سفیر اوگاندا در ایران از سرمایه گذاران ایرانی برای سفر به اوگاندا دعوت کرد و گفت: اوگاندا کشور خوبی برای سرمایه گذاری است و نمایشگاه بین المللی معرفی پتانسیل های اقتصادی در ماه اکتبر در کشور اوگاندا فرصتی برای ارائه توانمندی ایران و شناساندن ظرفیت ها با حضور سرمایه گذاران ایرانی است.
محمد تزیکوبا کیسا مبیراء سه شنبه ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ در جریان بازدید از دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی مامونیه، مرکز شهرستان زرندیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان مرکزی با فعالیت صنایع مهم از مزیت صنعتی برخوردار است که این ظرفیت بزرگ موجب پیشرفت و توسعه اقتصادی این استان شده است.
وی با اشاره به بازدیدی که در گذشته از شهر اراک به عمل آورده است، اظهار کرد: ظرفیت بالای شهرهای استان مرکزی در حوزه تولیدی و اقتصادی موجب شد تا با اشتیاق فراوان برای بازدید مجدد از این استان و مشاهده توانمندی ها و ظرفیت ها به این منطقه سفر کنم.
وی با اشاره به اینکه مزیت اقتصادی ایران در حوزه صنعت و تولید زمینه ساز تقویت ارتباط بین ایران و اوگانداست، بیان کرد: در ایران شرکت های موفق اقتصادی و تجاری به ویژه در حوزه صنایع غذایی فعالیت دارند که بخشی از این صنایع در استان مرکزی به عنوان قطب صنعت ایران مستقر است.
سفیر اوگاندا در ایران در ادامه به پیشرفت صنعت و تولید محصولات با کیفیت در نقاط مختلف ایران اشاره کرد و گفت: صنایع ایران علاوه بر تامین نیاز داخل کشور به انواع محصولات از پتانسیل بالایی برای صادرات برخوردار هستند.
وی گفت: پتانسیل بالای ایران در حوزه صادرات موجب شد تا به همراه هیات بازرگانی و تجاری که متخصص امر صادرات هستند به این کشور سفر کنیم تا مقدمات استفاده از محصولات تولیدی ایران در کشور اوگاندا فراهم شود.
وی با بیان اینکه اوگاندا کشوری کشاورزمحور است، اظهار کرد: ایران از ظرفیت بالایی برای تقویت تجاری سازی اوگاندا در حوزه کشاورزی برخوردار است و قطعا از مزیت دانش بنیان بودن واحدهای تولیدی ایران در دو سطح صادرات و واردات بهره خواهیم برد.
سفیر اوگاندا در ایران گفت: تجار و بازرگانان اوگاندا اطلاعات خوبی در حوزه اقتصادی استان مرکزی دارند و امیدواریم با انعقاد تفاهم نامه دوجانبه همکاری بتوانیم از ظرفیت صنعتی و تولیدی دو کشور در حوزه اقتصادی بهرهبرداری کنیم.
وی از سرمایه گذاران ایرانی برای سفر به اوگاندا دعوت کرد و گفت: اوگاندا کشور خوبی برای سرمایه گذاری است و نمایشگاه بین المللی معرفی پتانسیل های اقتصادی در ماه اکتبر در کشور اوگاندا فرصتی برای ارائه توانمندی ایران و شناساندن ظرفیت ها با حضور سرمایه گذاران ایرانی است.
فرماندار زرندیه نیز به ظرفیت صنعتی و کشاورزی زرندیه پرداخت و از این شهرستان به عنوان یک منطقه مولد در ابعاد گوناگون یاد کرد.
ابوالقاسم مهری افزود: مناسبات اقتصادی و تجاری ایران با کشور اوگاندا موجب بهره مندی از ظرفیت های اقتصادی و تولیدی دو کشور خواهد شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی یک درصد زمین و یک درصد جمعیت ایران را در خود جای داده است اما در تولید، رتبه بالایی در کشور دارد .
