شهرستان ساوه همزمان با برداشت میوه انار و به منظور شکرگزاری به درگاه الهی از بابت ارزانی این میوه بهشتی میزبان نهمین جشنواره انار است.
چند روزی است با همکاری دستگاه های دولتی و بخش خصوصی برنامه های مختلفی برای برگزاری نهمین جشنواره انار ساوه با رویکرد معرفی انار مرغوب ساوه و توسعه کمی و کیفی این محصول تدارک دیده شده است.
برای این جشنواره بخش های متنوعی با همراهی هنرمندان، کارشناسان، مسوولان و باغداران برنامه ریزی شده و شامل موسیقی، نمایشگاه عرضه فروش میوه انار و فرآورده های آن، کارگاه آموزشی سفالگری، آموزش بررسی موانع و مشکلات باغداران و راه های مبارزه با انواع آفت انار است.
شهرستان ساوه با داشتن حدود هشت هزار و 600 هکتار باغ انار بارده سالانه ده ها هزار محصول تولید و از آن به استان های مختلف و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود که آلک، ملس، تبریزی، شیرین تابستانه و پاییزه، سیاه، بجستانی و یوسف خانی از ارقام مختلف آن است.
تقویت صادرات انار، جذب گردشگر، افزایش تولید انار مرغوب، جذب سرمایه گذار خارجی و معرفی انار ساوه از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
همچنین در حاشیه این جشنواره 100 غرفه عرضه انواع انار، غذاهای تهیه شده با فرآورده های انار و صنایع دستی ساوه دایر شده است.
محصول انار جایگاه خاصی در آموزه های دینی مسلمانان دارد و از تنوع زیادی نیز در این شهرستان برخوردار است که با برگزاری جشنواره انار مردم و گردشگران بیشتر با آن آشنا می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: انار این شهرستان مرغوبترین انار کشور به شمار می رود و شهرت بین المللی دارد و نهمین جشنواره انار با رویکرد تولید محصول ارگانیک در هزاران هکتار از باغ ها برگزار می شود.
ˈجمشید توحیدلوˈ افزود: این جشنواره فرصت مناسبی برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و معرفی بهتر این میوه بهشتی است.
وی اظهار کرد: هم اکنون انار ملس ترش ساوه بیشترین تقاضا را در بازار جهان دارد و از ارقام دیگری همچون ملس تبریزی، یوسف خانی و ملس یزدی بیش از سایر ارقام انار نیز استقبال می شود.
نهمین جشنواره انار ساوه از 18 تا 22 آبان ماه در سالن سلمان ساوجی و پارک شهر ساوه برگزار می شود