مدير جهاد كشاورزي شهرستان ساوه از افزایش 20 درصدی تولید انار در این شهرستان نسبت به سال گذشته خبر داد.
جمشید توحید لو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، افزود: با انجام برداشت انار از سطح 9 هزار و 99 هكتار باغات بازده اين محصول در شهرستان ساوه، پیش بيني ميشود امسال 162 هزارتن انار توليد شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 500 تن انار از شهرستان ساوه به كشورهاي ژاپن، آلمان و كره صادر شد، اظهار کرد: پيشبيني ميشود اين ميزان صادرات امسال افزايش يابد.
وی افزود:بیش از هشت هزار هکتار باغ انار در این شهرستان وجود دارد که ارقام محصولات تولیدی انار این شهر را انار ملس ساوه، ترش، شیرین یوسف خانی تبریزی و محمدعلی تشکیل میدهد.
این مقام مسوول در بخش دیگری از این گفت و گو از برگزاری جشنواره انار از هشتم الی ۱۲ آبانماه در سالن سلمان ساوجی و پارک طالقانی این شهر خبر داد و افزود: شکر گزاری به درگاه خدای تعالی، توسعه و ترويج محصول ارگانيك، اشتغالزايي، توسعه صادرات، ارتقاء كيفيت و افزايش توليد از اهداف برگزاری جشنواره انار است.
وی اظهار کرد: این جشنواره که با حدود ۱۰۰ غرفه شروع به کار میکند، محصول انار را با قیمتی کمتر از بازار با حذف واسطهها در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهد و علاوه بر فروش انواع انار، مشتقات، نهادهها، ماشینآلات و ادوات این بخش عرضه و در کارگاههای آموزشی مشکلات بخش تولید انار بررسی و آفات آن معرفی میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون جشنوارههایی که در طول سال برگزار میشد با مشارکت دستگاههای دولتی بود، اظهار کرد: فراهم آوردن بستری برای نقش آفرینی تولید کنندگان در تولید محصول با مشارکت دستگاههای اجرایی و تشکل های مردمی مانند تعاونی و انجمن باغداران و ...، وجه تمایز این جشنواره با دیگر جشنواره هاست.
وی با اشاره به برنامه های جنبی جشنواره، گفت: برگزاری همایش علمی با مسوولیت مرکز تحقیقات انار تحت نظر جهاد کشاورزی و برپایی نمایشگاه عرضه انار و فرآورده های آن از برنامه های جنبی جشنواره است.
توحیدلو از تشکیل سه کمیته در این ستادبرگزاری جشنواره انارخبر داد و افزود: کمیته بازرگانی و اقتصاد به دبیری اداره صنعت، معدن و تجارت، کمیته علمی و تحقیقاتی به دبیری مرکز تحقیقات انار، کمیته اجرایی به دبیری اداره جهاد کشاورزی عناوین این کمیتههاست.