فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه ظرفیتهای بالقوه این شهرستان برای بالفعل شدن نیازمند مداخله جهاد دانشگاهی است، گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی و جهادی با رویکرد پژوهش محور، میتواند ظرفیتهای بالقوه ساوه را عینیت بخشد.
مهدی الیاسی به مناسبت فرا رسیدن ۱۶ مردادماه سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی در گفت و گو با ایسنا، به مزیتها و ظرفیت های متعدد و متنوع ساوه در حوزههای صنعتی، تولیدی، کشاورزی، گردشگری، علمی و ... اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه ساوه در مسیر پیشرفت حرکت میکند اما این پیشرفت ناپایدار است و تحقق توسعه پایدار نیازمند مداخله نهادهای علمی و تحقیقاتی نظیر جهاد دانشگاهی است.
وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار ساوه بستر تبدیل شدن آن به یک کلانشهر را فراهم خواهد کرد، افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان مولود انقلاب اسلامی با حوزه های متنوع فعالیتی در بخشهایی نظیر آموزش، تحقیقات، درمان و پژوهش میتواند بسیاری از نیازهای دومین شهرستان استان مرکزی را تامین کند در حالیکه آن طور که انتظار میرود این مطالبه بحق شهرستان برآورده نشده است.
فرماندار ساوه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید رسالت خود را در سراسر کشور در حوزه انجام کارهای بر زمین مانده و منحصر بفرد عملی کند، اظهار کرد: ساوه با مزیت صنعتی و کشاورزی شناخته میشود و این نهاد پژوهش محور باید با رصد و پایش نیازهای کارآفرینان، سرمایه گذاران، صنعتگران، کشاورزان، باغداران و در یک جمله تولیدکنندگان، به تولید بهینه و با کیفیت محصول، متناسب با شرایط خشکسالی و کمبود منابع آبی کمک کند.
وی بیان کرد: مهمترین چالش پیش روی ساوه مواجه بودن با تنش آبی است و باید یک نهاد علمی نظیر جهاد دانشگاهی برای جلوگیری از آسیب دیدن تولید تحت تاثیر کمبود منابع آبی، برنامه و طرح علمی و عملیاتی ارائه دهد تا اجازه ندهیم تنش آبی، روند تولید در این شهرستان را با چالش جدی مواجه کند.
الیاسی به ماموریت جهاد دانشگاهی در حوزه درمانی نیز اشاره کرد و افزود: فعالیت این نهاد انقلابی در حوزه درمان ناباروری، رویان، بانک خون بندناف و ... قابل تقدیر بوده و بخش مهمی از نیازهای درمانی کشور را رفع میکند، اما چه خوب است که درخصوص خدمات این مراکز از مرکز استان تمرکززدایی شده و در شهرستانهایی نظیر ساوه که ظرفیت استقرار آنها وجود دارد مستقر شده و ارائه خدمات بطور مستقیم به شهروندان انجام شده و از مراجعه به مرکز استان جلوگیری شود.
وی ارائه خدمات تخصصی در حوزه آموزشی در دو بخش دانشگاه علمی کاربردی و دورههای کوتاه مدت آموزشی تخصصی را از دیگر ماموریت های این نهاد دانست و با ابراز تاسف از عدم فعالیت مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در ساوه اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید با نیازسنجی دوره های مورد نیاز آموزشی در این شهر، متناسب با مطالبه و خواسته فراگیران اقدام به تشکیل دوره های آموزشی کند.
فرماندار ساوه به استیجاری بودن ساختمان اداری و آموزشی جهاد دانشگاهی ساوه، نیز اشاره کرد و گفت: برای برخورداری این نهاد از مکانی مستقل، آمادگی تخصیص بخشی از اعتبار مورد نیاز احداث ساختمان از سوی دولت وجود دارد.
وی با تاکید بر شاخصه انقلابی بودن جهاد دانشگاهی گفت: فعالیتهای گسترده این نهاد در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ایجاب میکند که روحیه جهادی بر این فعالیتها حاکم باشد و آحاد مختلف مردم از خدمات متنوع و متعدد آن در بخشهای گوناگون برخوردار شوند.