رئیس دادگستری ساوه گفت: سیاست دستگاه قضایی این است که مراجع قضائی منتظر نیستند پرونده ای تشکیل و جهت رسیدگی به آنها ارجاع گردد بلکه تلاش می کنند از بروز جرائم پیشگیری شود و لذا شناسایی عوامل جرم خیز و رفع آنها با همکاری اصناف ، گروهها و دستگاهها از جمله تدابیر موثر در امر پیشگیری از بروز جرم است .
رضا شاکرمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، افزود: برای پیشگیری از جرم باید از تمام امکانات جامعه نظیر رسانههای جمعی، مراکز آموزشی و تحقیقاتی بهره گرفت همچنین دراین راستا، ضرورت همکاری سایر نهادها و ارگانها با قوه قضاییه امری انکار ناپذیر است.
وی بیان کرد: در تحقق این مهم نشست هایی با شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران انجام شده و آموزشهای لازم پیشگیری از وقوع جرم با موضوعات وظایف دهیاران و نحوه جلوگیری از تعرض به اراضی ملی، حفر چاهها و مشکلات قضایی بررسی و در خصوص آموزش قوانین و رفتارهای عاری از جرم راهکارهای لازم صورت پذیرفته است.
وی اظهار کرد: همچنین نشستهایی با ادارات، بانکها، شهرداری و صنف طلا و جواهر فروش برگزار و الزام شد که بانکها و صنوف طلا و جواهر فروش به سیستم دوربینهای مدار بسته مجهز شده که نتیجتا طی سالهای اخیر حتی یک سرقت مسلحانه هم صورت نگرفته است.
وی ارتباط با مراکز و بنیادهای مردم نهاد و تقویت و تشویق آنها جهت جلوگیری از ارتکاب جرم را از اقدامات دیگر برشمرد.
این مقام قضایی در بخش دیگری از این گفتگو با انتقاد شدید از متعرضان به اراضی ملی و متصرفان به منابع طبیعی گفت: با کسانی که اقدام به تصرف عدوانی اراضی ملی و منابع طبیعی کنند، برخورد شدید قانونی می شود.
وی با تاکید بر حفاظت و صیانت از عرصه های طبیعی که جزء سرمایه های ملی کشور محسوب می شوند، افزود : کمیته حفاظت از اراضی ملی در شهرستان که متشکل از رئیس دادگستری – دادستانی – فرمانداری – اداره منابع طبیعی – جهاد کشاورزی – مسکن و شهرسازی – بخشداری – شهرداری – نیروی انتظامی – سپاه و اداره اطلاعات است، با برگزاری جلساتی هر دوماه یکبار و پیگیری مجدانه توانسته است اراضی ملی بسیاری را رفع تصرف کند.
شاکرمی همچنین در خصوص موضوع حفظ حقوق شهروندی تصریح کرد : در این رابطه نیز با برگزاری جلساتی توجیهی با ضابطین در خصوص نحوه صحیح بازجویی ها ، نگهداری از بازداشت شدگان و نحوه برخورد درست با متهمین آموزشهای لازم ارائه شده است. رئیس دادگستری ساوه در پاسخ به سوال دیگری در مورد مهمترین عوامل وقوع جرم در شهرستان ساوه گفت : حضور بیش از 20 هزار افاغنه، اختلافات ملکی ، درگیری بین مردم و ایجاد ضرب و جرح عمدی ، مواد مخدر ، سرقت ، حاشیه نشینی و سکونت غیرمجاز از جمله مهمترین عوامل وقوع جرم در شهرستان ساوه است لذا لازم است ریشه یابی و بررسی گردد که امید است با همت و اهتمام مسوولین با دستگاه قضایی مشکلات مرتفع شود.