سرپرست امور بهره برداری سد الغدیر ساوه گفت: هم اكنون ذخیره آب پشت سد این شهرستان حدود 8/28 میلیون مترمكعب است.
علی والی افزود: از این میزان ذخیره فقط 3/12 میلیون مترمكعب قابل توزیع برای بخش كشاورزی یا شرب است و مابقی آن كه به صورت حجم مرده پایین تر از دریچه قرار دارد غیرقابل توزیع است.
وی با اشاره به اینكه روند كاهش میزان ذخیره آب این سد با توجه به خشكسالی های متوالی همچنان ادامه دارد، اظهار داشت: در سال آبی امسال (از اول مهرماه تاكنون) حدود 3/232 میلی متر بارندگی در این شهرستان ثبت شده كه با توجه به كاهش آب ذخیره شده تا حد مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
والی گفت: از ابتدای سال جاری تاكنون 31/17 میلیون متر مكعب آب از این سد به بخش كشاورزی تحویل داده شده است كه امیدواریم روند تحویل آب تا پایان سال زراعی با كمبود مواجه نشود.
وی صرفه جویی، استفاده بهینه و افزایش راندمان آب با استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار در بخش كشاورزی را به عنوان بخش از راههای مقابله با كمبود آب دانست و گفت: در صورت ادامه روند خشكسالی ها و كاهش ذخیره آب این سد در سال های آتی ممكن است نیازمند تزریق منابع جدید از سرشاخه های بالادست یا منابع دیگر شویم.
وی با اشاره به اینكه مهمترین اولویت در خصوص آب ذخیره شده در سد الغدیر تامین آب شرب مردم است، گفت: در صورت بهره برداری از تصفیه خانه آب شرب این شهر بخشی از آن برای تامین آب شرب مردم مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: سد الغدیر ساوه با 265 متر طول تاج و حجم 293 میلیون متر مكعب آب از نوع بتنی دو قوسی است كه در سال 72با هدف تامین برق و آب كشاورزی 23هزار هكتار از اراضی این شهرستان احداث شد.
به گفته وی، میزان حجم آب كنونی این سد با توجه به عمر سد و رسوبات موجود 274 میلیون متر مكعب است