كارشناس مسوول باغبانی و گلخانه های جهاد كشاورزی ساوه از افزایش ظرفیت تولید سالانه قارچ در این شهرستان خبر داد.
علیرضا ارباب افزود: با تکمیل و راه اندازی یک کارگاه پرورش قارچ دکمه ای در منطقه دشت لوئین ساوه، ظرفیت تولید سالانه قارچ در این شهرستان به 500 تن افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه تولید قارچ خوراکی در این شهرستان به صورت صنعتی کمپوست و مکانیزه است، بیان کرد: ظرفیت تولید قارچ در گذشته 250 تن در سال بود که از يك واحد توليد قارچ يك هكتاري در منطقه یل آباد و 12 واحد توليد قارچ خانگي به دست مي آمد.
وی با اشاره به اینکه با افتتاح این کارگاه برای 30 نفر اشتغالزایی ایجاد می شود، اظهار کرد: با آغاز بکار این کارگاه و تولید این میزان قارچ در این منطقه علاوه بر تامین نیاز شهرستان به سایر شهرهای همجوار نیز عرضه میشود.
وی اظهار کرد: قارچ يك مكمل غذايي مناسب بوده و میتواند سهم عمدهاي از رژيم غذايي افراد را به خود اختصاص دهد و با داشتن ويتامينهاي ارزشمندي مانند ويتامين هاي گروه B و سایر ويتامين ها و عناصري چون آهن، مس، فسفر، كلسيم و قند نسبتاً كم و چربي مناسب غذايی مناسب براي كودكان، زنان و افراد چاق و مبتلا به ديابت و افراد پير باشد.
این کارشناس کشاورزی تصریح کرد: امروزه با افزایش رشد جمعیت در دنیا مسئله تهیه غذا به عنوان ضروریترین نیاز بشری مد نظر قرار گرفته است و تمام تلاش بشر در جهت بکارگیری بهینه از منابع موجود و تهیه غذای مناسب ، مورد نیاز است و برای این کار پرورش و تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در صدر برنامه های تحقیقاتی و تولیدی است.
ارباب خاطر نشان کرد: تا کنون بیش از 200 جنس و گونه قارچ خوراکی شناسایی شده که حدوداً 150 نوع آن را به روش صنعتی کشت میکنند و حدود 20 نوع آن به تولید انبوه رسیده است و معروفترین آنها قارچهای دکمهای Agaricusspp و صدفی هستند. میزان تولید قارچ در دنیا حدوداً 6-5 میلیون تن و در ایران حدود 12 هزار تن است و سرانه مصرف قارچ در کشورهای توسعه یافته 3 کیلوگرم و در ایران 150 گرم است.