سه شنبه 6 آذر 1403 | Tuesday 26 November 2024

تمامی اخبار

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساوه گفت: همزمان با هفته زمین پاک چهار پروژه ترویج تولید کود ورمی کمپوست در سایت شهرک بازیافت و سه روستای شهرستان ساوه افتتاح شد.
 
 رضا یزدی در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مزایای مشارکت شهروندان در تولید این نوع کود، گفت: کاهش حجم و وزن زباله‌های تولیدی توسط شهروندان، جلوگیری از هدر رفتن ثروت ملی به نام پسماند و تبدیل آنها به کود زیستی و آلی، جلوگیری از خروج مبالغ بالای ارز جهت واردات بیش از اندازه کودهای شیمیایی به کشور، توسعه پایدار کشاورزی و حفظ محیط زیست و تولید و مصرف محصولات ارگانیک و ایجاد اشتغال پایدار (تولید کود بومی) از مهمترین این مزایاست.
 
وی با بیان راه‌های مشارکت شهروندان در تولید اینگونه کود افزود: تولید کود کمپوست به وسیله توده خاک در باغچه یا گلدان یکی از این راه‌هاست. شهروندان می‌توانند ابتدا کلیه پسماندهای فسادپذیر (مواد غذایی و بویژه شاخ و برگ و چمن ) را در نقطه ای از باغچه حیاط خانه دفن کرده سپس هر چند روز یکبار با بیلچه‌ای آنرا هم بزنند و کمی آب به آن اضافه کنند تا همواره مرطوب باشد. این مخلوط کم کم به خاک تبدیل شده و آماده استفاده برای گیاهان آپارتمانی است.
 
وی تولید کود به وسیله ورمی کمپوست را راه دوم ذکر کرد و گفت: این روش بیشتر برای اهالی روستاها و باغداران مناسب است که در آن موادی از قبیل باقیمانده غذا، پوست میوه و سبزیجات، تفاله چای، پوست تخم مرغ و حتی کاغذ باطله را خرد کرده و داخل یک سطل زباله طراحی شده می‌اندازیم و رطوبت آنرا بین 60 تا 70 درصد نگه می داریم بطوریکه نه خیلی خشک باشد و نه شیرآبه از آن جاری شود. با این روش هر روز کود ورمی کمپوست تازه خواهید داشت که کاربردهای بسیار زیادی داشته و برای گل‌های آپارتمانی باغچه سبزیجات و غیره قابل استفاده است.
 
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با بیان نحوه استفاده بهینه از کود ورمی کمپوست نیز گفت: درختان میوه (بسته به سن )1-3 کیلوگرم برای هر درخت، گلخانه ها و سیفی جات 500- 1000 گرم در متر مربع، درختچه‌های زینتی، چمن کاری 1000 گرم در متر مربع، گیاهان زینتی (انواع گل ) 900 گرم در متر مربع، گلدان‌های متوسط 150 گرم برای هر گلدان و گلدان‌های بزرگ 180 گرم برای هر گلدان است.
 
وی با اشاره به خواص فیزیکی و مکانیکی کود ورمی‌کمپوست گفت: توانایی نگهداری آب به میزان بسیار زیاد، گرانوله بودن ذرات ورمی کمپوست، عاری از بذر علف‌های هرز و عاری از باکتری‌های غیر هوازی، قارچ ها و میکروارگانیسم‌های پاتوژن بودن از ویژگی‌های این نوع کود است .
 
و همچنین این نوع کود را حاوی میکروارگانیسم‌های هوازی مفید مانند ازتو باکتری‌ها دانست و گفت: حفاظت از اکولوژی طبیعی خاک‌های کشاورزی، از امتیازات مهم این نوع کوددر مقابل کودهای شیمیایی است.
 
وی با اشاره به خواص شیمیایی این کودها نیز اظهار کرد: بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی مانند k.p.n در مقایسه با سایر کودهای آلی موجود، وجود عناصر میکرو مانند آهن، منگنز و روی در بیوهوموس به مقدار زیاد، وجود مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامین‌ها بویژه ویتامین b12 و جایگزینی کود طبیعی به جای کود شیمیایی که دارای عوارض سوء سلامت هستند از دیگر خواص قابل توجه این نوع کود است.
 
یزدی خاطرنشان کرد: ورمی‌ كمپوست متشكل از ورمی (كرم خاكی) و كمپوست (كود آلی) به معنای نوعی كود آلی است كه از فعالیت كرم خاكی حاصل می‌شود.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group