دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

تمامی اخبار

حتی گنجشکان را نیز از رزق و روزی که خداوند در اختیارش گزارده بی نصیب نمی گذارد و در باغ انگورش همیشه مقداری از میوه را برای گنجشکان که آذوقه ای برای خوردن ندارند باقی می گذارد تا آنها هم از این برکت خدا بی نصیب نمانند. وی معتقد است که این کار باعث می شود که هم خداوند به باغاتش برکت دهد و هم گنجشکان گرسنه نمانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، «سیدحمید شریف» متولد سال 1353 صاحب دو فرزند خردسال و کشاورز و کارآفرین پرتلاشی که در 6 منطقه شهرستان ساوه از جمله جاده قم سه راهی آوه، صالح آباد بالا و صالح آباد قمیش، روستای برکه در جاده سد، روستای سرخده بالای کانال، دشت لوئین و امیرآباد مزرعه های متعددی دارد.
وی اهداف بزرگی برای اشتغالزایی در این شهرستان دارد ولی وجود موانعی را مانع از رسیدن به اهدافش می داند. مشروح گفت وگوی این تولید کننده انار با خبرنگار ایسنا به شرح ذیل است:
*آقای شریف در مجموع چند هکتار باغ دارید و دارای چه محصولاتی هستند؟
80 هکتار باغ که اکثریت آن را محصول انار تشکیل می دهد و سردرختی هایی هم مانند گردو، بادام، پسته، و همینطور انگورهای مرغوب و پرباری دارم که در این شهرستان زبانزد است.
*از چه زمانی و چرا کشاورزی را شروع کردید؟
من کشاورزی را از سال 1378 شروع کردم و از صفر شروع کردم و در ابتدا روی 5-6 هکتار کار کردم، به دلیل اینکه عاشق کشاورزی و فعالیت در این زمینه و آباد کردن بودم دست به این کار زدم؛ الان 13 سال است که من شبانه روز تلاش کردم نام نیکی هم در منطقه دارم کاری را هم که شروع کنم با سعی و تلاش سریع به اتمام می‌رسانم. در همه جا می روم زمین می گیرم و شخم می‌زنم و درخت می‌کارم، لوله گذاری می کنم، چاه می زنم و آباد می کنم و بعد می روم سراغ جای دیگر تا آنجا را آباد کنم یعنی اینطور نیست که من یک باغ 20 ساله را بخرم که همه چیزش فراهم است من خودم زمین را احیا می کنم درخت نهال می زنم و 5-6 سال زحمت می کشم تا تبدیل به باغ شود و به بهره برداری برسد این چنین فعالیتم را گسترش دادم و در حال حاضر اکثر باغ های من از 1 ساله تا 13 ساله هستند.
*انارها را به چه صورت به فروش می رسانید؟ آیا صادرات هم دارید؟
برادران من در تهران و کرج در بازار میوه و تره بار غرفه دارند و مستقیم خودمان انار را به فروش می رسانیم؛ انار دو رگ و سه رگ را هم به میدان تهران می فرستیم و نوع مرغوبش را هم سورت می کنیم و به سردخانه می فرستیم تا در صورت امکان به خارج از کشور صادر شود و یا به میدان بفرستیم. صادرات هم سالهای پیش داشتیم ولی امسال صادرات مشخص نیست!
