رئیس اتحادیه خبازان ساوه گفت: آرد ساوه دارای کیفیت مناسبی نیست به همین دلیل حدود 50 درصد از نانوایان ساوه تمایل دارند نان را با آرد کامل بدون نول گیری و سبوس گیری پخت کنند.
علی ارفعی در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، افزود: با اجرای طرح غنی سازی آرد از نیمه دوم آذر، نانوایی های این شهرستان ملزم به استفاده از آرد سبوس دار هستند.
وی بیان کرد: میزان سبوس آردهای مخصوص هر نان به ترتیب نان سنگک هفت درصد، لواش و تافتون 12 درصد و نان بربری 18 درصد مشخص شده است.
وی اظهار کرد: رعایت میزان سبوس هر نان علاوه بر ارتقای ارزش غذایی آن، کاهش هزینه های پخت متصدیان نانوایی ها را به دنبال دارد.
ارفعی اظهار کرد: پوسته خارجی گندم یعنی سبوس دارای مواد غنی شده و ویتامینه است که گاه در موقع سبوس گیری از بین می رود و نان تهیه شده با آرد بدون سبوس فاقد ارزش غذایی است که این طرح با همکاری متصدیان نانوایی ها به منظور حفظ سلامت شهروندان اجرا می شود.
وي افزود: اقدامات سازنده اي در راستاي اطلاع رساني، فرهنگ سازي و آماده سازي بسترهاي ارتقاي كيفيت نان در اين شهرستان صورت گرفته است.
وی علت پايين بودن كيفيت نان در گذشته را نامرغوب بودن آرد مصرفي عنوان كرد و گفت: نانوايان مي توانند با در اختيار داشتن آرد مناسب اقدام به توليد نان با كيفيت کنند.
ارفعی افزود: آردهایی که از خارج از ساوه خریداری میشوند با حدود 20 تا 30 هزار ریال افزایش قیمت تهیه می شوند این در حالی است که نرخ تعیین شده برای نان مطابق با آرد ساوه بوده است.
وی تصریح کرد: نانوایان براي تامين رضايت مشتريان خود مجبور به پخت نان با کيفيت اند و هر واحد خبازي که نتواند رضايت مردم را تامين کند خود به خود از عرصه تامين نان و خدمت گزاري به مردم محروم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام هم و غم ما ارتقاء سطح کیفی نان است، گفت: در این راستا اقداماتی را در دست اجرا داریم که از جمله آنها می توان به ارتقاء سطح کیفی آرد به حد استاندارد، آموزش کارگران بی مهارت و ایجاد فضای رقابتی اشاره کرد.
وی، از متصدیان و کارگران نانوایی های این شهرستان نیز خواست تا نسبت به اخذ بیمه تکمیلی نانوایی ها و تمدید پروانه کسب خود اقدام کنند.
رئیس اتحادیه نانوایان ساوه برگزاري دوره هاي آموزشي جهت پخت نان، رقابتي كردن و درجه بندي كردن واحدهاي نانوايي را در اين خصوص موثر دانست و افزود: واحدهاي نانوايي اين شهرستان براي رفع اين مشكل تقاضا دارند آرد مرغوب از استان مرکزی در اختیار آنان قرار گیرد و به زودي شاهد افزايش كيفيت نان توليدي در اين شهرستان خواهيم بود.
ارفعی همچنین از برگزاری دوره آموزشی ارتقای مهارت افراد شاغل در واحدهای صنفی نانوایی در این شهرستان خبر داد و گفت: در این دوره ها که در سال گذشته با حضور 180 نفر و در سالجاری نیز با حضور 34 نفر برگزار شد شرکت کنندگان آموزش های لازم را به صورت تئوری و عملی در 54 ساعت فرا می گیرند و شاغلان با نحوه نگهداری آرد، عمل آوری و نگهداری خمیر و بهداشت فردی و محیطی آشنا می شوند.
وی با اشاره به اینکه به شرکت کنندگان موفق در این دوره آموزشی گواهینامه پایان دوره اعطا می گردد، بیان کرد: این دوره با همکاری مرکز آموزش فنی حرفه ای و اتحادیه نانوایان این شهرستان با هدف ارتقای کیفیت نان در ساوه برگزار می شود.
رئیس اتحادیه نانوایان ساوه در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای فرمانداری، اداره صنعت، معدن و تجارت، مجمع امور صنفی ، مرکز بهداشت و کلیه نانوایان شهرستان خاطر نشان کرد: از کلیه مسوولان شهرستان تقاضای همکاری و مساعدت به منظور کمک به تولید نان مرغوب را داریم.
گفتنی است، شهرستان ساوه دارای 260 نانوایی است که 190 واحد آن شهری و مابقی روستایی هستند.