دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

تمامی اخبار

فرماندار زرندیه گفت: گفتمان به معنی پرداختن مفصل و جزء به‌جزء یک موضوع، در قالب نوشتن یا گفتن تعریف شده است. به بیانی دیگر، به‌کاربردن زبان در گفتار و نوشتار، بهر پدیدآوردن معنا و مفهوم است.
علی‌رضا هدایتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)-منطقه مرکزی، افزود: گفتمان با جنبه فاعلی یک چهارچوب زبانی سروکار دارد که طی آن فاعل خبر و یا روایتگر، با گذر از واژه‌های یک زبان و ارتباطات میانشان می‌تواند به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه، با اثرگذاری بر ساختار زبان، کنترل آن را در دست خویش گیرد و در جهت آنچه خود می‌پسندد و بدان گرایش دارد، به پیش برد.
وی بیان کرد: واژه ی «گفتمان» در مقابل واژه ی discourse برای جامعه فرهنگی پارسی‌گو برابرسازی گردیده است. پیش از رواج واژه ی «گفتمان»، واژه فرنگی discourse با همسنگ‌های دیگری همچون: «گفتار»، «سخن»، «وعظ و خطابه»، «درس و بحث»، «مقال»، «سخنرانی»، «مراوده»، «مکالمه» و «نطق»، در زمینه‌ها و رشته‌های مختلف، و توسط مترجمان گوناگون، به فارسی برگردانده می‌شد.
وی اظهار کرد: گفتمان، اصطلاحی است که در زمینه‌ها و رشته‌های گوناگونی چون فلسفه، جامعه‌شناسی، انسان‌شناسی و زبان‌شناسی به طور گسترده به کار برده شده‌ و فیلسوفان و نظریه‌پردازان مختلف دربارهٔ دامنه، مفهوم، نقش و کارکرد آن، نظریه‌هایی گوناگون و تا حدی متفاوت، مطرح کرده‌اند و پیرامون آن دیدگاه‌های گوناگونی داشته‌اند.
وی با بیان اینکه گفتمان امر مورد اجماعی است ‌که براساس یکسری نظریات و روش‌های واحد بنا نهاده شده است، تصریح کرد: گفتمان‌ها از مجموعه‌ای از گزاره‌ها و نشانه‌ها تشکیل شده‌اند که در میان این گزاره‌ها، یک گزاره در هسته مرکزی قرار دارد و دیگر گزاره‌ها تحت تاثیر آن قرار دارند.
فرماندار زرندیه افزود: ویژگی مهم گفتمان ابدی و ثابت نبودن است زیرا در مقابل هر گفتمان، گفتمان‌های دیگری است که در تلاش هستند واقعیت را به گونه‌ای دیگر تعریف کنند و با براندازی هر گفتمان گفتمانی جدید با نظام معنایی دیگر جایگزین می شود. همین تحول عقاید منجر به پویایی و جلوگیری از سکون می گردد و عامل اصلی حرکت، و نهایتا توسعه و پشرفت است.
وی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام خود به مناسبت تشکیل مجلس هشتم گفتمان اصلی انقلاب در دهه چهارم را پیشرفت در همه ابعاد و عدالت در توزیع فرصت‌ها و امکانات مادی و معنوی ذکر کردند و افزودند: باید پیشرفت"چشمگیر" و عدالت "محسوس" باشد.
وی بیان کرد: در این رویکرد نخبگان نقش پیشرو را در تحولات علمی جامعه و گفتمان‌سازی و تلاش برای توسعه گفتمان پیشرفت و عدالت را دارند.
این مقام مسوول تصریح کرد: پشتیبانی مادی و معنوی از نخبگان کشور، حمایت از نخبگان برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و کارآفرینی، ایجاد هماهنگی میان نهادهای مرتبط با نخبگان، فراهم کردن تسهیلات و امکانات لازم برای دسترسی محققان و نخبگان به فناوری‌های جدید و فراهم کردن امکانات لازم برای حضور نخبگان در همایش‌های علمی داخل و خارج از کشور می‌تواند به نوعی باعث جذب و همگرایی نیروهای نخبه در کشور و تلاش در جهت رشد گفتمان حاکم بر جامعه بر حسب رهنمودهای مقام معظم رهبری محسوب گردد.
هدایتی خاطر نشان کرد: بنیاد ملی نخبگان با پیگیری مستقیم مقام معظم رهبری در همین راستا ایجاد شده تا بتواند یک نقش بین دستگاهی و فراستادی را ایفا کرده و خلاءها وکاستی‌های موجود در کشور در زمینه حمایت، هدایت و نقش‌آفرینی نخبگان را مرتفع کند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group