رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ساوه گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی که از ادغام سه نهاد آموزشی اداره کل تعلیمات حرفه ای، صندوق کارآموزی و کانون کارآموزی در سال 1359 و به منظور ارائه آموزش های فنی و حرفه ای تشکیل شده است.
محسن نظر فخاری به مناسبت فرا رسیدن 6 مردادماه روز کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفه ای در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، افزود: ماموریت اصلی این سازمان، پژوهش، تولید استانداردهای آموزشی و ارزشیابی مهارت نیروی کار است که این فرآیند طی دوره های یک تا 18 ماهه بصورت کوتاه مدت و پودمان های تکمیلی بین سطوح نحصیلی از طریق آموزش در مراکز ثابت دولتی، تیم های سیار شهری و روستایی، مراکز جوار صنایع و صنوف و دانشگاه و جوار زندان و پادگان و نیز مرکز تربیت مربی به انضمام آمورشگاههای آزاد بخش خصوصی انجام می شود.
وی اجرای نظام آموزش مهارت و فن آوری را از سیاستگذاری های جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برشمرد و بیان کرد: این نظام با هدف تربیت و افزایش کارآیی نیروی انسانی در بخش های مختلف و برساس استانداردهای شغلی، فرهنگ ارزشی، بومی و نیاز بازار کار داخل و بین المللی با رویکرد ارزشهای اسلامی و اخلاق حرفه ای شده است.
وی ارکان این نظام را شامل نظام آموزش علبی مهارت و فن آوری و نظام آموزش فنی و حرفه ای (دوره های تکمیلی بین سطوح) ذکر کرد و افزود: بدین ترتیب فارغ التحصیلان هریک از دو سطوح این نظام می توانند براساس شرایط عمومی و اختصاصی ذیرش هر سطوح بالاتر هریک از دو نظام آموزش نظری و نظام آموزش مهارت و فن آوری ادامه تحصیل دهند.
این مقام مسوول ایجاد موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فنی و حرفه ای کشور را از فعالیتهای سازمان برشمرد و اظهار کرد: سازمان با هدف توسعه آموزشهای مهارت محور به سطوح دانشگاهی، موسسه فوق را با اخذ مجوز از وزار علوم راه اندازی کرد و این موسسه مجوز تاسیس مرکز دانشگاهی در مقاطع مختلف تحصیلی در رشته های مهارتی را صادر می کند و در حال حاضر مجوز بیش از 60 مرکز صادر شده است.
وی آموزش های تکمیلی بین سطوح را از دیگر فعالیتها دانست و افزود: این آموزشها به منظور همسویی با تحولات جهانی در زمینه آموزشهای مهارتی و ارتقاء منابع انسانی در قالب دوره های پودمانی اجرا می شود که منجر به مدرک و مقطع تحصیلی می گردد.
نظر فخاری با بیان سایر آموزشها در زمینه های مهارتی تصریح کرد: آموزش در مراکز ثابت بخش دولتی، آموزش روستائیان، آموزشهای عشایری، آموزش به دانشجویان و فارغ التحصیلان، آموزش در صنایع، آموزش در زندانها، آموزش مهارتهای پیشرفته، آموزش در پادگانها و آموزش در آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای( بخش خصوصی) از جمله آموزشهایی است که سازمان در چرخه فعالیت آموزشی خود هر ساله بصورت جدی به آنها می پردازد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای ساوه با بیان آمار عملکرد آموزشهای ارائه شده بهصورت نفر ساعت افزود: در سال گذشته در مراکز ثابت روزانه 319هزار و554 نفر ساعت آموزشهای لازم داده شده است و در مراکز سیار شهری 38هزار و 350، روستایی 20 هزار و 975، جوار صنایع 32 هزار و 93، زندان 31 هزار و 79 ، جوار دانشگاه نیز 5 هزار و 112 و آموزش در اصناف 8 هزار و 293نفر ساعت صورت گرفته است.
ناظر فخاری خاطر نشان کرد: در سه ماه اول سال 1391 در مراکز ثابت روزانه 87هزار و796 نفر ساعت آموزشهای لازم داده شده است و در مراکز سیار شهری 4هزار و 104، روستایی یک هزار و 39، جوار صنایع 2 هزار و 320، زندان 8 هزار و 783 و جوار دانشگاه نیز یک هزار و 643 نفر ساعت صورت گرفته است.