پیاز یکی از سبزی های مهم، پرکاربرد و مشهور دنیاست و در ساوه نیز چند سالی است که کشاورزان رو به کاشت این محصول آورده اند.
در همین رابطه سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، با بیان اینکه پیاز محصول جدید این شهرستان است، گفت: شهرستان ساوه دارای 120 هکتار زمین پیاز است.
حسن شریفی با اشاره به اینکه از هر هکتار به طور متوسط 40 تا 50 تن پیاز برداشت می شود، اظهار کرد: توزیع پیاز تولیدی غالبا از طریق میادین میوه و تره بار تهران و قم و شهر های مجاور انجام می شود.
وی با بیان اینکه عمده رقم کشت شده پیاز در ساوه فلات اصفهان است، اضافه کرد: پیش بینی می شود بیش از 6 هزار تن پیاز از مزارع ساوه برداشت شود.
یکی از پیازکاران ساوه ای نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه هشت هکتار زمین پیاز دارد، گفت: از هر هکتار 120 تن پیاز برداشت می کنم.
علی همتی با بیان اینکه پیازها با قیمت هر کیلو 400 تومان به فروش می رسد ، افزود: پیازهای برداشت شده به شهرستان های همجوار و استان های قم ، تهران، اصفهان و البرز ارسال می شود.
وی گفت : از بهمن ماه زمین را برای کاشت آماده می کنیم و در هر هکتار 20 کیلو بذر می پاشیم و از اوایل مهر شروع به برداشت می کنیم که تا اواخر آذر ادامه دارد.
همتی مشکل کاشت پیاز را نبود سم و کود و عرضه آن به صورت آزاد عنوان کرد و خواستار بر طرف شدن این مشکل شد.
خداوند در قرآن کریم به دلیل خواص زیاد، خوردن پیاز را سفارش کرده است. پیاز دارای ویتامین های A , B و C و دارای املاح معدنی گوگرد، قند، كلسيم، سديم، پتاسيم، يد، آهن و فسفر است.
خیلی ها به خاطر بوی بد پیاز از این سبزی استفاده نمی کنند ، برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته میل کنید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.