معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شناسایی مشکلات صنعت و جامعه ضرورت اصلی حوزه پژوهش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در جریان بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، در جمع هیئت رئیسه این دانشگاه افزود: لازم است این حوزه با ارائه راه حل های علمی، ارتباط و تعامل بیشتری را با مدیران صنعت و مردم برقرار کند تا اهداف پیش بینی شده در رسالت دانشگاه تحقق پیدا کند.
وی بیان کرد: امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی که با هدیه یک میلیون تومانی حضرت امام خمینی (ره) و به همت والا و مجاهدت مسوولان وقت شکل گرفته و به یک مجموعه عظیم در کشور تبدیل شده در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی که از طرف دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دهه چهارم دانشگاه با هدف توسعه کیفی نام گذاری شده بتواند رسالت خود را در سطح ملی به سرانجام برساند.
وی ادامه داد : لازم است مسوولین دانشگاه ها با خیرین شهرستان تعامل برقرار کرده و با برگزاری جلساتی، افراد خیر را در امور دانشگاه با مشارکت داده و با برنامه ریزی حرکت کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه جهت جلب اعتماد مردم باید گام های مثبتی بردارد، افزود: کانون نخبگان با رسالت رشد استعداد افراد در دانشگاه ها تقویت شود و در این راستا ضروری است که دانشگاه با دانش آموختگان خود ارتباط و تعامل داشته باشد.
وی گفت: در روند جدید سعی داریم تدوین آئین نامه ها و بخشنامه ها با نظرخواهی و مشارکت معاونین پژوهشی واحدها صورت پذیرد و پس از بررسی در کمیته های کارشناسی و نتیجه گیری و تدوین آئین نامه ها و بخشنامه ها،جهت اجرا به واحدها ابلاغ خواهد شد.
دکتر واشقانی فراهانی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در واحد ساوه خواستار ارائه گزارش جامع ریاست واحد ساوه از عملکرد واحد خصوصاً در مورد کاهش هزینه ها و کیفیت غذای دانشجویی و صرفه جویی بسیار مناسب دراین بخش با تغییر نوع گوشت مصرفی در سلف سرویس، اجرای طرح ها و پروژه های درآمدزایی، جذب بودجه پژوهشی باقیمانده و اعلام اقلام موردنیاز کارگاهها و آزمایشگاهها، برگزاری دومین همایش مباحث نوین در کشاورزی و پیشنهادات مختلف در بخش پژوهش و ارسال فهرست کارگاهها و آزمایشگاههای واحد ساوه با زیربنا و تجهیزات موجود و نوع خدمات دهی، به حوزه معاونت پژوهشی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی شد.
وی همچنین در خصوص اجرای طرح ها و فعالیت های اقتصادی و درآمدزایی گفت: در این خصوص باید به گونه ای عمل شود که شأن و جایگاه دانشگاه حفظ شود که البته راهکارهای اجرایی این مهم تدوین و به واحدهای دانشگاهی ابلاغ خواهد شد.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با ابراز خشنودی از عملکرد دانشگاه ساوه در راستای توسعه علمی و ایجاد ظرفیت های قابل توجه در این واحد، مزیت های منطقه ای موجود را فرصت مناسبی برای توسعه واحد ساوه دانست و بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی همواره در حل مشکلات آموزش عالی از یک سو و حل مشکلات جامعه از سوی دیگر ایفای نقش خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ساوه نیز با تشریح وضعیت واحد و موقعیت استراتژیک شهرستان گفت: ساوه دارای ۲۶۰ هزار نفر جمعیت با رشد سالانه ۱۰ درصدی جمعیت، دارا بودن بزرگترین شهر صنعتی کشور با۵۵۰ شرکت، تولید محصولات کشاورزی بالا، دارا بودن ۱۱هزار هکتار باغ انار، 7 هزار هکتار باغ پسته، ۳ هزارهکتار باغ زیتون، شهرک گلخانه ای آوه و قرارگرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور و نزدیکی به تهران یکی از شهرهای مهاجرپذیر کشور است که این موقعیت، تاثیر بسیار مثبتی در جذب دانشجویان به این واحد دارد.
دکتر مهدی پرویز ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه دارای رشته های فنی منحصر به فرد در منطقه است و جهت تهیه تجهیزات آموزشی و پژوهشی مورد نیاز هرگونه اقدامی به عمل آمده و شرایط مطلوبی مهیا شده است.
وی اضافه کرد: این دانشگاه دارای سه دانشکده فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و دانشکده سما و پردیس علوم تحقیقات است که مجموعا در این سه سایت بیش از 12 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و 850 نفر کادر هیات علمی، استاد مدعو و کارمند همکاری دارند.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه دارای ۳۱۳ هکتار زمین شامل سایت مرکزی و شهرک دانشگاهی خاتم الانبیاء(ص) است که یکصد هکتار آن جهت احداث پردیس علوم تحقیقات در نظر گرفته شده است .
وی با اشاره به عملکرد پژوهشی این مرکز علمی گفت: این دانشگاه تاکنون ۷۴ جلد کتاب، ۳۷۵مقاله ISI ،۱۶۰ مقاله در همایش های خارجی و ۲۲۰ مقاله در مجلات علمی پژوهشی کشور و ۶۳۰ پایان نامه دانشجویی، ۱۴۰طرح پژوهشی پایان یافته، ۳۵ طرح درحال اجرا و اجرای ۹ طرح برون دانشگاهی، ۲۷طرح باشگاه پژوهشگران جوان و فعالیت ۱۵ انجمن علمی را در کارنامه خود دارد.
وی اضافه کرد: تاکنون سه همایش ملی، پنج همایش منطقه ای و ۱۵ همایش داخلی در این دانشگاه برگزار شده که نتایج خوبی را در برداشته است و فصلنامه های پژوهش های اعتقادی کلامی، فیزیولوژی گیاهی و شیمی آلی بطور مستمر در این واحد منتشر می شود.
وی باتشریح وضعیت کارگاه ها و آزمایشگاه های واحد گفت: درحال حاضر ۱۱۸کارگاه و آزمایشگاه متناسب با رشته های تحصیلی با مجموع متراژ 11 هزار و 759 مترمربع احداث شده و در اختیار دانشجویان قرارگرفته است.
دکتر پرویز همچنین از ایجاد تعامل و ارتباط دانشگاه با مدیران بخش صنعت شهرستان ساوه جهت پذیرش دانشجویان برای گذراندن دوره کارآموزی خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال جاری کلینیک صنعت شهرستان ساوه در دانشگاه تاسیس شد که جهت تسریع در فعالیت های آن پیگیری های لازم در دست اقدام است.