رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: گسترش فعالیتهای شبکهای، راهبرد جهاد دانشگاهی در سراسر کشور است.
حمید حمزهزاده یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ در آئین افتتاح دفتر مرکز خدمات تخصصی سلامت، ایمنی، امنیت، محیط زیست و مدیریت خطر جهاد دانشگاهی (HSSE) در جهاد دانشگاهی ساوه اظهار کرد: جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با برخورداری از ظرفیتهای بینظیر و داشتن تنها دانشکده بهداشت و HSE در خاورمیانه توانسته است فعالیتهای این حوزه را صرفا از نگاه صنعتی خارج کند و در بخشهای مختلف فعال کند و از دستاوردهای آن بهرهمند شود.
وی گفت: با بررسیهای صورت گرفته به این جمع بندی دست یافتیم که در دنیا بجز موضوع سلامت و بهداشت، ایمنی و محیط زیست، مباحث دیگری هم وجود دارد که در حوزه صنعت و سایر حوزهها حائز اهمیت است که یکی از آنها موضوع امنیت است.
وی با بیان اینکه در رویکرد جدید HSE به HSSE تغییر یافت و مقوله امنیت به محیط کاری افزوده شد، اظهار کرد: تشکیل تیم علمی کارآمد در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اتاق فکر و شورای سیاستگذاری مرکز HSSE با نگاه جدید به صنایع شکل گرفت. بررسیها نشان داد که بسیاری از صنایع به HSE با رویکرد پس از حادثه نگاه می کنند بطوریکه پس از وقوع اتفاقی در صنعت، تیمهای HSE برای علت یابی و پیشگیری از تکرار آن در صنعت اعزام میشوند.
حمزهزاده با تاکید بر مدیریت خطر، حوادث و بلایا با رویکرد پیشگیرانه گفت: باید قبل از اینکه حادثه اتفاق بیفتد به سراغ صنایع رفت و با استفاده از پروتکلها و استانداردهای جهانی که تیم تخصصی بومی سازی کرده و برای بستر داخل کشور قابل استفاده است اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز حوادث انجام داد.
وی با بیان اینکه سلامت در حوزه سالمندان از دیگر رویکردهای جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی است، گفت: ایران جزو کشورهایی است که در ۲۰ سال آینده در زمره کشورهای سالمند قرار میگیرد و بحران جدیدی به عنوان سالمندی در کشور شکل میگیرد که تلاش شده است در حوزه HSSE و مدیریت خطر به این موضوع ورود کرده و در حوزه ایمن سازی، محیطهای زیست سالمندی به لحاظ جنبههای مختلف، سلامتی، امنیت، ایمنی و محیط زیست در دستور کار قرار گرفته و بدان پرداخته شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به ظرفیت بینظیر استان مرکزی به ویژه شهرستان ساوه در حوزه صنایع اشاره کرد و گفت: برهمین اساس مقرر شد نخستین مرکز شهرستانی به عنوان شعبه مرکز اصلی HSSE در ساوه راهاندازی شود و امیدواریم توانمندی این شعبه به حدی برسد که به عنوان یک مرکز مستقل در کشور فعالیت کند.
وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در پیشنیه فعالیت خود نشان داده است که میتواند ظرفیتهای متنوع و متعددی در حوزه فعالیتهای خود نظیر حوزه ناباروری، تشخیص و پیشگیری از سرطان پستان در نقاط مختلف کشور ایجاد کند و به صورت شبکهای فعالیت کند.
حمزهزاده افزود: در حوزه سلامت سالمندان نیز اقداماتی در حال انجام است، بر این اساس که یررسی شدد باید چه کارهایی انجام شود تا در ۲۰ سال آینده سالمندان سالمتر و فعالتری داشته باشیم و به لحاظ مشارکتهای اجتماعی سالمندانی وجود داشته باشند که کمترین آسیب را دیده باشند. شبکهای در علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان سکاندار اصلی این موضوع در قالب یک طرح فناورانه طراحی شده است. در این راستا به یک بستر مبتنی بر ارائه خدمات هوشمند دست یافتیم و استان مرکزی نخستین کاندیدای راه اندازی این مرکز در حوزه سالمندان است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی فعالیتهای متنوعی را در حوزههای فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی، درمانی و ... از بدو تشکیل خود انجام داده است و امروز این نهال به یک درخت تنومند با راهاندازی دهها پژوهشگاه، پژوهشکده و واحدهای مختلف تبدیل شده است.