علی جودکی افزود: با توجه به سفر هیات تجاری و اقتصادی اوگاندا به ایران و حضور متخصصان حوزه کشاورزی این کشور در این سفر، بازدیدهای این هیات تجاری و بازرگانی در واحدهای تولیدی خوزه کشاورزی صورت گرفت.
وی گفت: بالغ بر سه هزار واحد صنعتی و ۱۰۰ هزار بهره بردار در استان مرکزی فعالیت دارند و علاوه بر مزیت صنعتی از ظرفیت بالایی در حوزه معدنی برخوردار است.
جودکی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بالای تولیدی در استان و مطالعات خوبی که در مورد کشور اوگاندا به عمل آورده ایم آمادگی در انتقال تکنولوژی، سرمایه گذاری های مشترک و نیز صادرات انواع محصولات و واردات بخشی از نیازهای ایران از اوگاندا در قالب یک تفاهم نامه وجود دارد.
معاون بینالملل اتاق بازرگانی اراک نیز با اشاره به سفر یک هیات ۳۰ نفره از کشور اوگاندا به ایران گفت: با هماهنگی بعمل آمده از سوی اتاق بازرگانی اراک و سفارتخانه اوگاندا مقرر شد این هیات تجاری و اقتصادی دو روز میهمان استان مرکزی باشند که در روز نخست در شهرستان زرندیه از شرکت آرمان سبز آدینه و طبیعت سبز کهن از شرکت های مهم در حوزه صادرات و در شرکت های سینا کاشی و کاوه فلوت در ساوه بازدید خواهند کرد.
سعید بیک زاده افزود: هیات اعزامی از اوگاندا در زمینه فعالیت در حوزه مواد شیمیایی، محصولات کشاورزی، کود، آبزیان، بذر کشاورزی و... فعالیت دارند.
وی اظهار کرد: علیرغم مناسبات خوب تجاری و اقتصادی بین ایران و اوگاندا رقم صادراتی بین دو کشور رضایت بخش نیست و در این بازدید راهکارهای تقویت همکاری دوجانبه تا رسیدن به سطح قابل قبولی بررسی خواهد شد.
سفیر اوگاندا در ایران به دعوت اتاق بازرگانی اراک در بدو ورود به استان مرکزی به شهرستان زرندیه آمد و از دو واحد تولیدی آرمان سبز آدینه تولید کننده انواع سموم کشاورزی و طبیعت سبز کهن در حوزه بسته بندی و مواد غذایی و نیز مجتمع دامداری و دامپروری این مجموعه بازدید کرد و از نزدیک در جریان توانمندی های این واحدها قرار گرفت.
سفیر اوگاندا در ایران گفت: اوگاندا برای سرمایه گذاران ایران مشوق هایی نظیر زمین رایگان در نظر می گیرد، همچنین آنها در پنج سال اول فعالیت معاف از مالیات هستند و سرمایه گذاران و کارآفرینان ایرانی می توانند سود حاصل از فعالیت اقتصادی را از اوگاندا خارج کنند.
محمد تزیکوبا کیسا مبیراء سه شنبه ۳۰ خردادماه ۱۴۰۲ در جریان بازدید از دو واحد تولیدی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: برای دومین بار است که به استان صنعتی مرکزی سفر کردم و به دلیل مزیت بالای این استان در حوزه صنعتی و تولیدی سفر دوم با حضور هیات تجاری و اقتصادی اوگاندا صورت گرفت تا با توانمندی های این منطقه آشنایی بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران و کارآفرینان استان مرکزی می توانند در حوزه های گوناگون در اوگاندا سرمایه گذاری کنند، تصریح کرد: اوگاندا کشوری است که اقتصاد آن بر مبنای کشاورزی است، بنابراین حضور سرمایه گذارانی در حوزه کشاورزی به رونق این کشور کمک خواهد کرد.