*آیا در حال حاضر از فعالیت در این بخش راضی هستید؟
من برای کشاورزی خیلی زحمت کشیدم ولی در کل اشتباه کردم که این کار را انتخاب کردم؛ اگر من این سرمایه‌گذاری ای که در بخش کشاورزی کردم در بخش دیگری برده بودم حتماً سرمایه‌ام چندین برابر شده بود در حالی که کشاورزی سود چندانی ندارد و هزینه‌هایی هم که صرف کشاورزی می‌شود خیلی بالاست؛ مانند دستمزد کارگر و هزینه‌های کود شیمیایی که امسال چندین برابر هم شده است، هزینه هرس کاری و ... ولی آن چنان که هزینه می شود برنمی گرداند. چاه‌های کشاورزی هم که دیگر آب کافی ندارند و همه چاهها دارد به مشکل برمی خورد و سرمایه گذاریها هم به خطر می افتد و این برای شهرستان خوب نیست. متأسفانه جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی هم حمایتهای لازم را به عمل نمی آورند. یکسری از کشاورزان غیر واقعی هستند که راحت تسهیلات کشاورزی دریافت می کنند ولی از کشاورزان واقعی بیشتر باید حمایت شود.
*چه توقعی از جهاد کشاورزی دارید؟
جهاد کشاورزی باید از امثال من که همچنین سرمایه کلانی را با هزینه شخصی وارد این بخش کرده اند حمایت کند. من در حال حاضر در 6 منطقه 90 کارگر ثابت دارم که در تمام طول سال در باغات من فعالیت می کنند که ماهیانه حدود 1 میلیون تومان حقوق هر کارگر را پرداخت می کنم و هزینه های زیادی از خودم صرف می کنم ولی در حال حاضر یک سال است که برای گرفتن تسهیلات در چالش با اداره کشاورزی هستم طوری که دیگر گرفتن این تسهیلات را رها کردم چون آنقدر سنگ اندازی و دست اندازها زیاد است که به گرفتنش نمی ارزد. من در این منطقه (برکه) 100 هزار متر زمین کنار جاده دارم که کارهای خاکریزی اش را انجام داده ام و فضا را آماده کرده ام تا بتوانم یک شرکت کنسانتره انار تأسیس کنم؛ برای این کار هم حاضر بودم که 60 درصد خودم هزینه کنم و 40 درصد دیگر را هم از دولت مشارکت بخواهم، ولی دیدم متاسفانه حمایت های لازم نشد.
*پروژه کنسانتره انار برای چند نفر می توانست اشتغالزایی ایجاد کند؟
به طور مستقیم برای 60 نفر و همینطور کلی از انارهای منطقه هم همینجا جمع می شد و دیگر نیازی به هزینه های اضافی حمل و نقل و ... هم نبود که بخواهیم انار را به شرکت هایی که 1000 کیلومتر با ما فاصله دارند ارسال کنیم و واسطه گری ها و دلال بازیهایی که بدون زحمت و در کمترین زمان سود هنگفتی به جیب می زنند حذف می شدند. ما برای تولید و اشتغالزایی آماده هستیم ولی حمایت نمی شویم. وقتی من برای گرفتن تسهیلات اقدام کردم سه نفر کارشناس از طرف جهاد آمدند و تأیید کردند که من 80 هکتار باغ دارم و قرار شد یک میلیارد تومان به من تسهیلات دهند ولی بعد یک نفردیگر از کسانی که آن روز در مرخصی بود و در بازدید حضور نداشت آمد و با وام من مخالفت کرد. در ستاد فرمانداری شهرستان هم اکثریت برای دادن تسهیلات موافقت کردند و گفتند که حاج آقا شریف را می شناسیم کشاورز فعالی است ولی باز ایشان در همان ابتدا مخالفت کرد که من هم دیگر خسته شدم ودنبال تسهیلات نرفتم. اگر وامی را به اهل فن و با مطالعه کافی پرداخت کنند طوری که جهاد و بانک کشاورزی نظارت کافی داشته باشند از لحاظ برگشت سرمایه به بانک ها مشکلی پیش نمی آید بلکه ایجاد کارآفرینی نیز می کند و برای کشور ایجاد در آمد وثروت می کند.
