دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

تمامی اخبار

باسلوق، سوغات و شیرینی سنتی ساوه، تهیه شده از مغز گردو و شیره انگور، حاصل دسترنج زنان روستایی این شهرستان است.

این شیرینی در کنار دیگر سوغات های شاخص ساوه همچون انار و طالبی خودنمایی کرده و مورد علاقه گردشگران و مسافران به این شهرستان است.

این محصول خوراکی از شیره انگور یا به اصطلاح محلی ˈدوشابˈ، مغز گردو، آرد و ادویه های مختلف تهیه می شود.

باسلوق اصیل ساوه ای به دو شکل سرکلاغی و رشته ای تهیه می شود که ابتدا یک نخ مخصوص به طول 30 تا 60 سانتیمتری را با کمک سوزن از میان گردوها عبور داده به طوری که مغز گردوها یک شکل و اندازه باشد.

سپس شیره انگور باید با آب بخوبی هم خورده و به ندرت آرد را اضافه می کنند تا یک مخلوط یک دست مناسب حاصل شود سپس آن را بر روی شعله قرار می دهند.

این مخلوط حدود 15 تا 20 دقیقه باید روی شعله هم زده شود تا مایع خودش را گرفته و به شکل ماست در آید و بعد از آنکه مایع آماده شد، گردوهای نخ شده را داخل مایع فرو می برند به شکلی که مایع بخوبی روی گردوها را بپوشاند.

بعد از آن باید باسلوق ها را در آورده و دو طرف نخ آن را به جایی متصل کرد تا حدود یک هفته مانده و خشک شود و برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشد باید به آن ها مقدار جزئی آرد گندم اضافه و در جای خنک نگهداری کرد.

این شیرینی دلپذیر را معمولا در اواخر پاییز و اوایل زمستان تهیه می کنند و از گذشته نیز نوعی شیرینی سنتی این منطقه بر سر سفره های عید نوروز بوده است.

این شیرینی به علت سنتی و سالم بودن مورد توجه میهمانان ساوه بوده و با توجه به استقبال زیاد علاقمندان، مقدار زیادی از باسلوق موجود در بازار تا عید به فروش می رسد.

باسلوق از سالیان متمادی در این شهرستان تهیه می شود و به دلیل استفاده از شیره انگور (دوشاب) به عنوان ماده اولیه و طبیعی این نوع شیرینی و عدم استفاده از شکر و قند مصنوعی دارای ارزش غذایی بالایی است.

یک کارشناس فرهنگی در ساوه با اشاره به اینکه باسلوق از گذشته در این شهرستان بیشتر توسط زنان روستاهای این بخش تهیه می شده است، گفت: براساس مطالعات انجام شده در سال های دور این شیرینی به صورت قالبی نیز درست می شده است.

ابوالفضل دانیالی افزود: این سوغات و شیرینی محلی در گذشته کنار کشمش، سنجد، گردو، بادام و توت در شب های زمستان و سایر مناسبت ها و مهمانی ها مورد استفاده مردم قرار می گرفت.

به گفته وی، هم اکنون نیز برخی زنان روستایی این بخش با تهیه این شیرینی و سوغات محلی امرار معاش می کنند که این امر نقش موثری در اشتغال زایی زنان روستایی داشته است

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group