وی با بيان اينكه شهيد چمران حتی در سختترين شرايط و در قلب سرزمين كفر هرگز از ياد و نام خدا غافل نشد، ادامه داد: شخصيت اين شهيد والامقام دارای ابعاد گوناگونی است و نكته قابل توجه اين است كه ايشان در تمام ابعاد از مردم زمان خود هم در زمينه مباحث علمی و هم در زمينه تقوی و پرهيزكاری برجسته بود.
حجتالاسلام تقوی با بيان اينكه مهمترين شاخصه شهيد چمران، شخصيت والای او در مبارزه با ظلم و بیعدالتی است، تصريح كرد: ايشان با آنكه سالها از ديار مادری و از سرزمين اسلام دور بود، اما همچنان پايبند به موازين و دستورات اسلام بوده است.
رئيس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه ادامه داد: شهيد چمران با آن روح بلند و آرمانگرايی كه در وجودش بود نمونه كامل يك مسلمان تمام عيار بود و قلب پر از ايمان دكتر چمران هميشه برای مظلومان و مستضعفين میتپيد و روح آسمانیاش در كالبد مقام و منسب دنيايی آرام و قرار نمیگرفت كه حتی با داشتن مسئوليت نمايندگی مجلس باز هم يكه تاز ميدان جهاد و شهادت بود.
تقوی ولايتمداری و تبعيت از شخصيت امام راحل را به عنوان ويژگی ديگر اين شهيد برشمرد و تصريح كرد: دكتر چمران همانند سربازی ولايتمدار در ركاب امام عزيزمان جانفشانی میكرد.
امام جمعه ساوه در پايان با توصيه به همه اقشار جامعه در الگوگيری از دكتر چمران، خاطرنشان كرد: بايد همه آحاد ملت به ويژه مسوولان سعی كنند خويش را در ترازوی مصطفی چمران بسنجند و مانند ايشان همه چيز را از خدا بدانند و به اين مقام دو روزه دنيايی دلخوش نكنند كه به فرموده امام راحل ممكن است حجاب اكبر باشد.