يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

تمامی اخبار

یک پژوهشگر علوم دینی با بیان اینکه کربلا هرگز نمی‌میرد چون حسین علیه‌السلام همیشه زنده است و زنده خواهد ماند، گفت: امام حسین همیشه برای مردم زنده است چون در روز عاشورا خود را به عنوان الگوی انسانیت به بشریت معرفی کرد.

حجت الاسلام حسین بهاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس روایات معتبر فراوان، زیارت مرقد مطهر حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام اهمیت ویژه‌ای دارد و مخصوصا بر زیارت ایشان در روز اربعین تاکید فراوانی شده و این زیارت حتی طبق فرمایش امام حسن عسکری علیه‌السلام، از نشانه‌های مومن دانسته شده است.

وی با اشاره به یکی از این روایات افزود: امام صادق علیه‌السلام به یکی از اصحاب‌شان فرمودند «کسی که به‌قصد زیارت امام حسین علیه‌السلام از منزلش خارج شود، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت ایشان برمی‌دارد، یک حسنه برایش می‌نویسد و یک سیئه از او محو می‌کند. وقتی‌که به حرم می‌رسد، خداوند او را جزو صالحین برگزیده می‌نویسد. وقتی می‌خواهد بازگردد یک فرشته الهی در مقابل او قرار می‌گیرد و می‌گوید رسول خدا(ص) به شما سلام می‌رساند و پیغام می‌دهد که عمل را از سرگیر که گذشته‌ات بخشیده شده است.»

این پژوهشگر علوم دینی گفت: از طرفی تاکید بزرگان دین بر پیاده رفتن به زیارت حضرت اباعبدالله علیه‌السلام به اندازه‌ای بود که در طول تاریخ حتی افرادی که قدرت بر رفتن به زیارت به صورت سواره را داشتند، باز هم سعی می‌کردند تا حد امکان این مسیر را پیاده طی کنند تا از ثواب فراوان آن بهره‌مند شوند. به طوری که در مورد خود حضرات معصومین علیهم‌السلام نیز با آنکه معمولا مرکب‌های خوبی داشتند، اما باز هم برای زیارت سعی می‌کردند با پای پیاده این مسیر را طی کنند، از این رو مشخص می‌شود که پیاده به زیارت رفتن خاصیتی دارد که در شکل‌های دیگر رفتن به زیارت وجود ندارد.

حجت الاسلام بهاری با اشاره به اینکه در پیشگاه الهی تنها اعمالی ارزش دارد که با اخلاص و رضایت خداوند همراه باشد، به همین جهت تمام اعمال در قرآن کریم به نوعی مقید به اخلاص و قصد قربت شده‌اند، گفت: مثلا درباره جهاد می‌فرماید: «والذین جاهدوا فی سبیل‌الله»، «کسانی که در راه خداوند جهاد کردند» و درباره شهادت می‌خوانیم «الذین قتلوا فی سبیل‌الله»، «کسانی که در راه خدا کشته شدند».

وی ادامه داد: از بارزترین ویژگی‌ها و اوصاف امام حسین علیه‌السلام این است که در تمام زندگی، گفتار و رفتار و کردارش طبق رضایت حق و در مسیر الهی بود. جز از رضای خدا دم نزد و جز خدا ندید و جز سخن خدا نشنید و براستی که او به تمام معنی یک بنده سراپا تسلیم در برابر فرامین الهی بود.

این کارشناس دینی در ادامه گفت: برخورداری سیدالشهدا(ع) از دو خصوصیت اخلاص و راضی بودن به رضایت الهی می‌تواند از دلایل عشق مردم به ایشان باشد، عشقی که حتی در روزهای گرم سال علیرغم دمای بالای ۵۰ درجه، مردم را روانه پیاده‌روی اربعین می‌کند. این حرارت در برابر حرارت عشق به سید و سالار شهیدان ناچیز است.

بهاری ادامه داد: در روز عاشورا تمام رذائل در مقابل تمام فضائل قرار گرفت و حضرت سیدالشهدا(ع) به عنوان نماد تمام فضیلت‌ها به همه انسان‌ها تا قیامت این مسئله را آموخت که برای انسان ماندن و انسانی زیستن باید در مقابل گرگ‌های انسان‌نما ایستاد و در این راه در مقابل مشکلات و سختی‌ها مقاومت کرد و ولو اینکه جان و مال خود و تمام همراهانت به خطر بیفتد. 

وی با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم چه کارهایی موجب خشنودی و چه کارهایی موجب نارضایتی حضرت سیدالشهدا(ع) می‌شود که در واقع همان انجام واجبات و ترک محرمات است، گفت: از جمله کارهای بسیار مهم، کمک به زائران اربعین مخصوصا افراد ناتوان است که بیشترین ثواب را به همراه دارد.

این پژوهشگر علوم دینی افزود: از جمله اعمالی که در مسیر پیاده‌روی اربعین سفارش شده، خواندن نماز اول وقت است که از همه اعمال مهمتر است، ختم قرآن که به امام حسین(ع) و شهدای کربلا هدیه شود و خواندن زیارت عاشورا در مسیر پیاده‌روی اربعین که به مضاعف شدن ثواب و بهره بیشتر هر فرد در این پیاده روی می‌انجامد نیز از اعمال توصیه شده است.

وی بیان کرد: همچنین بسیار مناسب است که هنگام حرکت در مسیر پیاده‌روی با حالت ذکر و خشوع، قدم برداریم و ساعاتی را با خود و خدای خود و اهل بیت خلوت کرده و حرف دل بگوییم، همچنین از گفتن سخنان لغو، باطل و شوخی با دیگران پرهیز کنیم و البته سفارش شده که بهتر است از پرخوری و خوردن غذاهای لذیذ و چرب خودداری کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group