شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

تمامی اخبار

براي 153 هزار هكتار مرتع شهرستان مطالعات اجرايي طرح مرتعداري تهيه شده است/

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه گفت: عرصه هاي منابع طبيعي پشتوانه مهمي براي رشد اقتصادي كشورمحسوب می شوند.
سهراب پاژنامه با اشاره به فرارسیدن هفته منابع طبیعی (15 لغایت 21 اسفندماه) گفت: شهرستان ساوه با مساحت 460 هزار و 102 هكتار حدود6/15درصد ازمساحت كل استان را به خود اختصاص داده است كه ازاين ميزان 300 هزار هكتار را اراضي ملي ياهمان مراتع را تشكيل مي دهد.
وی با بیان پروژه هاي اصلاحي مرتع در این شهرستان گفت:مراتع شهرستان ساوه از نظرتوليد علوفه مرتعي و بر اساس وجود گونه هاي مختلف مرتعي به سه دسته مراتع خوب با مساحت 53 هزار هكتار و توليد متوسط علوفه خشك 250 كيلوگرم در هكتار و متوسط با مساحت 150 هزار هكتار وتوليد متوسط علوفه خشك 145كيلوگرم درهكتار و نیز فقيربا مساحت 79 هزار و 900 هكتار و توليد متوسط علوفه خشك 100كيلوگرم درهكتارطبقه بندي مي شوند.
وی با بیان اینکه از اين ميزان مساحت مرتع براي 153 هزار و 475 هكتار مطالعات اجرايي صورت پذيرفته و طرح مرتعداري تهيه شده است، اظهار کرد: در طرح هاي مرتعداري مطالعات مختلف پوشش گياهي ، خاك ،اقليم و وضعيت اقتصادي و اجتماعي ساكنين بررسي شده و با توجه به ميزان تخريب در عرصه مرتعي و ويژگيهاي ذكرشده انواع عمليات اصلاحي و مديريتي با هدف بهبود پوشش گياهي و اصلاح ساختمان خاك پيش بيني شده است
وی تصریح کرد: اين پروژه هاي پيش بيني شده در سطح شهرستان با نظارت كارشناسان اجرايي اداره و بارعايت اصول فني كه در هر پروژه كاملاً مشخص است، بصورت پيمانكاري درمراتع به ترتيب اولويت اجراء می‌شود که البته نتايج نيز تاكنون رضايت بخش بوده است.
این مقام مسوول با اشاره به پروژه‌هاي اصلاحي بيابان در شهرستان ساوه نیز گفت: از مساحت كل شهرستان 70 هزار هكتار اراضي بياباني تشكيل مي دهد كه در منطقه بياباني طرازناهيد طرح مطالعاتي مقابله با بيابانزدايي تهيه شده است.
پاژنامه با اشاره به اینکه منطقه بياباني طرازناهيد با مساحت 32 هزار و 80 هكتار در 20 كيلومتري شمال شرقي شهرستان ساوه واقع گرديده است و از 21 سامان عرفي با جمعيتي معادل یک‌هزار خانوار و چهار هزار و 478 نفر بهره برداران ذي‌حق شناسايي گرديده است تشكيل شده است، تصریح کرد: طبق برنامه هاي پيش بيني شده در بخش برنامه ريزي، حفظ و احياي مراتع بياباني و نيز افزايش توليد علوفه مورد نياز دام برنامه هاي اصلاحي شامل ذخيره نزولات ، بوته كاري و مديريت چرا وقرق ، احداث آب انبار و آبشخوار بهداشتي جهت شرب دام در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: تاكنون در منطقه بياباني طرازناهيد 543 هكتار بوته كاري توسط گونهAtriplex canescens اجرا گرديده است و در سال جاري نيز 40 هكتار تحت كشت اين گونه مقاوم وسازگار با شرايط خشكي و شوري خاك منطقه قرار گرفته است.
