مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه گفت: سیاستگذاری های آموزش برون سازمانی مبتنی بر نهادینه شدن فرهنگ ایمنی و تحقق شعار شهر ایمن با مشارکت شهروندان است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، نصرت الله احمدی در مراسم گرامیداشت روز آتش نشانی و ایمنی افزود: هفتم مهرماه به نام «آتش نشاني و ايمني» نامگذاري شده است. در واقع اين روز بهانه اي است تا به گراميداشت انسان هايي بپردازيم كه از جان و آسايش خود در راه حفظ جان و آسايش ما مي گذرند تا بتوانيم در امنيت زندگي كنیم.
وی ادامه داد: اگرچه حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما مقایسه شرایط حرفه ای شغل آتش نشانی در کشورمان با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا نشان می دهد که متاسفانه در ایران به اندازه کافی به فراهم آوردن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد برای آتش نشانان توجه نشده و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته شغل آتش نشانی در زمره مشاغل با ریسك خطر بالا محسوب مي شود .
وی اضافه کرد: هر حرفهای سختیها و شیرینیهای خاص خودش را دارد اما، سختی و دردسر بعضی شغلها نسبت به بقیه بیشتر است ، آتشنشانی یكی از این شغلهاست. در واقع آتشنشانان به دلیل ویژگیهای شغل خود همواره در معرض آسیبهای جسمی و حتی روحی قرار دارند. آتش نشانان از آنجاکه اغلب با مرگ و زندگی افراد سر و کار دارند مسلماً استرس زیادی را متحمل می شوند.
وی با بیان اینکه به جرأت بايد پركارترين و خاصترين خدمتي را كه به شهروندان ارائه ميشود، خدمات آتشنشاني و ايمني خواند گفت: وسعت و عمق چنين فعاليتي را به جهت عملياتي بودن آن نميتوان ناديده گرفت و گرچه روز آتش نشاني در تقويم، هفتم مهر تعيين شده است، اما بررسي وضعيت ارائه خدمات سازمانهاي آتش نشاني و خدمات ايمني در شهرها، محدود به هيچ زمان خاصي از سال نيست؛ همان گونه كه كار اين واحدها زمان نميشناسد.
وی اضافه کرد: اين بخش از حوزه خدمات شهري با آن كه هزينههاي بالايي براي فعاليت دارد، به نوعي مظلوم واقع شده است. كمبودهاي شهرها در اين حوزه با هم تفاوت دارد و وسعت و جمعيت شهري در كارآمدي اين مجموعهها اثرگذار است. استاندارد در اين حوزه بر اين اصل استوار است كه تمهيدات مديريت خدمات ايمني و آتشنشاني با رشد جمعيت شهري پيش برود.
وی بیان کرد: شاخصهاي مطلوب در اين اقدامات هماكنون وجود يك ايستگاه آتشنشاني به ازاي هر 50 هزار نفر و يك آتشنشان در برابر 2 هزار و 500 نفر جمعيت را در نظر دارد. به عنوان مثال جمعيت ساوه حدود 208 هزار نفر است و سازمان آتش نشاني ساوه 2 ايستگاه ثابت و يك ايستگاه آماده به كار كه با تامين نيرو راه اندازي خواهد شد دارد. براین اساس ساوه يك ايستگاه ديگر نياز دارد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی ساوه توجه ویژه به موضوع ايمني در سطح شهر و تامین ماشينآلات و تجهيزات متناسب با شرايط و نياز شهرها را ضروری عنوان کرد و گفت: از سويي كمبود نيروي انساني نیز خلاء قابلتوجهي است و چند سالي است كه جذب نيروي مورد نياز اين سازمان نيز در انتظار تعيين تكليف است. ساوه در حال حاضر با کمبود نيروي آتشنشان مواجه است.
وی آموزش مستمر درونسازماني را نقطه اتكاي سازمانهاي آتشنشاني و خدمات ايمني دانست و با اشاره به برگزاری دوره های ويژه آموزش سالانه در كنار آموزشهاي روزانه ادامه داد: توسعه بلندمرتبهسازي در ساوه، وجود بالابر مناسب را به یک ضرورت تبدیل کرده اما به دليل گرانقيمت بودن چنين وسيلهاي، سازمان قادر نيست مستقيماً وارد عمل شود و تهیه آن نيازمند كمك سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور است.
وی با بیان اهم وظایف سازمان آتش نشانی در بخش امداد و نجات گفت: امداد ونجات در تصادفات جاده اي، امداد و نجات در آوار و ريزش ساختمان، امداد و نجات در آسانسور، امداد و نجات در محبوس شدن افراد، امداد و نجات در ارتفاع، امداد و نجات در چاه، نجات غريق، جستجوي غرق شده ها، ... و نیز آموزش ایمنی همگانی از وظایف این سازمان در بخش امداد و نجات است.
وی اضافه کرد: خرید منابع آموزشی تخصصی در بخش های مختلف امدادی از جمله امداد در آوار، امداد و نجات در ساختمان های بلند مرتبه، کنترل و ارزیابی حریق ، برگزاری انواع مانورها و ... در مجموعه وظایف آتش نشانی پیش بینی شده و تلاش اساسی بر این است که آتش نشانان در کمترین زمان با دقت و مهارت کامل به مقابله با حوادث بروند و براین اساس در راستای برگزاري كلاسهاي روزانه و دوره هاي بازآموزي جهت پرسنل عملياتي با هماهنگي واحد آموزش استانداري مركزي و اعطاء گواهينامه اقدام می شود.
وی گفت: در بخش پیشگیری و خدمات ایمنی نیز از مراکز پرخطر و مخاطره آمیز بازدید به عمل خواهد آمد تا بتوانیم پیشگیری لازم را از بوجود آمدن حوادث داشته باشیم و معتقدیم بزرگترین حوادث از دل کوچکترین بی احتیاطی ها برمی خیزد .
احمدی اظهار کرد: در بخش آموزش برون سازمانی نیز سعی کردیم آموزش ایمنی را به خانه ها ببریم و معتقدیم تنها راه کاهش حوادث، افزایش آگاهی مردم و شهروندان است لذا سیاستگذاری های آموزش برون سازمانی مبتنی بر نهادینه شدن فرهنگ ایمنی و تحقق شعار شهر ایمن با مشارکت شهروندان است .
وی گفت: برگزاري كلاسهاي آموزش در سطح مدارس و ادارات و دانشگاهها ، تهیه و چاپ بروشورهای ایمنی ، ویژه نامه ها ، كتاب هاي ايمني خانه و خانواده، كتابچه سفر ايمن و تهيه پكيج هاي آموزشي در راستاي آموزش شهروندي از مواردی است که مدنظر قرار گرفته و تهیه و توزيع شده است.
احمدی با بیان برنامه های در دست اقدام سازمان نیز گفت: انعقاد قرارداد در خصوص ارزيابي و مطالعات امكان سنجي پدافند غير عامل، رفع کمبود بالابر، برگزاری همايش پيش نشانگرهاي زلزله، پیگیری و خرید خودروی امداد و نجات و تجهيز آن، پیگیری و بكار گيري نيرو جهت ایستگاه شماره 3 ، نوسازی تجهیزات و ناوگان اطفاء حريق و امداد و نجات جهت خدمت رسانی به شهروندان، برگزاری دوره های آموزشی ویژه کارکنان و پیگیری احداث ساختمان مركزي سازمان آتش نشاني از برنامه های در دست اقدام است.