سفیر اوگاندا با اشاره به بازدید خود از شرکت کاوه فلوت، تولیدکننده انواع شیشه گفت: تاکنون در اوگاندا هیچ سرمایه گذاری برای ساخت شیشه صورت نگرفته است که اگر توانمندی، پتانسیل و تکنولوژی ساخت شیشه به اوگاندا منتقل شود و سرمایه گذاری توسط سرمایه گذاران ایرانی صورت گیرد این کشور از مزیت ساخت انواع شیشه برخوردار خواهد شد.
وی در خصوص حجم پایین مبادلات تجاری بین ایران و اوگاندا نیز گفت: براساس آمار، حجم مبادلات تجاری بین اوگاندا و ایران قابل توجه نیست که دلیل آن تحریم هاست و کالاهای ایرانی از طریق کشور امارات متحده عربی به اوگاندا صادر می شود. ما میتوانیم در سایه سرمایه گذاری و توانمندی ایران حجم مبادلات تجاری بین دو کشور را ارتقا دهیم.
وی در ادامه گفت: مشکل روادید مانع از حضور بیشتر سرمایه گذاران و تجار اوگاندا برای سفر به ایران شده است که امیدواریم با برداشتن موانع پیش رو سطح مبادلات تجاری را افزایش دهیم.
سفیر اوگاندا در ایران با بیان اینکه مانع دیگر در افزایش تبادلات دو کشور عدم شناخت طرفین از سطح توانمندی ها و ظرفیت هاست، افزود: اوگاندا برای سرمایه گذاران ایران مشوق هایی نظیر زمین رایگان در نظر می گیرد، همچنین آنها در پنج سال اول فعالیت معاف از مالیات هستند. سرمایه گذاران و کارآفرینان ایرانی می توانند سود حاصل از فعالیت اقتصادی را از اوگاندا خارج کنند.
بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز اظهار کرد: استان مرکزی یک استان صنعتی شناخته شده در کشور و دنیاست و مزیت های این منطقه موجب ترغیب سرمایه گذاران خارجی برای بازدید از ظرفیت ها و توانمندی های آن در حوزه تولید شده است.
وی گفت: در سال رشد تولید و مهار تورم مبادلات اقتصادی و تجاری با کشورهای خارجی نظیر کشورهای آفریقایی در دستور کار قرار دارد و به عنوان نقاط هدف برای سرمایه گذاران مورد توجه است.
معاون استاندار مرکزی اظهار کرد: دولت سیزدهم از ارتقای سطح مبادلات اقتصادی و سرمایه گذاری خارجی بین ایران و سایر کشورها استقبال کرده و آن را عاملی برای رشد تولید میداند و برای تسهیل روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و سایر کشورها هدفگذاری و برنامه ریزی میکند.
نظری همچنین به بازدید سفیر ژاپن از مهمانشهر شهید ناصری ساوه( اردوگاه اتباع بیگانه) اشاره کرد و افزود: بازدید سفیر ژاپن از این مهمانشهر به عنوان دومین مهمانشهر بزرگ کشور که پذیرای اتباع بیگانه افغانی است با هدف ارتقای سطح شاخص های بهداشتی با مشارکت کمیساریای عالی سازمان ملل صورت گرفت.
وی گفت: در حاشیه بازدید سفیر ژاپن موضوعاتی در خصوص سرمایه گذاری خارجی هم مطرح شد و امیدواریم بتوان با رویکردی که در حوزه مبادلات بین المللی ایجاد شده است از ظرفیت این کشور در ایران استفاده کنیم و بازار هدف خارجی ساوه به صنعتگران و کارآفرینان شناسانده شود.
وی بیان کرد: رونق صادرات و حمایت از صنعتگران زمینه ساز توسعه و امنیت اقتصادی ایران است و برای تحقق آن از تمامی ظرفیت های سرمایهگذاری داخلی و خارجی استفاده خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، سفیر اوگاندا در ایران در سفر به ساوه به همراه یک هیات تجاری و اقتصادی ۳۰ نفره از شرکت سینا کاشی، تولیدکننده انواع کاشی و سرامیک و نیز شرکت کاوه فلوت تولید کننده انواع شیشه بازدید کرده و از نزدیک با توانمندی های این دو واحد تولیدی آشنا شدند.