مدیر کل امور اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تقویت اعتماد اجتماعی باید مهمترین رویکرد سازمانهای مردم نهاد باشد.
غلامرضا فتح آبادی در نشست هم اندیشی سازمانهای مردم نهاد شهرستان ساوه با شورای اسلامی شهر و شهرداری افزود: در دنیای امروز دولتها فقط بازیگران اصلی توسعه نیستند بلکه بخش خصوصی و نیز سازمانهای مردم نهاد نیز به یاری دولت آمده اند تا به عنوان سه ضلع یک مثلث موجب توسعه و پیشرفت جوامع شوند.
وی بیان کرد: وظیفه دولت وضع قوانین و ترسیم چشم انداز و نقشه راه بوده و سهم بخش خصوصی نیز کمک به تولید و افزایش ضریب اشتغال با هدف درآمدزایی است اما، در این میان افزایش سرمایه های اجتماعی با هدف افزایش مشارکت اجتماعی و اعتماد اجتماعی در جامعه سهم سازمان های مردم نهاد است.
وی با اشاره به اینکه سمن ها فرشتگان رحمت در جامعه هستند، اظهار کرد: در عصر حاضر، انقلابی در سمن ها ایجاد شده و به سمت فرآیند جهانی شدن پیش می روند تا بتوانند چالش های جوامع بشری را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه افزایش مشارکتهای اجتماعی موجب نشاط و طول عمر انسان ها میشود، گفت: مشارکت محوری و شهروند محوری و نیز عدالت محوری سه شعار پیش روی سمن هاست که با شفافیت در عملکرد و نیز عدم پنهان کاری به رسالت خویش عمل می کنند.
فتح آبادی مسوولیت پذیری و پاسخگو بودن سمن ها را موجب رونق قانون گرایی و قانون محوری دانست و افزود: در این بین لزوم پیوند سازمانهای مردم نهاد و شوراهای اسلامی شهرو شهرداری ضروری است چرا که شوراها نماد مشارکت سازمان یافته جامعه هستند.
وی اظهار کرد: شکل گیری شوراها در واقع تجلی حضور مردم و از ارکان تصمیم گیری های اجتماعی است و رکن چهارم قانون گذاری کشور هستند و بررسی نیازها و کمبودها و نیز آسیب های اجتماعی در شهرها طبق قانون بر شورا و مدیریت شهری سپرده شده است تا با برنامه ریزی در مشارکت مردم در عرصه های آموزشی و فرهنگی و نیز خدمات اجتماعی مردم را تشویق و ترغیب کنند.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: شوراها باید با ایجاد انجمن ها و سمن ها با برگزاری میزکاری مشترک و اتاق فکر زمینه تقویت آنان را نیز فراهم کنند که موجب توسعه شهری میشود.
وی تصریح کرد: شوراهای اسلامی باید به الگوهای مشارکت شهروندی توجه کنند و با تعامل و نیز استفاده از ظرفیتهای سمن ها در ساخت شهرها مانع از کاهش سرمایه های اجتماعی شوند که دراین صورت هرج و مرج میشود.
فتح آبادی خاطر نشان کرد: آراستگی شهری جز با مشارکت اجتماعی بنگاههای اقتصادی صورت نمی گیرد و این آراستگی موجب کاهش اختلالات روانی شهروندان میشود.