وی هدف از اجراي اين گونه عمليات در مناطق بياباني را كنترل فرسايش و تثبيت شن و ذخيره نزولات و حفظ و احياي پوشش گياهي ذکر کرد و افزود: این اقدامات نتايج مطلوبي را نيز به دنبال داشته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به پروژه هاي اصلاحي آبخيزداري گفت: با توجه به اين نكته كه كشور ما از جمله مناطق خشك و نيمه خشك جهان محسوب مي گردد و شهرستان ساوه نيز از اين قاعده مستثني نیست، وجود بارندگي هاي ناچيز ومحدود با پراكنش نامناسب در طي سال كه باعث گرديده بخش اعظم بارندگي از دسترس خارج گردد و هدر رود، لذا هدف از آبخيزداري و اجراي عمليات آبخيز در حقيقت استفاده بهينه از منابع آبي محدود و كنترل هزرآبها و فرسايش و رسوب و افزايش ذخيره نزولات در حوزه هاي آبخيز است.
وی یادآور شد: در مديريت آبخيزها در راستاي نيل به اين هدف عمليات بيولوژيك و مكانيكي و بيومكانيكي مختلفي پيش بيني شده است كه شامل بندهاي خاكي تراكمي ونيمه تراكمي وبندهاي سنگ وسيمان، گابيون و خشكه چين، تراس بندي واحداث بانكت ،كنتورفارو و كپه كاري و... است.
وی اجراي اين عمليات را مستلزم تهيه طر‌ح‌هاي آبخيزداري ذکر کرد و افزود: به همين منظور در شهرستان ساوه دو حوزه اصلي آبخيز مزلقانچاي و قره چاي با مساحت  376 هزار و 689 هكتار و 44 زير حوزه شناسايي گرديده است که از اين ميزان مساحت حوزه ها براي حدود 16 هزار و 585  هكتار طرح مطالعاتي تهيه گرديده است و در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: لازم به ذكر است كه طرح مطالعاتي بيوران نيز در حال حاضر در حال مطالعه است و پس از تصويب به اجرا در خواهد آمد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه یادآور شد: صيانت و حفاظت از جنگل ها و مراتع، كنترل و كاهش عوامل تخريب و تجاوز، ترويج فرهنگ منابع طبيعي و توسعه فضاي سبز، شناسايي و اعمال حاكميت دولت در عرصه هاي جنگلي، مرتعي و بيشه زارهاي طبيعي از جمله وظايف اين اداره است.
وی همچنین با اشاره به شعار سالجاری هفته منابع طبيعي گفت: شعار هفته منابع طبيعي سال 1390 «منابع طبيعي پشتوانه جهاد اقتصادي» است و عرصه هاي منابع طبيعي پشتوانه مهمي براي رشد اقتصادي كشور محسوب می شوند و بايد براي رشد و تعالي اقتصاد كشور بستر اين عرصه ها فراهم شود.
پاژنامه همچنین با اشاره به مصوبات ستاد هفته منابع طبیعی شهرستان ساوه به مناسبت فرا رسیدن هفته منابع طبیعی 15 اسفندماه لغایت 21 اسفند، اظهار کرد: دیدار با مسوولین شهرستان ،سخنرانی قبل از خطبه نماز جمعه توسط مسوول دفتر ولی فقیه در جهادکشاورزی، نصب پلاکاردها با شعارهای متناسب با هفته منابع طبیعی درشهرستان در سطح شهر ، ارسال بروشور وپوستر وکتاب در سطح ادارات وشوراها و دهیاریها ، اجرای مراسم درختکاری در هفته منابع طبیعی و روز درختکاری با حضور مسوولین ، برگزاری مسابقات نقاشی ومقاله نویسی در سطح مدارس شهرستان با هماهنگی مدیریت محترم آموزش و پرورش شهرستان ، توزیع نهال درسطح شهرستان ، سخنرانی کارشناسان در سطح مدارس شهرستان با هماهنگی مدیریت محترم آموزش و پرورش شهرستان ، اطلاع رسانی به مدارس وشهرکهای صنعتی وارگانهای دولتی جهت تحویل نهال و توزیع درسطح دهیاریهای بخش مرکزی و نوبران از جمله مهمترین برنامه های این هفته اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group