بنیاد تعاون زندانیان کشور با ایجاد زمینه اشتغال برای مددجویان به منظور ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در سطوح مختلف به مددجویان با هدف استفاده بهینه از اوقات فراغت آنان برای انجام کار شرافتمندانه پس از آزادی در جامعه و پیشگیری از تکرار جرم و بازگشت مجدد آنها به زندان، ایجاد کارگاه های مختلف و بکارگیری مددجویان و مهیا کردن زمینه اشتغال آنان به منظور جلوگیری از هدر رفتن نیروی جسمی و بوجود آوردن ابتکار و خلاقیت در آنان، تامین بخشی از معاش خانواده تحت تکفل مددجویان بی بضاعت از محل درآمدها، کمک مالی به مددجویان و تأمین رفاه بیشتر آنان در زندان ها و پرداخت بخشی از دیه محکومیت های مالی و غیر عمد فعالیت می کند و سالانه اشتغال 48 هزار نفر و اعطای مدارک فنی و حرفه ای بیش از 70 هزار نفر مددجو را انجام می دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، در 40 کیلومتری محور قدیم ساوه به سمت همدان و در منطقه دشت لوئین، توسط بنیاد تعاون زندانیان کشور، مجتمعی با عنوان مجتمع کشت و صنعت کوثر احداث شده است و هدف آن ایجاد اشتغال و حرفه آموزی برای زندانیان است.
اشتغال و حرفه آموزي مددجويان در این مجتمع مهمترين راهكاري است كه موجب مي شود زنداني چه در دوران محكوميت و چه پس از آن با حداقل درآمدزايي بتواند بخشي از نياز معيشتي خود و خانواده را رفع کند تا خانواده در نبود وی به دليل مشكلات مالي دچار آسيب هاي اجتماعي احتمالي نشود.
این مجتمع که به زعم مسوولان و کارشناسان یکی از موفق ترین مجتمع های کشت و صنعت در کشور است در جریان بازدید مقام عالی وزارت دادگستری به عنوان یکی از واحدهای موفق بنیاد تعاون زندانیان کشور شناخته شد.
سرپرست مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، گفت: این مجموعه به طور میانگین زمینه اشتغال 80 زندانی را فراهم کرده است.
عباس اصغری مقدم با اشاره به اینکه پرورش پسته در سطح 240 هکتار از این مجتمع انجام می شود، افزود: هم اکنون با آغاز برداشت پسته در این مجتمع زمینه اشتغال حدود 100 نفر فراهم شده است.
وی بیان کرد: این مجتمع یکی از واحدهای بنیاد تعاون زندانیان کشور و یکی از بازوهای اقتصادی این سازمان در جهت اشتغال و حرفه آموزی برای زندانیان است.
اصغری ادامه داد: مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه دارای 420 هکتار اراضی کشاورزی است که 240 هکتار آن به باغ پسته اختصاص دارد و مابقی آن به طور متناوب زیر کشت گندم، جو، کلزا، ذرت و صیفی جات می رود.
اصغری مقدم با اشاره به اینکه ارقام پسته این مجتمع فندوقی، احمدآقایی، اکبری و کله قوچی است، اظهار کرد: زندانیانی که به تشخیص قاضی می توانند دوران محکومیت را خارج از زندان سپری کنند با اشتغال در این مجتمع علاوه بر گذراندن این دوران، شرایط کسب درآمد برای تامین هزینه خانواده را پیدا می کنند.
وی بیان داشت: اشتغال و حرفه آموزی نقش مهمی در اصلاح و تربیت مددجویان دارد و با تقویت اصولی این بخش، آمار بازگشت مددجویان به زندان، کاهش می یابد.
وی از بهره برداري از ترمینال جدید فرآوری و ضبط پسته اين مجتمع خبر داد و افزود: اين ترمینال جدید فرآوری در زميني به مساحت دو هزار مترمربع براي میدان پسته و400 مترمربع بتن ریزی براي محل نصب دستگاههای فرآوری و احداث سوله مددجویان راه اندازي شد.
وي اظهار كرد: خرید، نصب و راه اندازی خط فرآوری مکانیزه سه هزار، بهسازی انبار پسته و راه اندازي اين ترمينال با مشاركت مددجویان شاغل در اين مجتمع در مدت يك ماه انجام شد كه انجام اين امر، اشتغال زايي بیشتر مددجویان را در پي داشته است.
سرپرست مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در این مجتمع گفت: به بار نشاندن 240 هکتار باغات پسته، احداث ترمینال فرآوری ضبط پسته، فعالیت به عنوان مرکز آموزش فنی و حرفه ای کوثر در رشتههای هرس، پیوند، زراعت کار، پسته کار و باغبانی، تشکیل دوره های آموزشی کشاورزی و پسته کاری در این مرکز برای کشاورزان و کارشناسان، اشتغال و حرفه آموزی برای حدود 80 مددجو، احداث باغ گل محمدی و کارگاه گلاب گیری، احداث کارگاه تولید تابلوفرش در بند زنان زندان مرکزی جهت 20 نفر از مددجویان، کارگاه معرق کاری و اشتغالزایی برای پنج نفر، تولید صنایع دستی و بسته بندی در زندان مرکزی، عضویت کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان، ارتباط و تعامل با ادارات و ارائه خدمات و پرورش گوسفند و حرفه دامداری از مهمترین فعالیت ها و دستاوردهای این مجتمع است.
اصغری مقدم با اشاره به اینکه این مرکز با ترکیب هیئت اجرایی که متشکل از مسوولین قضایی و اجرایی است اداره می شود، گفت: این مجتمع برای رسیدن به اهداف عالی خود برنامه های مهمی را در دستور کار قرار داده است.
وی تشکیل ستاد مشارکت ها و جذب کمک های مردمی در حوزه اشتغال و حرفه آموزی را از مهمترین اولویت های کاری این مجتمع برشمرد و خاطرنشان کرد: این مهم در راستای حمایت از قشر آسیب پذیر جامعه در توسعه اشتغال آنان جهت مشارکت و راه اندازی، تجهیز و سرمایه گذاری و تکمیل کارگاه های در حال احداث انجام می شود.