معاون تعاون، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جریان اقتصادی که به دنبال بنگاه داری است به دنبال گرفتن سهام مردم از تعاونی هاست.
مهدی مسکنی شنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۱ در نشستی با تعاونگران در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه اظهار کرد: کشور را نه سند نجات می دهد نه قانون بلکه باور و اعتقاد راسخ می تواند زمینهساز توسعه و نجات کشور باشد. تعاون باید بخش عمده ای از اقتصاد کشور در کنار بخش خصوصی و دولتی باشد تا در کنار باور قلبی بتوان به توسعه اقتصادی دست یافت.
وی افزود: نباید در حوزه اقتصاد کار نمایشی کرد، بلکه باید تصمیمات درست و کارشناسی گرفت که کارآمدترین و بهترین تصمیم توسعه تعاونی هاست.
وی در خصوص مشکلات یکی از واحدهای صنعتی ساوه که در حوزه مواد غذایی فعال است، گفت: متاسفانه مانع تراشی در حوزه تعاون و درگیری تعاونی ها با مافیای غذا و دارو روند کاری آنها را مختل کرده است.
وی بیان کرد: ۲۵۰ میلیون عملیات برای تشکیل تعاونی ها در کشور انجام شده است اما برخی موانع و مشکلات مانع از ارائه خدمات مطلوب به مردم در حوزه تعاون شده است.
معاون وزیر کار با بیان اینکه جریان اقتصادی که به دنبال بنگاه داری است به دنبال گرفتن سهام مردم از تعاونی هاست، گفت: از ۴۹ تعاونی که قرار بود سهام آنها به مردم واگذار شود و برخی پیگیر حذف آنها بودند، سهام ۳۶ شرکت به مردم در قالب تعاونی واگذار شد.
وی گفت : دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در عرض ۶ سال در کشور ساخته شده است که یک میلیون و ۹۰ هزار واحد آن را انبوه سازان احداث کرده اند و ۸۴۰ هزار واحد نیز توسط تعاونی ها ساخته شده است.
مسکنی افزود: اقتصاد مردمی موفق ترین اقتصاد دنیاست، اما بنگاه های اقتصادی در ایران اجازه عرض اندام به تعاونی های اقتصاد محور را نمی دهند. باید برای توسعه اقتصاد کشور به مردم پناه برد و راه کسب و کار مردم را تسهیل کرد.
وی با اشاره به تعهد صورت گرفته برای ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگران در کشور اظهار کرد: وزارت تعاون آمادگی لازم برای حمایت از ساخت مسکن در قالب تشکیل تعاونی های مسکن را دارد. نیاز ساوه برای مسکن کارگران حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی است که امیدواریم در قالب تعاونی مسکن بتوان این نیاز را برای کارگران برآورده کرد.
وی گفت: بخش تعاون بخش مظلوم کشور است و همواره مورد ظلم آشکار و پنهان قرار گرفته است. اصالت تاثیرگذاری بخش تعاون در حوزه اقتصاد کشور باید به این مجموعه برگردد و نگاه ها اصلاح و دید حمایتی تقویت شود.
وی افزود: برخی به دنبال حذف بخش تعاون در کشور هستند، اما با نگاه حمایتی دولت، اجازه سنگ اندازی در حوزه تعاون نخواهیم داد. ترویج گفتمان تعاون ضروری ترین گفتمان در جنگ اقتصادی است و توسعه تعاونی ها بار سنگینی را از دوش دولت بر می دارد.
وی گفت: ۳۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در هشت ماه گذشته وارد بخش تعاون کشور شده است که ۲ هزار میلیارد از محل وجوه بانک توسعه تعاون و ۱۳۰۰ میلیارد از محل اشتغال محصولات خانگی و روستایی است.
مسکتی گفت: توسعه بخش مردمی و کوچک شدن بخش دولتی تعاون مهمترین رویکرد معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
به گزارش ایسنا سرپرست فرمانداری ساوه نیز گفت: بالغ بر ۶۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در شهر صنعتی کاوه و سه شهرک صنعتی با تولید کالاهای استراتژیک است.
