزه بهداشت هنور زود است و در این سه ماهه اخیر بیشتر شاهد تغییر و تحولات در وزارتخانه بودیم و تا زمانی که مدیران بر اوضاع مسلط شوند زمان خواهد برد" اظهار داشت: با همه این مسائل اقدامات خوبی تاکنون در خصوص دارو و قیمت ها انجام شده است.
وی با بیان اینکه "کاهش قیمت ها نسبت به گذشته اقدام مثبتی بوده ولی به شکلی نبوده است که نیاز مردم را مرتفع کند و قیمتها همچنان بالاست" افزود: باید در زمینه واردات بی رویه دارو و حمایت از شرکتهای تولید کننده اقدامات اساسی صورت گیرد. همچنین در خصوص مصرف دارو اقدامات فرهنگی و آموزشی انجام شود.
میرگلوبیات نحوه آموزش در دانشگاههای علوم پزشکی را نیازمند تغییر و تحول کلی دانست و گفت: لازم است پزشکان و نیروهایی که در این دانشگاه تربیت میشوند در زمینه اخلاق انسانی و اسلامی نیز تعلیم داده شوند ولی امروزه متاسفانه شاهدیم که آموزش در دانشگاه های پزشکی بیشتر جنبه تجاری پیدا کرده است.
وی با تاکید براینکه بعد انسانی در دانشجویان تقویت نمیشود اضافه کرد: باید تحول بزرگی در زمینه آموزش در وزارت بهداشت صورت گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد: علاوه بر اینکه آموزش در دانشگاهها کامل انجام نمیشود شاهد هستیم که اساتید برای آموزش وقت نمیگذارند و در بیمارستانهای آموزشی کمتر استادی را میبینیم که مشغول آموزش به دانشجویان باشد. اساتید اکثرا وقت خود را در بخشهای خصوصی میگذرانند. به این دلیل ضرورت دارد که تغییرعمده ای در زمینه آموزش اعمال شود.
وی ادامه داد: اکثر پزشکان عمومی در مشاغل دیگر فعالیت دارند و این در حالی است که بسیاری از روستاها پزشک عمومی و حتی بهورز به حد نیاز و کافی ندارند و درمانگاههای روستایی با مشکلات بهداشتی شدید مواجه هستند.
میرگلوبیات بر لزوم کنترل و نظارت بر واحدهای تولید صنایع غذایی تاکید کرد و گفت: در زمینه تولیدات محصولات کشاورزی مشکلاتی مانند استفاده از سموم وجود دارد که وظیفه جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت این است که محصولات کشاورزی را از این نظر بررسی و استانداردسازی کنند ولی در این امر شاهد حرکتی نیستیم و فقط گزارشی مبنی براینکه اقداماتی در دست انجام است ارائه می شود.
وی در خصوص مشکلات دیگر در حوزه بهداشت ادامه داد: یکی از مشکلاتی که به صورت جدی با آن مواجه هستیم بحث زیرمیزیهاست که به شدت مشکل زا شده است. در این راستا جلسات متعددی با اعضای کمیسیون انجام شد ولی راهکاری پیدا نشد. علاوه براین با بدهی دانشگاههای علوم پزشکی به پزشکان، پرسنل و شرکتهای دارویی روبرو هستیم و پرداختها مبتنی بر عملکردها نیست. باید در این خصوص به سرعت مدیریت اعمال شود چراکه اگر زمان بگذرد قطعا به روزمرگی دچار خواهیم شد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در پایان بر ساماندهی وضعیت حوزه بهداشت و درمان کشور تاکید کرد و گفت: با سلامت مردم نمیتوان شوخی کرد. مراکز درمانی دولتی بسیاری از بیماران و مراجعه کنندگان خود را به مراکز درمانی خصوصی ارجاع میدهند درحالی که مردم با مشکلات اقتصادی عدیده ای مواجه هستند و باید اقدامات اساسی در این حوزه صورت گیرد. ضرورت دارد که در زمینه بهداشت، درمان و سلامت، کار سیاسی کنار گذاشته شود و توجه اصلی به سلامت و وضعیت بهداشتی مردم معطوف شود.