مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه شهرستان ساوه به دلیل داشتن شرایط اقلیمی نیمه گرمسیری، برای تولید میوه انار بسیار مناسب است، گفت: 95 درصد باغات انار استان در این شهرستان قرار دارد.
علیاصغر زارعی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، اظهار کرد: از 8 هزار و500 هکتار سطح باغات انار در کل استان حدودا 500 هکتار باغات نهال و 8 هزار هکتار باغات بارور را شامل میشود و از این باغات 95 درصد در شهرستان ساوه و 5 درصد دیگر در شهرستانهای محلات، دلیجان و تفرش وجود دارد.
وی ادامه داد: با توجه به این که انار محصولی است که برای رشد احتیاج به شرایط اقلیمی نیمه گرمسیری دارد این محصول در شهرستان ساوه از رشد خوبی برخوردار است ولی این محصول در شهرستان اراک به دلیل نبود شرایط مناسب اقلیمی از میزان رشد خوبی برخوردار نیست.
زارعی عنوان کرد: در سال گذشته حدود 300 هکتار به باغات انار استان اضافه شده است و استان مرکزی در زمینه تولید محصول انار نسبت به سایر محصولات دارای مقام سوم بعد از انگور و پسته است.
وی بیان کرد: در سال گذشته میزان تولید محصول انار در استان به طور میانگین 10 تن در هر هکتار بود و پیشبینی بر این است که در سالجاری میزان تولید این محصول به 15 تن در هر هکتار برسد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: با توجه به سرمازدگی در سال 1386 و کف بر شدن کل باغات انار در سطح استان خوشبختانه در مدت این 3 سال به این برداشت دسترسی پیدا کردهایم که به دلیل مدیریت خوب و صحیح واحدهای اجرایی و باغداران است.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات مدیریتی انجام شده سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای افزایش تولید محصول در سال گذشته شامل کلاسهای عملی در رابطه با هرس باغات، نحوه صحیح کف بر کردن باغات و تغذیه مناسب است که انجام این اقدامات برای باغداران موجب بازدهی خوبی در زمینه تولید محصول شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: رتبه انار تولیدی استان در سطح کشور مقام دوم از نظر سطح تغذیه و عملکرد را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: مهمترین ارقام انار تولیدی استان مرکزی شامل ملس، پوست سفید شیرین، سیاه و یوسفخانی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مرغوبیت انار استان مرکزی و به دلیل اتفاقی که در سال 1386 بوجود آمد در سالهای قبل از 1386 میزان صادرات انار استان حدود 2 هزار تن به صورت مستقیم و غیرمستقیم بوده است ولی در حال حاضر میزان صادرات میوه انار در استان حدود یکهزار تن است.