سه شنبه 6 آذر 1403 | Tuesday 26 November 2024

تمامی اخبار

همزمان با هفته زمین پاک سه طرح زیست محیطی در ساوه به بهره‌برداری رسید.

 

 

 این طرح‌ها شامل یک واحد تولید کود ورمی‌کمپوست و دو دستگاه امحای زباله بود.

 

واحد تولید کود ورمی کمپوست در روستای بالقلو بخش نوبران با 20 میلیون ریال اعتبار به عنوان سایت آموزشی توسط دهیاری این روستا به بهره‌برداری رسید.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه با تولید این کود از خروج ارز برای ورود کود شیمیایی جلوگیری می‌شود ، گفت: این کود عاری از هرگونه باکتری، قارچ و علف‌های هرز است.

 

امیر انصاری با بیان اینکه این کود دارای مواد غذایی و غنی بسیار بالایی برای محصولات کشاورزی است، افزود: این کود از آب‌شویی و کمپوست خاک جلوگیری می‌کند.

 

وی با بیان اینکه سالانه حدود 350 هزار تن پسماندخانگی و 500 هزار تن پسماند کشاورزی در استان مرکزی تولید می‌شود ، افزود: باید آموزش‌های لازم و فرهنگ سازی در خصوص تولید این نوع کود در روستاها و شهرها انجام شود.

 

انصاری گفت: 300 واحد در کشور و 15 واحد در استان مشغول به تولید کود ورمی کمپوست هستند.

 

به گزارش ایسنا، مدیر کل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز با بیان اینکه در سال جاری استان مرکزی به عنوان پایلوت آموزش تولید کود ورمی کمپوست قرار گرفته گفت: منابع آموزشی تهیه شده و تا نیمه اول سال جاری تکثیر و در تمام کشور توزیع می شود.

 

سلیمانی با بیان اینکه در سال جاری سایت‌هایی در شهرستان‌های ساوه، زرندیه و شازند احداث می‌شود، افزود: احداث واحد تولید این نوع کود در 15 بخش از استان از برنامه‌های آینده است.

 

در ادامه این روز 2 دستگاه امحای زباله در بیمارستان‌های شهید مدرس و شهید چمران به ترتیب با هزینه 200 میلیون تومان و با ظرفیت روزانه 200 کیلوگرم و 80 میلیون تومان با ظرفیت روزانه 150 کیلوگرم به بهره‌برداری رسید.

 

کارشناس ترویج جهاد کشاورزی ساوه  نیز گفت: به 32 نفر از بانوان علاقه‌مند در این روستا مراحل مختلف تولید کود ورمی کمپوست آموزش داده شد.

 

وی افزود : این بانوان پس از آموزش برای خود کارگاه‌های تولید کود ورمی کومپوست احداث خواهند کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group