عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی انرژی ساوه حمایت همه جانبه مسئولان از نخبگان و فعالیتهای نخبگانی و فرهنگ سازی آن، الگوسازی نخبگان و کمک به نخبه پروری، توسعه صندوقهای حمایت از نخبگان برای کارآفرینی و توسعه اقتصاد دانش بنیان را از نکات برجسته برای ارتقای رتبه علمی ایران، توسعه اقتصاد دانش بنیان، ممانعت از مهاجرت نخبگان، حفظ سرمایههای ملی و حرکت در مسیر گام دوم انقلاب میداند.
دکتر رضا پیمانفر که برای دومین سال متوالی در فهرست دو درصد دانشمندان برتر دنیا در سال 2022 قرار گرفته است، در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: اولویت دادن به توانمندی های داخلی بجای نگاه به خارج، اعتماد به جوانان نخبه و حمایت از آنها با استفاده از پولهای سرگردان، اختصاص درصدی از درآمدهای ملی مثل نفت و فرهنگ سازی رسانهای برای حمایت خیرین از نخبگان با تاسیس مراکز مختلف تحت نظارت سرآمدان و نخبگان برای توسعه طرحهای دانش بنیان و کار آفرینی، اتخاذ سیاستهای تشویقی و ترغیبی برای موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری که اعتبار از خیرین، واقفین و ارتباط صنعت و دانشگاه جذب میکنند و گرفتن ودیعههای سنگین از افرادی که قصد خروج از کشور به قصد تحصیل دارند که در صورت عدم بازگشت، ودیعه گرفته شده هزینه اخذ شده از آنها صرف توسعه طرحهای دانش بنیان شود، یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای کشور است.
لزوم تصحیح آیین نامه شناسایی و انتخاب نخبگان برای همکاری با دستگاههای اجرایی
این مدرس دانشگاه با تاکید بر تصحیح آیین نامه شناسایی و انتخاب نخبگان برای همکاری آنها با دستگاههای اجرایی و الزام به شناسایی، هم اندیشی و بهره مندی از ظرفیتهای نخبگانی در حل مسائل بومی تاکید کرد: باید گروهی از سرآمدان علمی جهت ماموریت دادن در سطح بومی به نخبگان تصمیم گیری و درخصوص الزام بکارگیری آنها حداقل به صورت مشاوره تعیین تکلیف کنند، همچنین باید نظارتی دقیق بر نحوه پذیرش طرحهای پژوهشی در صندوقها و دستگاههای مختلف وجود داشته باشد، از طرفی، نظارت و داوری مجدد سازمانی مجزا در این خصوص، ضروری است تا حقی ضایع نشود.
او ادامه داد: باید نظارتی دقیق برای جلوگیری از سلیقهای و جزیرهای عمل کردن دستگاهها در جذب نیرو وجود داشته باشد، همچنین باید دستور عملی مجزا برای هر دستگاه جهت امتیازبندی واجدین شرایط تهیه شده و در اختیار عموم قرار داده شود تا به شایسته سالاری کمک کرده و جلوی شبهات گرفته شود و در نهایت امتیازات کسب شده تمامی شرکتکنندگان جهت پذیرش در اطلاع عموم قرار داده شود.
گسترش کرسیهای هم اندیشی با استفاده از ظرفیتهای نخبگان ضروری است
این پژوهشگر و نخبه ساوجی در حال حاضر مشغول همکاری با یکی از قطبهای صنعت پلیمر(صنایع پیکره) به عنوان مدیر تحقیق و توسعه در راستای تحقق تولید و اقتصاد دانش بنیان و اشتغال جوانان است، خواستار تدوین آییننامه شناسایی ظرفیتهای صنعت برای استفاده از ظرفیت نخبگان، در نظر گرفتن تسهیلات (مالیاتی) برای شروع همکاری صنعت با نخبگان و توسعه طرحهای نخبگانی شد و بر گسترش کرسیهای هم اندیشی با استفاده از ظرفیتهای نخبگان صنعت، کشاورزی و علم در فرمانداری شهرها جهت توسعه اقدامات دانش بنیان تاکید کرد.
نهضت اشتغالزایی و کارآفرینی تبدیل به یک پروژه ملی شود
وی با تاکید بر نیاز به تقویت روحیه همگرایی با روشن کردن دقیق اهداف ملی در هر برهه زمانی، گفت: عمدهترین مشکل حال و آینده کشور، بیکاری است. باید نهضت اشتغالزایی و کارآفرینی تبدیل به یک پروژه ملی بشود و تمامی امکانات کشور را برای تحقق این پروژه ملی بسیج کرد. باید بدانیم که خیلی زود دیر میشود.
