مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی در مراسم تودیع و معارفه رئیس اداره کتابخانههای عمومی ساوه گفت: مشارکت خیرین در توسعه فضای مطالعاتی استان ضروری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، محمد حسین مطیعی در مراسم تودیع و معارفه رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ساوه در سخنانی افزود: احداث كتابخانه های عمومی از جمله نیازهای فرهنگی است كه با اعتبارات و منابع دولتی قابل افزایش نیست و این امر نیازمند مشاركت خیرین است.
وی با بیان اینکه ساخت و احداث کتابخانه ها باید در دستور کار انسان های خیر و نیک اندیش باشد، اظهار کرد: در حال حاضر 75 کتابخانه عمومی با حدود 60 هزار عضو و 916 هزار جلد کتاب در استان مرکزی فعال است.
وی اظهار کرد: با اقدامات فرهنگی که در سطح استان مرکزی انجام شده است اقبال مردم به كتاب و مطالعه كتاب افزايش پيدا كرده و افراد با گرايش هاي مختلف جهت مطالعه و امانت كتاب به كتابخانه هاي عمومي مراجعه مي كنند .
وی همچنین با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص نهضت مطالعه مفید، ادامه داد: انجمن کتابخانه ها و نهضت مطالعه مفید براین اساس شکل گرفت که به مطالبات مقام معظم رهبری پاسخ دهد.
وی با اشاره به ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به استانداران و فرمانداران برای برنامه ریزی های زیربنایی و لزوم اجرای طرح نهضت مطالعه مفید تصریح کرد: در این زمینه 28 طرح تاکنون به تصویب رسیده و برای عملیاتی کردن این طرح ها با محوریت نهضت مطالعه مفید پنج کارگروه در استان ها تعیین شده و راهکارهای اجرایی آنها بوسیله دستگاههای فرهنگی بررسی می شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر بررسی این طرح ها چنانچه پیشنهاداتی در این کارگروه علاوه بر 28 طرح ابلاغی مطرح شود به نهاد کتابخانه های عمومی ارسال و پس از طرح در شورای فرهنگ عمومی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و اگر نیازمند قانون باشد در قالب لایحه ای به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود.
مطیعی تقویت زیرساختهای لازم، ایجاد نشاط و انگیزه در حوزه کتابخوانی و افزایش هرچه بیشتر سرانه مطالعه در استان را از برنامه های این نهاد در عملیاتی کردن این طرح عنوان کرد.
به گزارش ایسنا معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: رشد و تعالی فرهنگی در هر منطقه به میزان اقبال افراد آن به کتاب و فرهنگ کتابخوانی بستگی دارد.
احمد آزاد افزود: کتابخانه ها همواره منشاء خیرات و برکات بوده اند و در ارتقای آگاهی و سطح دانش و اطلاعات انسان نقش تاثیر گذاری دارند.
وی با بیان اینکه كتابخانه ها بستر توسعه پيشرفت علم را فراهم مي كنند، اضافه کرد: بسياري از کسانی که به درجات بالای علمی دست یافته اند به دلیل وجود كتابخانه ها بوده است.
وی ادامه داد: یکی از شاخصههای مهم توسعهیافتگی جوامع میزان مطالعه افراد آن است که تحقق این مهم در گرو توجه به کتابخانه هاست.
فرماندار ساوه خاطر نشان کرد: شهرستان ساوه به دلیل ظرفیت های فراوانی که دارد لازم است بسترهای فرهنگی آن از جمله کتابخانه ها تقویت شود.
در این مراسم از زحمات "علی شعبانی" به عنوان سرپرست کتابخانه های عمومی شهرستان ساوه تقدیر و "امیر رحیمی" به عنوان سرپرست جدید این نهاد معرفی شد.