سه شنبه 6 آذر 1403 | Tuesday 26 November 2024

تمامی اخبار

یک پیشکوست خبری در ساوه گفت: سلاح اصلی خبرنگار دانش همراه با تخصص اوست.

 

 

سعید نیکوکار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، افزود: حرفه خبرنگاری حرفه ای بسیار مهم، خطیر و حساس است و خبرنگار به عنوان فردی امین باید همواره در جستجوی واقعیت های جامعه باشد و قلم او در جهت روشن شدن حقایق بنویسد.

 

وی ادامه داد: بارها در هنگام فعالیت از خبرنگار به عنوان چشم و گوش مردم یاد کرده ام، خبرنگار باید دیده ها و شنیده ها را خوب انتقال دهد.

 

وی اضافه کرد: یک خبرنگار باید مانند عقاب لحظه ها را شکار کند چرا که خبر به لحظه ها بستگی دارد و اگر خبرنگار نتواند از این لحظه ها به خوبی استفاده کند یقینا در انجام رسالت سنگین خود با مشکل مواجه خواهد شد.

 

وی بیان کرد: از آنجا که ما در جامعه اسلامی زندگی می کنیم حرفه خبرنگاری را باید با واقعیت های اسلامی بسنجیم. خداوند تعالی به قلم سوگند یاد کرده است و این نکته ارزش و اهمیت قلم را به خوبی تبیین می کند.

 

وی گفت: قلم یک خبرنگار از ارزش و اعتبار بسیاری برخوردار است چرا که او در پی واقعیت و انتقال آن به مردم جامعه است و اگر خدای ناکرده این قلم در جهت احساسات و عواطف شخصی و گروهی به کار گرفته شود آن زمان است که این قلم اعتبار خود را فروخته و ارزش خود را از دست داده است.

 

این پیشکسوت خبری در ادامه تصریح کرد: یک خبرنگار باید به دور از دغدغه های شخصی و گروهی به حقیقت مطلب بیندیشد و در راستای انتقال صحیح آن گام بردارد.

 

وی ادامه داد: متاسفانه حرفه خبرنگاری را حرفه ای که با هو و جنجال همراه است قلمداد می شود در حالی که عمدتا این خبرنگار نیست که هو و جنجال ایجاد می کند بلکه این هو و جنجال را دیگران که آن خبر و یا گزارش برای آنان نفع یا ضرر دارد بوجود می آورند.

 

وی اضافه کرد: در جوامع غربی شاید هو و جنجال با حرفه خبرنگاری همراه باشد اما باید دانشت هو و جنجال زمانی به کار می آید که احیانا خبرنگار در تفکر خودنمایی و مطرح کردن بنگاه خبری خود است و یا قصد طرفداری از باند و گروهی را دارد.

 

نیکوکار خاطر نشان کرد: ما معتقدیم در فضایی آرام و به دور از تنش می توان به واقعیت دست یافت بنابراین خبرنگار برای دست یابی به واقعیت نه تنها به دنبال هو و جنجال نیست بلکه همواره به فضایی آرام و به دور از تنش نیاز دارد.

 

وی با اشاره به دو مشکل گریبانگیر خبرنگاران گفت: مشکل اول اینکه متاسفانه مسوولان در جامعه ما فکر می کنند خبرنگاران نیز نظیر سایرین باید همواره از آنان تعریف و تمجید کنند و انتقاد از آنان را به حساب انتقاد از نظام و یا روحیه بدبینی خبرنگار می گذارند.

 

وی با اشاره به اینکه وجود روحیه تعریف و تمجید در بین اغلب مسوولان باعث شده خبرنگاران در بیان انتقادات و مشکلات ناکام بمانند، ادامه داد: برای حل این معضل در درجه اول مسوولان باید روحیه انتقاد پذیری خود را بالا ببرند و در درجه دوم خبرنگاران باید بدانند بیان مشکلات و کاستی ها از اولویت برنامه کاری آنان است.

 

وی مشکل دوم خبرنگاران را وضعیت معیشتی و مشکلات مالی آنان ذکر کرد و افزود: باید این واقعیت را بپذیرید تا زمانی که یک خبرنگار با مشکل مالی مواجه است آن طور که باید و شاید نمی تواند از قلم خود در جهت رسالت سنگینی که بر عهده دارد صحیح استفاده کند.

 

وی با بیان اینکه ارج نهادن به حرفه خبرنگاری می تواند در سلامت جامعه بسیار نقش آفرین باشد، اظهار کرد: در نیل به این هدف نیاز است که مردم و مسوولان با خبرنگاران نهایت همکاری را داشته باشند.

 

وی اضافه کرد: از سوی دیگر نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که سلاح اصلی خبرنگار دانش همراه با تخصص اوست و  یک خبرنگار که می خواهد مصاحبه شونده را به پاسخ وادارد باید از معلومات لازم در رشته مورد نظر برخوردار باشد.

 

نیکوکار خاطر نشان کرد: چه بسیار اتفاق می افتد که به خاطر دانش کم خبرنگار، سوال شونده از واقعیت می گریزد و به حق و حقیقت تن نمی دهد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group