محسن مرادی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی خدمات خود را به صورت شبکهای در سراسر کشور ارائه میدهد، افزود: جهاد دانشگاهی ساوه نیز به عنوان یک مرکز با قدمت بالا ارائه دهنده خدمات متنوع آموزشی، تحقیقاتی، پژوهشی و ... است و به دنبال گسترش خدمات در این شهرستان به دلیل برخورداری از مزیت صنعتی و کشاورزی و مجاورت با پایتخت است.
وی بیان کرد: به دلیل صنعتی بودن ساوه با استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور در این شهرستان، تصمیم گرفته شد که دفتر مرکز خدمات تخصصی سلامت، ایمنی، امنیت، محیط زیست و مدیریت خطر جهاد دانشگاهی (HSSE) با مشارکت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در این شهرستان راهاندازی شود و تفاهم نامه دو جانبه به امضاء برسد.
مرادی افزود: راهاندازی این مرکز با حمایت صنایع میتواند موجب ارتقای بهرهوری شده و ثمرات خوبی برای بهبود فعالیت نیروی انسانی به عنوان محور توسعه به همراه خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به صنعتی بودن ساوه نخستین شعبه دفتر مرکز خدمات تخصصی سلامت، ایمنی، امنیت، محیط زیست و مدیریت خطر جهاد دانشگاهی (HSSE) برای اولین بار در این شهرستان در بین شهرستان های سراسر کشور راه اندازی میشود و هدف آن توسعه خدمات تخصصی ۹ گانه در کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان و مدیران صنایع است و قرار است با ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت ضمن بهره مندی از دانش و تخصص اساتید برتر کشور، خدمات تخصصی طراحی و ارائه شود.
وی گفت: خدمات تخصصی این مرکز شامل طراحی، ایجاد، استقرار، پایش، نگهداشت HSSE و مدیریت خطر مبتنی بر نوآوریها و فناوریهای نوین است و این مرکز آمادگی هرگونه همکاری با سازمانها، نهادها، صنایع، و شرکتهای دولتی و غیردولتی را دارد.
مرکز خدمات تخصصی سلامت، ایمنی، امنیت، محیط زیست و مدیریت خطر جهاد دانشگاهی (HSSE) در جهاد دانشگاهی ساوه با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ساوه، جمعی از مسئولان، مدیران صنایع افتتاح و تفاهم نامه مشترک جهاد دانشگاهی استان مرکزی با جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برای فعالیت این مرکز به امضاء رسید.
خدمات تخصصی قابل ارائه در این مرکز شامل آموزشهای عمومی، تخصصی و فوق تخصصی(حضوری مجازی و ترکیبی)، مشاوره، طراحی، ارزیابی، عیبیابی و بررسی انواع سیستمهای تهویه صنعتی، اندازهگیری و ارزیابی آلایندههای محیط کار، مشاوره، طراحی، ایجاد استقرار و نگهداشت در حوزه مدیریت ریسک، خدمات روانشناسی صنعتی سازمانی و ایجاد پرونده سلامت روان کارکنان، ارزیابی فاکتورهای انسانی در محیط کار (آرگونومی)، پایش سلامت و طب کار و ایجاد پرونده سلامت کارکنان، مشاوره، طراحی، تولید و انتشار محتوای دانشی در حوزههای مرتبط با خدمات مرکز اعم از کتاب، مقاله، نشریه، محتواهای مکتوب و الکترونیکی، مشاوره طراحی اجرا و نظارت بر پروژههای حوزه پدافند غیرعامل با تمرکز بر حوزه سلامت، برنامهریزی طراحی و اجرای رویدادهای علمی (نشست، کنفرانس، سمپوزیوم، ایده بازار، کنگره) در حوزههای مرتبط با خدمات مرکز و ... است.