دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

تمامی اخبار

"علی راستگو" کشاورز بخش قیزقلعه شهرستان ساوه است و کشاورزی را از زمان نوجوانی آغاز کرده است. زمانی که پدر به علت بیماری قادر به ادامه این کار نبود وی میراث دار پدر شد تا راهش را ادامه دهد و با توجه به مشکلاتی که در این مسیر مقابلش قرار گرفته ولی همچنان به این کار علاقه مند است و امیدوار است که مسؤولین برای مشکلات کشاورزی وی و اکثر کشاورزان که چنین مشکلاتی دارند راهکاری بیندیشند.
این کشاورز و باغدار ساوه‌ای در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، با بیان اینکه در حال حاضر10 هکتار باغ انار دارم و 18 تا 20 هکتار هم برای محصولات کشاورزی دیگر اختصاص داده‌ام، گفت: میزان برداشت محصول انار متغیر است و بستگی به شرایط آن سال دارد ولی امسال باغ ما را سرما برده و برخی درختانمان از بین رفته و برخی به علت سرما زدگی محصول کمی دادند ولی به طور میانگین 20-25 تن در هر هکتار برداشت کردیم.
وی نحوه فروش انار را از طریق دلال ها ذکر کرد و افزود: دلال ها محصول را از ما خریداری می کنند و ما مستقیم با صادرات رابطه نداریم و ما از اینکه دلالها وارد بازار می شوند مشکلاتی داریم چون قیمتها متغیرند و گاهی در هنگام چیدن قیمتها پایین است و گاهی بالا می رود و این نبود ثبات در قیمت انار برای کشاورز یک مشکل است مثلا گاهی انار را می فروشیم و بعد از فروش قیمت انار به5/1 تا 2 برابر می رسد.
وی با گلایه از نبود سردخانه برای این محصول گفت: وجود پایانه یا سردخانه به ثبات قیمت انار کمک می کند و نیازی هم به وجود دلال و واسطه نیست.
راستگو با اشاره به مشکلات دیگری در زمینه کشاورزی اظهار کرد: امسال مشکل عمده ما با بیمه بود امسال باغ ما را سرما زده بود وقتی برای جبران خسارت به بیمه مراجعه کردیم بیمه اعلام کرد که به این صورت بیمه شامل ما نمی شود و باید کلا منطقه را سرما ببرد تا بیمه به ما تعلق گیرد و تک تک بیمه خسارت نمی دهد.
وی بیان کرد: هر کسی به طور شخصی باغ خودش را بیمه می کند و حق بیمه می دهد که محصول خود را در مقابل هر عاملی از جمله عوامل طبیعی بیمه کند و اگر بنا به این باشد که اگر باغ مرا سرما ببرد باید همه باغ های منطقه را هم ببرد، من فکر نمی کنم این درست باشد و این راهکاری که بیمه در پیش گرفته از نظر من درست و منطقی نیست، آنها از اول هم اعلام نکردند که فقط در صورتی که کل منطقه را سرما ببرد بیمه به ما تعلق می گیرد و حتی کارشناسان خود را برای مشاهده باغم نفرستادند و گفتند که یکی دو تا باغ را در محل بازدید کردند که خسارتی ندیده بودند ولی این اصلا درست نیست؛ آنها باید از باغی که خسارت دیده بود و متقاضی جبران خسارت بود بازدید می کردند نه باغی که خسارتی ندیده و شاید دمای آن محل با باغ من فرق می‌کرد، شاید باغی نزدیک رودخانه باشد و بیشتر در مقابل سرما آسیب ببیند؛ به هر حال مقدار آسیب سرما در هر قسمتی متفاوت است.
وی تصریح کرد: مشکل دیگری که داریم در رابطه با وام های کشاورزی است، نهرهای ما همگی گلی هستند و برای تعویض آنها جمعا حدود 1500 تا 2000 متر لوله نیاز داریم که سرمایه کافی برای این کار نداریم و وام‌های حمایتی برای کشاورزان هم فقط به کسانی تعلق می گیرد که پول زیاد دارند و حسابشان خوب کارکرده است که این قبیل وام ها هم به درد ما که پول کافی نداریم نمی خورد، وام های سنگین و زود بازده و با سود بالا هم کمکی به ما نمی کند.
وی گفت: مشکل دیگر در زمینه کود سهمیه ای است که وقتی به دستمان می رسد که ما محصول را چیده ایم و به اجبار کود را به طور آزاد و با هزینه 2 برابر خریداری کرده ایم در صورتی که پول کود سهمیه ای را هم از قبل داده بودیم که یک ماه تا 40 روز بعد کود را تحویل بدهند که دیگر محصولمان چیده شده و باید برای سال بعد بماند.
وی با درخواست از مسوولان اظهار کرد: من می خواهم که از کشاورز نظر خواهی کنند و مکانی را به کشاورز برای بیان مشکلاتش اختصاص دهند و یا پرسش نامه ای در اختیار کشاورزان قرار دهند تا بفهمند مشکلشان چیست اما، در حال حاضر چنین مکانی نیست که این امر به دولت هم در زمینه حل بحران و مشکلات کشاورزی کمتر می کند تا اگر مسؤولین برای حل مشکلات جلسه ای می گذارند بدانند که مشکلات کشاورز چیست و در جهت رفع آن برآیند. چون اگر به صورت انفرادی هم برای بیان مشکلاتمان برویم کسی پاسخگو نیست و اینکه تسهیلات وامی برای کشاورز در نظر بگیرند که کارکرد حساب نخواهد تا کشاورز بتواند به مشکلاتش اندکی رسیدگی کند. در زمینه سوخت هم، درخت چیزی نیست که بگوییم امروز تعطیل باشد چون سوخت نداریم الان به حد کافی سوخت در اختیار ما نمی گذارند و باید برویم آزاد تهیه کنیم؛ اگر دولت مستقیم بدون واسطه سوخت را در اختیار ما قرار دهد بهتر است چون بالاخره هر طور شده ما باید این سوخت را تهیه کنیم و به هر حال ما مصرف کننده هستیم و از این طریق موتور کار می کند تا آب بخش کشاورزی ما را تأمین کند. در مورد بذر هم اداره کشاورزی برای خرید بذر ذرت به ما حواله داده بود و ما هم رفتیم و با اطمینان از اداره و نظر مهندسانش بذر خریدیم ولی وقتی بذر را کاشتیم نصفش در نیامد و بعدا فهمیدیم که این بذر از سال‌های قبل مانده بود و دیگر کیفیت نداشت.
این باغدار خاطر نشان کرد: کشاورزان واقعی قدیم الان ضعیف شده‌اند چون خانواده و باغشان را باید از همان محصول تأمین کنند یک عده که ترقی می کنند آنها کسانی هستند که قبلا یا روستا را رها کردند و یا شغل دیگری اختیار کردند رفتند و یک سرمایه ای به دست آوردند و با سرمایه زیاد چند هکتار باغ خریدند و پول زیادی دادند و آباد هم کردند ولی کشاورز واقعی که از پدران خود این شغل را ادامه داده الان توانایی کافی برای ادامه کار ندارد چون سرمایه کافی ندارد و هرچه از آنجا درآورده برای خودش خرج کرده و این باید حمایت بشود تا بتواند کشاورزی اش را مقداری رونق دهد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group