*با این اوصاف چه برنامه ای برای آینده دارید؟
با این تفاسیر تصمیم گرفته بودم که سال 92 زمینها و باغات کشاورزی ام را بفروشم. در مواقع خاص مثل برداشت انار و یا خاک ریزی باغ در زمستان تعداد کارگرهای من به 300 نفر می رسند و در حدود 90 کارگر ثابت دارم که با فروش مزارعم همگی بیکار می شوند که این خوب نیست ولی من وقتی می بینم حمایتی نمی شوم کشاورزی ام را واگذار می کنم من که نمی خواهم برای خودم استرس ایجاد کنم سرمایه ام را به بخش دیگری اختصاص می دهم که مفید باشد.
* اگر بخواهید کارتان را یک روز از صفر شروع کنید و مثلا دولت 50 میلیون سرمایه برای کار کشاورزی در اختیار شما قرار دهد چه کار می کنید؟
سریع یک هکتار زمین می خرم و باغش می کنم در این صورت سرمایه ام به سرعت دو برابر می شود. به این طریق که درخت 2 ساله از گلخانه می آوردم، قلمه نمی زدم ریشه دار 2 ساله می آوردم در این صورت سال بعد باغ محصول می دهد. من در حال حاضر یک میلیون نهال در گل خانه هایی در کرج دارم که نهال همه رقم درخت موجود است. من همیشه یک لشکر عظیم پشت دستم دارم و یکی از رازهای موفقیتم هم همین است. این نهال هر زمان که در خاک برود بار می دهد و هزینه اش هم کمتر است در یک هکتار زمین 400 -500 تا درخت کافی است. اگر بخواهید در یک هکتار زمین قلمه بزنید 2 تا 3 سال طول می کشد تا قلمه ای بشود که من الان در گلخانه دارم. من این 500 نهال را در گل خانه با یک صدم هزینه ای که می خواهد در باغ به عمل آید 2 سال در گل خانه نگهداری می کنم و به رشد مطلوب می رسانم و آن دو سال را هم دنبال زمین مناسب با آب و ملک خوب می گردم. اینها همه بستگی به مدیریت خوب دارد. من از 24 ساعت 20 ساعت افکارم برای کار مشغول هست من بیل به دست نمی گیرم ولی همین که مدیریت می کنم و کارها را سر و سامان می دهم کار خیلی سختی است.
*آیا در جشنواره انار شرکت کرده اید؟
من فرصت کافی ندارم و همیشه بغل دست سربازانم اسلحه به دست می جنگم؛ من پشت خط مقدم نیستم و در کنار کارگرانم کار می کنم این است که فرصت کافی ندارم.
* چه خواسته ای از مسؤولان دارید؟
من از مسؤولین درجه اول شهرستان می خواهم که از کشاورزانی که واقعا سرمایه گذاریهای شخصی و کلان در منطقه کرده اند و دیگر توانایی ادامه کار را ندارند حمایت کنند؛ اینها احتیاج به کمک و مساعدت ویژه دارند، اگر بشود یک تسهیلات دراز مدت فراهم کرد می توان دوباره کار را رونق داد نه اینکه طوری باشد که ما خسته شویم و بخواهیم کشاورزی را بفروشیم و از این شغل خارج شویم. وقتی ما می بینیم که حمایتی نمی شود می گوییم چرا فعالیت کنیم. من خودم سعی می کنم هر کاری از دستم بربیاید و در توانم باشد برای هم نوعم انجام دهم مگر اینگه قدرتش را نداشته باشم و گاهی خودمان هم نیاز به حمایت داریم. من از 24 ساعت شبانه روز 20 ساعت واقعا زحمت می کشم کارهای داخل شهر هم خودم انجام می دهم. نصف روز هم صرف کارهای بانکی و تبادلات با مردم می شود. اینها به راحتی هزینه هایش تأمین نمی شود و باید هزینه هایش را خودم پرداخت کنم. ما می خواهیم که مسؤولین دستمان را بگیرند و حمایت کنند و اگر بشود این شرکت کنسانتره را با حمایت مسؤولین تأسیس کنیم.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group