شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

تمامی اخبار

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با اشاره به روند افزایشی کرونا در این شهرستان خواستار خودمراقبتی در دورهمی‌های نوروزی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ شد.

دکتر مجتبی ذکایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بروز بیماری کووید ۱۹ در کشور و جمعیت تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ساوه افزایشی بوده است، اظهار کرد: شهرستان‌های ساوه و زرندیه از وضعیت رنگ بندی کرونایی آبی به رنگ زرد(نسبتاً پرخطر) تغییر وضعیت داشتند و طی یک هفته اخیر یک مورد قطعی و دو مورد محتمل مرگ ناشی از کووید-۱۹ در جمعیت تحت پوشش دانشگاه رخ داده است.

وی گفت: مشخصات مورد قطعی فوت کووید-۱۹ فردی ۷۸ ساله ساکن ساوه که واکسن کرونا را تزریق نکرده بود دارای PCR مثبت با علائم ضعف و بیحالی و نیز ابتلا به دیابت مراجعه کرده بود که نهایتاً اقدامات درمانی برای او انجام شد اما متاسفانه جان خود را از دست داد.

دکتر ذکایی بیان کرد: روند بروز بیماری طی هفته گذشته در کشور در تاریخ ۱۶ اسفند ۴۶۳ نفر ابتلا بوده است که این میزان در ۲۲ اسفند به ۹۵۷ نفر افزایش پیدا کرده است و آمار فوتی‌ها نیز قابل توجه بوده است.

وی گفت: از سه هفته قبل نسبت موارد مثبت به نمونه بستری افزایش یافته است.

او گفت: افرادی که دارای علایم سرفه، تب، گلو درد، کاهش حس بویایی یا چشایی هستند ضمن حفظ اصول قرنطینه هرچه سریعتر جهت تست کرونا به مرکز منتخب مراجعه کنند.

وی همچنین گفت: با توجه به افزایش نمونه گیری سرپایی و تاثیرگذاری مداخلات کارشناسی تعداد مثبت سرپایی در هفته قبل به شکل چشمگیری نسبت به هفته ماقبل آن افزایش یافت به گونه‌ای که از پنج مورد در هفته سوم و چهارم بهمن ماه میزان ابتلا به روزانه ۱۹ مورد از ۱۲ تا ۱۸ اسفند ماه افزایش یافته و آمار بستری نیز از ۵ مورد به ۱۰ مورد در این بازه زمانی رسیده است.

معاون بهداشتی علوم پزشکی ساوه در خصوص چالش ها و راهکارهای پیشنهادی برنامه مراقبت کرونا نیز گفت: کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند عدم استفاده از ماسک در محیط‌های سربسته، عدم پیروی برخی پزشکان در تجویز دوره استعلاجی پنج روزه بیماران و عدم تمایل برخی مردم به انجام واکسیناسیون عمومی از چالش‌های پیش روست.

وی با بیان اینکه عدم پیروی از دستورالعمل‌های موجود در بخش سرپایی باعث افزایش موارد بستری و در مرحله بعدی باعث افزایش مرگ و میر خواهد شد، افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تزریق دُز یادآور(چهارم یا سوم) ۶ ماه پس از تزریق دُز قبلی، استفاذه از ماسک،   رعایت تهویه و پرهیز از دورهمی ها که موجب پیشگیری از ابتلا به بیماری می‌شود. سالمندان و کودکان در معرض خطر نیازمند مراقبت بیشتری هستند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group