مهدی الیاسی افزود: مزیت بالای ساوه در حوزه صنعت و تولید توانسته نرخ بیکاری را کاهش دهد، اما جامعه کارگری ساوه با مشکل مسکن مواجه هستند که می توان با تشکیل تعاونی های مسکن نیاز کارگران را به مسکن ارزان قیمت برطرف کرد.
وی در ادامه با اشاره به ثبت ۱۳۰۰ تعاونی در ساوه گفت: از این تعداد ۳۵۰ تعاونی فعال هستند و علاوه بر حوزه صنعت در حوزه کشاورزی نیز تعاونی های متعددی فعال هستند و به جامعه هدف خدمت رسانی می کنند.
در جریان نشست معاون وزیر کار با برخی تعاونگران، مشکلات و موانع پیش روی تعاونی ها مطرح شد.
کمبود نیروی کار، مشکل مسکن کارگران، تاخیر در صدور مجوز شرکت های تعاونی دانش بنیان، پیگیری جهت احیای تعاونی سهام عدالت، افزایش سهم استان مرکزی در حوزه تعاون و اعطای تسهیلات بیشتر از سوی بانک توسعه تعاون از جمله مشکلات و مطالباتی بود که توسط تعاونگران در این نشست مطرح شود.
معاون تعاون، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در هشت ماه گذشته سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش تعاونیها در سراسر کشور اختصاص پیدا کرده است.
معاون تعاون، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در هشت ماه گذشته سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش تعاونیها در سراسر کشور اختصاص پیدا کرده است.
مهدی مسکنی شنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۱ در در جریان بازدید از دو واحد تولیدی تعاونی در شهر صنعتی کاوه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۱۰۱ تعاونی دانش بنیان در کشور فعال هستند، افزود: در پی نامگذاری سال جاری با عنوان تولید دانش بنیان، اشتغال آفرین در جلسهای با معاونت علمی ریاست جمهوری، دانشبنیان کردن محصولات ۲۰۰ تا ۲۵۰ واحد تعاونی در سطح کشور هدفگذاری شده است.
وی با تاکید بر اینکه چرخه تجاری سازی محصولات دانشبنیان در اولویت قرار گرفته است، تصریح کرد: با توجه به قیمت بالای محصولات دانشبنیان که ناشی از استفاده از تکنولوژی است، تولید انبوه و تجاری سازی این محصولات ضرورت دوچندان دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۶ قلم دانشبنیان در حوزه مسکن هدفگذاری شده است، افزود: تعدادی مسکن به صورت کاملا دانشبنیان ساخته خواهد شد و در این خصوص با وزارت راه و شهرسازی توافقات لازم صورت گرفته است.
معاون وزیر کار با تاکید بر اینکه کمک به تعاونیها در اساسنامه صندوق ضمانت مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار کرد: در زمینه تامین منابع، موانعی وجود دارد که در همین راستا در مدت هشت ماه گذشته سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بخش تعاونیها در نظر گرفته شده است که دو هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات وجوه بانک توسعه تعاون و یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اشتغال محصولات خانگی و روستایی تامین شده است.
وی گفت: براساس توافق صورت گرفته بخش قابل توجهی از این اعتبارات در بخش اشتغال روستایی و حوزه دانش بنیان عملیاتی میشود تا گام موثری در راستای رفع مشکلات و تقویت محصولات دانشبنیان برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد مطالبات سالهای ۹۷ و ۹۸ مربوط به تعاونیهای سهام عدالت با همت شورای عالی بورس در اواخر سال ۱۴۰۰ محقق و پرداخت شده و ۲۵ درصد باقیمانده نیز در حال پیگیری است، گفت: دولت مصمم به واگذاری اموال مردم در قالب سهام عدالت است.
مسکنی با اشاره به اینکه پس از ابلاغیه سال ۹۹ دارندگان سهام عدالت به دو گروه مستقیم و غیرمستقیم تقسیم شدند، تاکید کرد: تعاونی سهام عدالت، سهامداران شرکتهای سرمایهگذاری استانی هستند و این موضوع محل بحث در جلسات حقوقی بود که به جمع بندی نهایی رسیدیم.