به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، پس از اعلام حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان ساوه در روز پنجشنبه، فعالان عرصه فرهنگ و هنر خواستار نگاه ویژه وزیر به جایگاه ساوه شده و بر لزوم رفع مشکلات زیرساختی این حوزه تاکید کردند.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که طبق برنامه ریزی اعلام شده فردا پنجشنبه ۱۹ اسفند ماه سفری به شهرستان ساوه خواهد داشت، پس از گلباران مزار شهدا و کلنگ زنی ساخت یک مجتمع فرهنگی در شهرک علوی ، قراراست پای صحبت های اهالی فرهنگ و هنر شهرستان بنشیند.
شهرستانی که در جوار پایتخت ایران و با رشد قابل توجه جمعیت همچنان در بحث اماکن فرهنگی و هنری در فقر به سر میبرد و همین موضوع همواره مشکلاتی را برای اهالی این دیار به وجود آورده است.
فقدان سینما، نبود یک سالن نمایش مجهز، پایین بودن سرانه فضای کتابخوانی، عدم تخصیص اعتبارات مناسب، نبود حمایت های مادی و معنوی و ... از مهمترین کمبودهای فرهنگی و هنری ساوجی ها است که رفع این کمبودها مدتها به عنوان مطالبه اهالی فرهنگ و هنر شهرستان مطرح شده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه در گفت وگو با خبرنگار فارس در ساوه با بیان اینکه در این شهرستان با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت تنها یک مجتمع فرهنگی وجود دارد، گفت: این مجتمع که در سال ۷۲ به بهره برداری رسیده است زیرساخت های مناسبی ندارد و با گذشت حدود ۳۰ سال از تاسیس آن مشکلات عدیده را برای اهالی فرهنگ و هنر شهرستان دارد.
حسین محمودی فر افزود: سالن سلمان ساوجی که پاسخگوی نیاز همه امور این شهر نیست، نیاز به بروزرسانی زیرساخت ها دارد که امیدواریم وزیر ارشاد نگاه ویژهای به این مهم داشته باشد.
وی با بیان اینکه نبود سینما بعنوان بزرگترین چالش در این شهرستان است، بیان کرد: در حالیکه شهرهای کوچک کشور بیش از یک سالن سینما دارند، اما در ساوه که با رشد روز افزون جمعیت مواجه است نبود یک سالن مجهز سینما باعث کسر شأن مردم این منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: در ایامی که ساوه کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشت دو سینما فعال بود اما متاسفانه اکنون مردم برای دیدن فیلم های روز سینمای دچار چالش هستند.
محمودی فر اضافه کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری در بخش های فرهنگی و هنری سوددهی کمتری دارد دولت باید اهتمام خود را در این شهرستان بیشتر کند و با تعریف بسته های تشویقی و تسهیلات مناسب زمینه ورود بخش خصوصی را فراهم کند.
وی یکی از برنامه های پیش بینی شده برای وزیر را کلنگ زنی یک مجتمع فرهنگی در منطقه شهرک علوی عنوان کرد و ادامه داد: امیدوارم کلنگ ساخت این مجتمع توسط وزیر بر زمین زده شود تا در این زمین ۸ هکتاری که کاربری فرهنگی دارد بتوانیم یک مجتمع در خور برای اهالی منطقه که بخشی از حاشیه شهر را تحت پوشش قرار میدهد ایجاد کنیم.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه تصریح کرد: در منطقه محروم نوبران نیز ساخت یک مجتمع از سال ۹۰ در دست اجراست که متولی آن مسکن و شهرسازی است اما متاسفانه کم کاری در این زمینه باعث پیشرفت ۴۵ درصدی در ۱۰ سال شده که لازم است دستورات و اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل آن توسط وزیر صادر شود.
وی کمبود نیروی انسانی در اداره ساوه را چالشی برای آینده دانست و در خصوص اعتبارات این اداره گفت: با وجود بیش از ۲۲ نقطه حاشیه نشین و گستردگی فرهنگی در شهرستان اعتبار این حوزه تنها ۲۰ میلیون تومان است که نسبت به شاخص های جمعیتی بسیار پایین است.
وی افزود: چندین همایش بزرگ مانند جشنواره فیلم ۱۲۰ ثانیه، تئاتر دفاع مقدس و جشنواره موسیقی حماسی بدلیل کمبود اعتبار دچار توقف شده که ضربه مهلکی بر پیکره فرهنگ و هنر این شهرستان بوده است.
حسین محمودی فر اضافه کرد: در بحث سرانه فضای مطالعه در ساوه متاسفانه در رتبه آخر استان قرار داریم که خواسته ما در این حوزه ایجاد کتابخانه مرکزی مجهز یا ساخت چندین کتابخانه در نقاط مختلف شهر است.
این مقام مسئول عدم اجرای طرح پردیس سینمایی در ساوه را دیگر موضوع حائز اهمیت دانست و گفت: علیرغم کلنگ زنی این پروژه توسط استاندار اسبق بدلیل تعلل شهرداری در جذب سرمایه گذار ساخت آن بلاتکلیف مانده و انتظار داریم وزارت ارشاد با افزایش سهم اعتبارات برای این پروژه به آن جان تازه ای ببخشد.
وی با اعلام گلایه مردم از عدم اجرایی شدن این پروژه گفت: شهرداری ها در تمام شهرهای کشور در بحث ایجاد فضاهای فرهنگی و سینمایی ورود میکنند و انتظار ما نیز این است که شهرداری ساوه به بحث فرهنگ و هنر توجه ویژه تری کند.
رییس انجمن نمایش استان مرکزی نیز با بیان اینکه علیرغم وجود انجمن های فرهنگی هنری متعدد و فعال در شهرستان اعتبارات خوبی به شهرستان تزریق نمیشود، گفت: مشکل مالی اساس ترین معضل ماست و هنرمندان با کمترین بودجه و امکانات در حال گذراندن امور هستند.
جواد روستایی افزود: در حالیکه ساوه برای سالها قطب تئاتر استان مرکزی بود بدلیل همین مسائل اکنون حرفی برای گفتن ندارد و هنرمندان این رشته به ناچار برای کسب درآمد به سمت تئاتر آزاد میروند و از آثار فاخر در حال فاصله گرفتن هستند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر دفاع مقدس با ۱۳ سال قدمت بدلیل کمبود اعتبار از روند اجرایی خارج شد، افزود: وزیر باید فکری به حال شرایط مالی هنرمندان این شهرستان کند تا بتوانیم بار دیگر اهداف و تعالی فرهنگ و هنر را در این شهرستان شاهد باشیم.
روستایی بیان کرد: چنانچه مسائل اقتصادی مورد انتظار رفع شود کمتر از یک سال میتوانیم به دوران طلایی در زمینه تئاتر دست پیدا کنیم چراکه تئاتر هنری است که در صورت حمایت اثرات قابل توجهی را به فرهنگ جامعه تزریق میکند.