نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: اصلاح زیرساختها گامی مهم در کاهش تلفات ناشی از بلایایی طبیعی است.
شهلا میرگلوبیات در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی به مناسبت فرا رسیدن هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی افزود: به گفته کارشناسان شبکه زلزله نگاری کشور بیش از 90 درصد از مناطق ایران زلزله خیز بوده و روی گسل ناآرامی قرار دارند.
وی ادامه داد: بنابراین ايران همواره استعداد مواجهه با یکی از مهمترین بلاياى طبيعى را دارد و این زنگ خطری است تا براى پيشگيرى از خطرات و عوارض زلزلهها تدابیر لازم اتخاذ شود.
وی مهمترین دلیل افزایش شمار تلفات انسانی ناشی از بلایای طبیعی را نبود زیرساختهای لازم عنوان کرد و افزود: مهمترین ضعف زیرساختی در کشور ما نبود ساختمان های مقاوم است که می طلبد مجموعه نظام مهندسی ساختمان در کشور ما با نظارت بیشتری بر عملکرد ساخت و سازها به کاهش درصد تلفات کمک کنند.
وی با تاکید بر مقوله پیشگیری قبل از وقوع گفت: در موضوع اصلاح زیرساخت ها به منظور کاهش اثرات بلایای طبیعی لازم است کارگروه هایی جهت بررسی چالشها و خطرات بلایای طبیعی از جمله زلزله برای ساختمانها، تاسیسات و ابنیه شهری و یافتن راهکارهای لازم و کاربردی برای مقابله با این تهدیدها، سطح آگاهی های شهروندان را نسبت به این موضوع ارتقا بخشند.
وی هفته کاهش اثرات بلایایی طبیعی را فرصتی مغتنم برای آگاهی بخشی به مردم در خصوص خسارات غیرقابل جبران بلایای طبیعی دانست و تصریح کرد: ارائه آموزشهای لازم و جلب توجه هر چه بیشتر اقشار جامعه در خصوص روش ها و امکانات پیشگیری از حوادث متاثر از بلایای طبیعی مهمترین اولویت ستاد بحران در شهرستان هاست.
این نماینده مردم در خانه ملت خاطر نشان کرد: مدیریت بحران توسط دستگاهها و سازمان های اجرایی امری ضروری است و پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی از عوامل موثر در مدیریت بحران است.
میرگلوبیات همچنین وقوع حوادث و بلایای طبیعی را از مهمترین دغدغه ها و نگرانی های زندگی بشر به خصوص کشورهای در حال توسعه بیان کرد.
بیستم مهر ماه مصادف با 12 اكتبر 2010 میلادی روز جهانی كاهش اثرات بلایای طبیعی نام گرفته است که در تقویم جمهوری اسلامی ایران هفته ای با این عنوان با هدف افزایش آگاهی های عمومی و انسجام دستگاه های اجرایی نامگذاری شده است.