فرمول اشتباه نتیجه درست نمی دهد
وی خواستار اصلاح برخی فرمولها در عصر حاضر و جلوگیری از دوگانگی شد و افزود: نمیشود از فرمول اشتباه انتظار نتیجه درست داشت. مثلا سوالاتی مثل علم بهتر است یا ثروت غلط است، اینکه بپرسیم پدر بهتر است یا مادر اشتباه است چراکه همگرایی نیازی ضروری است و تقویت روحیه حفاظت و رسیدگی به ریشهها برای رشد سریع، در این رابطه اثربخش است.
قانونی که برای پرواز سقف تعیین میکند!
دکتر پیمانفر که چاپ بیش از ٤٠ مقاله ISI در مجلات معتبر دنیا که ٥ مقاله در مجلاتی با ضریب تاثیر بالای ١٠ به چاپ رسیدهاند را در کارنامه دارد، افزود: با بیان اینکه رتبه اول علمی در منطقه افتخاری بزرگ برای جمهوری اسلامی است و صیانت از این افتخار یک وظیفه ملی و مذهبی است، تاکید کرد: کم مهری کردن به استادان دانشگاهها و کاهش حقوق آنها یک تهدید است. حفظ حرمت دانشگاهیان، پژوهشگران و فناوران آموزش عالی کشور باید یک وظیفه همگانی دانسته شده و معیشت در شان آنها را باید تامین کرد. از طرفی ایجاد سقف در پرداخت حقوق و دستمزد، ذبح استعدادها و انگیزه برای تلاش بیشتر و بهینه این اساتید بوده و با عقل، منطق و عدالت ناسازگار است. این قانون برای پرواز سقف تعیین میکند و از اوج گرفتن افراد تا سر حد توانایی ممانعت میکند.
وی با تاکید بر اینکه شعار ما میتوانیم باید به شعار ما توانستهایم تغییر کند، افزود: تولید پهپاد، موشک، نانو، سلولهای بنیادی و سایر موارد مثال زدنی تاکیدی بر این مهم است و قابل چشم پوشی نیست.
وی بر لزوم برخورد قاطع و سریع با مقاله فروشان، پایان نامه فروشان، مهاجرت فروشان و ... تاکید کرد و افزود: همچنین توجیه و برخورد با افرادی که خواسته یا ناخواسته با زیبا نشان دادن ظواهر پوشالی استکبار و ناامید سازی مردم آب به آسیاب دشمن میریزند نیز ضروری است.
اصلاح کنکور با حرکت از رقابت در حفظیات به سمت رقابت در استعداد
این مدرس دانشگاه بر ضرورت اصلاح کنکور با حرکت از روش رقابت در حفظیات به سمت رقابت در استعداد به شکل مرحله به مرحله با اصلاح نظام آموزش و پرورش و تشکیل نظام آموزش ایرانی و الگوسازی آن تاکید کرد و افزود: توجه به هر سه نوع تحقیقات اعم از بنیادی، کاربردی و توسعهای یک ضرورت در جهت تحقق اهداف کشور است. اهمیت هرکدام نباید موجب منکوب کردن نوع دیگر بشود. آموزش، پژوهش، برونداد هدفمند، مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری با توجه به هر سه نوع تحقیقات محقق میشود.
وی بر ایجاد شفافیت اداری تاکید کرد و گفت: شفافیت اداری باید به گونهای صورت گیرد که هر شهروند و ذینفع در هر لحظه بتواند وضعیت تقاضای خویش و دستورات مربوط را ببیند و نظارت عمومی بر فرآیند اداری حاکم باشد و هر لحظه مدیر فرادستی بتواند پرسنل زیر دست خویش را با کمترین زمان ارزیابی کند. علاوه بر این، پایش درآمد نیروی کار پایین دستی در شرکتهای خصوصی کوچک و جلوگیری از تضییع حق قشر کم در آمد کشور باید در دستور کار قرار گیرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با در نظر گرفتن موارد اشاره شده به شکل مستقیم و غیرمستقیم به حفظ نخبگان به عنوان سرمایههای ملی و در نهایت رشد و تعالی روزافزون کشور کمک شود.